به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد عزیزی ظهر چهارشنبه در حاشیه معارفه مدیران پایگاههای پلهای تاریخی لرستان و قلعه تاریخی فلک الافلاک خرم آباد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون 80 پایگاه تاریخی در کل کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه تا کنون از کل پایگاههای تاریخی کشور 17 مورد ثبت جهانی شده اند گفت: هم اکنون 63 پایگاه تاریخی ملی نیز در سطح کشور وجود دارد.
مدیر کل پایگاههای میراث جهانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: در حال حاضر کار معرفی 47 پایگاه تاریخی کشور برای ثبت موقت جهانی نیز در دستور کار این دفتر قرار دارد.
عزیزی برخی از این پایگاههای تاریخی را شامل محوطه شوش، شهر سوخته، روستای دست کند میمند، شهر تاریخی یزد، ماسوله و ... عنوان کرد و گفت: محوطه تاریخی شوش نامزد معرفی ثبت جهانی برای سال آینده است.
وی با بیان اینکه عمده کارهای حفاظت، مرمت و ساماندهی آثار و پایگاههای تاریخی کشور از سوی کارشناسان مجرب بومی صورت می گیرد گفت: در برخی مواقع نیز این سازمان با گروههای خارجی نیز در این حوزه کار حفاظت، مرمت و ساماندهی پایگاههای تاریخی را عملیاتی می کند.
مدیر کل پایگاههای میراث جهانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه هر کدام از پایگاههای تاریخی کشور یک هیئت راهبردی دارد گفت: کار حفاظت و مرمت از سوی این هیئت انجام می گیرد.
فرهادی با بیان اینکه در قالب این هیئت راهبردی صاحب نظران دانشگاهی و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی فعالیت دارند تصریح کرد: همچنین هر پایگاه تاریخی کشور نیز یک پلان مدیریت باید داشته باشد و فعالیتهای خود را در قالب این پلان مدیریتی باید اجرایی کنند.
وی همچنین به اعتبارات حوزه پایگاههای تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه اعتبارات این حوزه متناسب با میزان کار در این حوزه نیست که تلاش داریم با رایزنی های لازم اعتباراتی را متناسب با این حوزه جذب کنیم.
نظر شما