به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر پیله ور سه شنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات و فعالیت های پارک علم و فناوری خراسان شمالی، اظهار داشت: فعالیت این پارک در استان از سال 90 آغاز شد و در این مدت نیز پارک علم و فناوری خراسان شمالی اقدامات مؤثر و قابل توجهی را در حمایت از شرکت های دانش بنیان در بخش های مختلف انجام داده است.
وی با بیان این که در این مدت 30 واحد فناور از خدمات پارک و سه مرکز رشد فعال در خراسان شمالی بهره مند شده اند، اضافه کرد: از این تعداد پنج واحد مؤفق با اخذ مجوز دانش بنیانی شده اند و اکنون محصولات نوآورانه آنها در مرحله تولید انبوه قرار دارد.
به گفته این مسؤول در حال حاضر 138 نفر در واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان تحت حمایت پارک علم و فناوری خراسان شمالی مشغول فعالیت هستند.
پیله ور در ادامه اظهار داشت: همچنین پارك علم و فناوري خراسان شمالي در این سه سال موفق به ارزیابی و اقدام برای ثبت 30 اختراع شده كه از اين تعداد چهار اختراع مربوط به سال جاري بوده است.
وي تصريح كرد: ثبت اختراع يك اصل مهم به شمار مي رود كه بايد مورد حمايت قرار بگيرد و پارک علم و فناوری نیز نهادی است که می تواند ارزیابی ثبت اختراع را انجام داده و سپس طرح جدید را برای ثبت به سازمان ثبت اختراع ارجاع کند.
به گفته پيله ور اساس مهم در پارك علم و فناوري استان داشتن ايده و نوآوري است به طوري كه اين پارك از شركت هايي كه حتي ثبت اختراع ندارند و تنها ايده هاي خوبي ارائه کرده اند نیز حمايت مي كند.
وي همچنين از صدور مجوز دانش بنيان براي پنج شركت موفق در استان خبر داد و گفت: اين شركت ها مشمول حمايت قرار گرفته و از تمامي مزاياي دانش بنياني بهره مند مي شوند.
رئيس پارك علم و فناوري استان در بخش دیگری از سخنان خود خواستار حمايت خيرين از محصولات دانش بنيان خراسان شمالی شد و گفت: خيرين با سرمايه گذاري و حمايت از اين شركت ها مي توانند زمينه توسعه اقتصاد و اشتغال استان را فراهم سازند.
وي اضافه كرد: پارك علم و فناوري استان در اين راستا اقدام به شناسايي خيرين كرده تا نخبگان خراسان شمالي را مورد حمايت قرار دهند.
پيله ور با اشاره به اينكه خراسان شمالي به عنوان مرجع صدور توليدات فن آوري به كشورهاي آسياي ميانه انتخاب شده اظهار كرد: مرز 300 كيلومتري استان با تركمنستان و فعاليت هاي موثر پارك علم و فناوري خراسان شمالی در تمامي عرصه ها از جمله عرصه هاي بين المللي منجربه اين انتخاب شد.
وي همچنین با اشاره به زيرساخت هاي ضعيف آموزش عالي در استان گفت: سهم كاربري آموزش عالي استان نسبت به ساير استان ها در حد حداقلی است و حتی دانشگاه دولتي بجنورد که دانشگاه جامع استان نیز محسوب می شود عمری کمتر از 10 سال داشته و زیرساخت های ضعیفی دارد.
پیله ور با بیان این که دانشگاه ها و پارک علم و فناوری استان هر کدام راه خود را می روند، اظهار کرد: متاسفانه فاصله بین پارک علم و فناوری و دانشگاه های خراسان شمالی زیاد است.
به گفته وی بین هیئت علمی و اساتید دانشگاه های خراسان شمالی و پارک علم و فناوری استان ارتباط چندان مناسبی وجود ندارد که این نقص باید با تلاش مسؤولان دانشگاه ها، مدیران ارشد استان و پارک علم و فناوری مرتفع شود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در پایان همچنین از ايجاد صندوق پژوهش و فناوري براي واحدهاي فناور استان تا پايان سال جاري خبر داد و افزود: این صندوق در راستای حمایت مالی از واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان خراسان شمالی راه اندازی می شود.
نظر شما