۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۶:۱۲

چند خبر از تئاتر

«زال و سیمرغ» به جشنواره تئاتر عروسکی می روند/ آغاز به کار شورای ساخت و حمایت

«زال و سیمرغ» به جشنواره تئاتر عروسکی می روند/ آغاز به کار شورای ساخت و حمایت

حضور نمایش «زال و سیمرغ» در جشنواره تئاتر عروسکی، آغاز به کار شورای ساخت و حمایت از مهرماه، اظهارات سعید اسدی و حسن دادشکر درباره جشنواره تئاتر «سوره ماه» و جشنواره کودک و نوجوان همدان و پایان اجرای «ننه دلاور و فرزندانش» همراه با سوگواری مهمترین اخبار امروز حوزه تئاتر هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسول نجفیان نمایش «زال و سیمرغ» را بر اساس شاهنامه فردوسی و به عنوان اثری علیه نژاد پرستی در جشنواره تئاتر عروسکی اجرا می کند.

این هنرمند پیشکسوت در این‌باره توضیح داد: داستان «زال و سیمرغ» یکی از قدیمی ترین متن های ضد نژاد پرستی است و علت انتخاب آن از سوی من، به دلیل فجایع غیر انسانی است که در جهان امروز رخ می دهد.

وی افزود: این روزها  مدام شاهد فجایع غیر انسانی هولناک هستیم و نژادپرستان افسار گسیخته‌ای همچون صهیونیست ها و آمریکاییان مدام در حال تکرار جنایات خود هستند و این چنین بود که تصمیم گرفتم نمایشی مناسب حال این روزها اجرا کنم.

نجفیان یادآور شد: طبق خواسته جشنواره تئاتر عروسکی و خانم برومند دبیر آن، نمایش ما در منطقه یافت آباد به عنوان جنوبی ترین نقطه تهران که از نظر فرهنگی بسیار محروم است، آماده اجرا شده به این معنی که از میان 100 هنرجوی متقاضی در این منطقه، حدود 50 نفر برای اجرای این نمایش انتخاب شده اند.

این کارگردان تئاتر با اشاره به دشواری اجرای چنین اثری افزود: کار دشوار شاهنامه را با کسانی انجام می‌دهیم که برخی از آنها تا به حال حتی تئاتر هم ندیده اند.

نجفیان که این نمایش را بریا اجرا در فرهنگسرای «بهاران» آماده اجرا می کند، با ابراز قدردانی از مسئولان این فرهنگسرا گفت: امیدوارم همانطور که خانم برومند دبیر جشنواره تئاتر عروسکی تاکید دارد بتوانیم این نمایش را در نقاط مختلف تهران به صحنه ببریم.

به گفته او، این نمایش علاوه بر گروه پر شمار بازیگرانش، گروهی 30 نفره از هنرمندان موسیقی و نوازندگان را هم در کنار خود دارد و در مجموع گروه اجرایی آن حدود صد نفر هستند.

نمایش «زال و رستم» با طراحی، نویسندگی و کارگردانی رسول نجفیان اجرا می‌شود. او همچنین راوی این اثر نمایشی است و در اجرای نمایشش از شمایل‌گردانی، همخوانی، همسرایی و عروسک های ماسکه بهره می برد.

پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی از 22 تا 29شهریور ماه برگزار می شود.

سعید اسدی: مزیت جشنواره‌ تئاتر «سوره ماه» در بدون هیاهو بودنش است

جشنواره‌ی تئاتر «سوره ماه» التهابات و هیجانات کاذب دیگر جشنواره‌های تئاتری را ندارد و از این رو تاکنون بدون حاشیه برگزار شده است. با توجه به سیاست‌های معین حوزه هنری و پشتوانه‌ای که تئاتر «سوره ماه» دارد، این رویداد می‌تواند صاحب ثمرات موثری باشد.

مزیت جشنواره‌ی تئاتر «سوره ماه» در بدون هیاهو بودنش است و اینکه التهابات دیگر جشنواره‌ها را ندارد.

سعید اسدی که پژوهشگر و استاد دانشگاه است با بیان این مطلب گفت: جشنواره‌ی تئاتر «سوره ماه» التهابات و هیجانات کاذب دیگر جشنواره‌های تئاتری را ندارد و از این رو تاکنون بدون حاشیه برگزار شده است. با توجه به سیاست‌های معین حوزه هنری و پشتوانه‌ای که تئاتر «سوره ماه» دارد، این رویداد می‌تواند صاحب ثمرات موثری باشد.

وی ادامه داد: حوزه هنری جشنواره «سوره ماه» را به صِرف جشنواره بودن، برگزار نمی‌کند و سیاست‌ سال‌های اخیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مبنی بر تولید محور بودن جشنواره، اتفاق درستی است. به عبارتی جشنواره در مسیر خود، فرایندی را طی می‌کند که به واسطه‌ی آن تولید آثار نمایشی به اجرای عمومی ختم می‌شوند. اگر همین الگو در کل جشنواره‌های تئاتر پیاده شود، بسیاری از مشکلات بدنه‌ی تئاتر کشور برطرف می‌شود. چه بسا نیرو و سرمایه‌هایی که در روند برگزاری جشنواره‌ها هدر می‌روند باعث سرخوردگی هنرمندان شده و می‌شود. "سوره ماه" توانسته فرایند تولید و اجرای آثار خود را به یک تعادل منطقی برساند که جای تحسین دارد.

جشنواره‌ منطقه‌ دو از بیست و سومین جشنواره‌ی سراسری تئاتر «سوره‌ ماه» از امروز چهارشنبه 5 شهریورماه آغاز و در روز جمعه 7 شهریورماه با معرفی برگزیدگان، به سرانجام خواهد رسید. در این جشنواره سعید اسدی، آرش دادگر و حسینعلی شوندی به عنوان اعضای هیات داوران قضاوت آثار گروه‌های نمایشی استان‌های قزوین، همدان، اصفهان، مرکزی، قم و سمنان را بر عهده خواهند داشت و برگزیدگان نیز به بیست و سومین جشنواره‌ی سراسری تئاتر «سوره‌ ماه» راه خواهند یافت.
بیست و سومین جشنواره‌ی سراسری تئاتر «سوره‌ ماه» از 22 تا 28 مهر‌ماه 93 در تهران برگزار می‌شود.

حسن دادشکر: در سیاست‌گذاری های کلان فرهنگی سرمایه‌ای برای تئاتر در مدارس در نظر گرفته شود

حسن دادشکر از هنرمندان قدیمی تئاتر کودک و نوجوان تأثیر تئاتر در باروری خلاقیت و استعداد کودکان و نوجوانان را پراهمیت عنوان کرد.

حسن دادشکر با اشاره به تأثیر تئاتر در باروری خلاقیت و استعداد کودکان و نوجوانان، هنر نمایش را به عنوان یک هنر کهن و دیرینه بشری دانست و گفت:‌ در تعلیم و تربیت نوین، تئاتر جایگاه ویژه ای دارد و امروزه در کشورهای مترقی دنیا از دوران مدرسه، کودکان و نوجوانان با این هنر آشنا می‌شوند و رشد می‌کنند.

وی در ادامه افزود: آشنایی کودکان و نوجوانان با تئاتر، آنها را با زندگی جمعی آشنا می‌کند و تأثیر فرد در جامعه را به آن‌ها آموزش می‌دهد ضمن اینکه این قشر را برای پذیرش مسئولیت در آینده آماده می‌کند، از خود گذشتگی و متکی بودن به جمع را به آن‌ها یادآور می‌شود.

این هنرمند باسابقه تئاتر با بیان اینکه باید در سیاست‌گذاری های کلان فرهنگی سرمایه‌ای برای تئاتر در مدارس در نظر گرفته شود، عنوان کرد: مسئولین نباید به بودجه‌هایی که به تئاتر در مدارس اختصاص پیدا می‌کند به عنوان هزینه‌های جاری نگاه کنند بلکه باید آن را به عنوان یک سرمایه‌گذاری که در آینده به نتیجه خواهد رسید، بنگرند. من امیدوارم با توجه مسئولین به این امر بتوانیم در آینده شاهد نسلی با دیدگاه‌های پرورش یافته باشیم.

دادشکر ضمن گلایه از عدم برنامه‌ریزی منظم و طولانی مدت برای جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: عدم تمکین این جشنواره در یک استان، نداشتن دبیر ثابت و بهره نبردن از دست‌اندرکاران تئاتر کودک و نوجوان در برگزاری این جشنواره از نقاط ضعف آن است. کارگاه‌های آموزشی که در طول جشنواره‌های برگزار شده چندان موفق نبوده و ما تأثیر عملی این کارگاه ها را در تئاتر حرفه ایمان کمتر مشاهده کرده ایم.

بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئا‌تر کودک و نوجوان همدان به دبیری پیام دهکردی از ۱۵ مهر ماه مصادف با روز جهانی کودک آغاز و تا 21 مهر ماه هم زمان با عید سعید غدیرخم ادامه دارد.

آغاز به کار شورای ساخت وشورای حمایت از مهر ماه

شورای ساخت و شورای حمایت از  مهرماه  مجددا تشکیل و آغاز به کار می کنند.

ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر با اعلام این مطلب گفت: امروز چهارشنبه پنجم شهریور جلسه ای با آقای مرادخانی  معاون امور هنری داشتم و به نتایج خوبی رسیدیم که یکی آنها آغاز به کار مجدد شورای ساخت و شورای حمایت از مهرماه است.

مدیر عامل خانه تئاتر افزود: با آثاری که در این شوراها تائید شوند قرارداد بسته می شود تا هنرمندان با آسودگی خاطر به تولید آثارشان  بپردازند.

راد در ادامه به تامین یک میلیارد تومان اعتبار توسط معاون امور هنری برای پرداخت بخشی از طلب هنرمندان تئاتر اشاره کرد و گفت: آقای مرادخانی قول داده این مبلغ  از 25 تا 31 شهریور به هنرمندان تئاتر پرداخت شود و یک نماینده از خانه تئاتر بر نحوه  پرداخت ها نظارت خواهد داشت.

مدیر عامل خانه تئاتر در پایان گفت: در این دیدار آقای مرادخانی اعلام کرد که تا پایان سال 1393 طلب همه هنرمندان تئاتر تسویه خواهد شد.

نمایش «ننه دلاور و فرزندان او» با سوگواری به اجرای خود پایان داد

نمایش «ننه دلاور و فرزندان او» به کارگردانی زهرا صبری سه شنبه چهارم شهریور در میان استقبال تماشاگران با سوگواری به اجرای خود در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر پایان داد.

 این اثر نمایشی که از دوم مرداد با بازی فاطمه معتمد آریا، فاطمه نقوی، بهناز جعفری، ستاره پسیانی در تالار چهار سو اجرای خود را آغاز کرده بود، سه شنبه چهارم شهریور ماه در حالی به اجرای خود پایان داد که شهیندخت مولاوردی معاون امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری، هادی خانیکی، زاون قوکاسیان، اصغر همت، پرویز کلانتری، باران کوثری و مصطفی احمدی در جمع تماشاگران این اجرا بودند.

در پایان اجرا تماشاگران این نمایش به احترام درگذشت نابهنگام ابراهیم خلیل حبیبی، همسر کارگردان نمایش زهرا صبری، یک دقیقه سکوت کردند. در ضمن اداره کل هنرهای نمایشی و همین طور مجموعه تئاتر شهر با اهدای شاخه های گل، خود را در غم این کارگردان شریک دانستند.

بر اساس این گزارش از یکشنبه نهم شهریور ماه نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی » نوشته علیرضا نادری و کارگردانی سید محسن حسن زاده از آثار برگزیده سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در تالار چهار سو به صحنه خواهد رفت.

برای کسب آخرین اطلاعات و اخبار تئاتر شهر به سایت این مجموعه به آدرس www.teatreshahr.com  و برای تهیه و یا رزرو بلیت آثار نمایشی به صحنه رفته در تئاتر شهر به آدرس www.gishetheater.ir مراجعه کنید.

کد خبر 2358818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha