به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سف ظهر پنجشنبه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی لرستان با اشاره به مطالبات معوق بانک ها اظهار داشت: یکی از موارد این مطالبات معوق مربوط به این است که مدیران بانک ها در زمان پرداخت تسهیلات یکسری سوء جریانات داشته اند و حالا به دلیل نوسانات نرخ ارز و شرایط اقتصادی قادر به بازپرداخت این تسهیلات نیستند.
وی با بیان اینکه به زودی مجتمع تخصصی ویژه برای مسائل بانکی تشکیل می شود، تصریح کرد: خیلی از پرونده های مواجه با تاخیر در بازپرداخت با بررسی مجدد و دعوت از طرفین موضوع حل می شود.
رئیس کل بانک مرکزی کشور با اشاره به اینکه واحد تولیدی زمانی به صرفه است که بتواند خلق ارزش کند، گفت: باید به دنبال واحدهایی برویم که با دریافت تسهیلات بانکی می توانند سرپا شوند.
سیف با بیان اینکه در زمان سفر رئیس جمهور به لرستان در جلسات این امر مطرح شد که لیست واحدهایی که در رابطه با سرمایه در گردش مشکل دارند تحویل داده شود، تصریح کرد: ما بیان می کنیم که بدون در نظر گرفتن محدودیت سرمایه در گردش واحدهای تولیدی که با دریافت تسهیلات سرپا می شوند را تامین می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما قید و بند رقم را نداریم، افزود: لیست مربوطه در حال حاضر ارائه شده و روی آن کار می شود و سپس به بانک ها ارجاع داده می شود.
رئیس کل بانک مرکزی کشور با اشاره به اینکه یکی از هدف های اساسی ما بعد از کنترل تورم رفتن به سمت رشد اقتصادی و تولید است، اظهار داشت: در همین راستا ما مشکل سرمایه در گردش واحدهایی را که با تزریق منابع جدید به تولید می رسند را حل می کنیم.
سیف با بیان اینکه نباید احساسی عمل کنیم و بر اساس منطق به جلو برویم، تصریح کرد: به صورت جدی روی لیست واحدهای تولیدی نیازمند به سرمایه در گردش اقدام می کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در بسته سیاست های خروج از رکود آمده است که بنگاه های اقتصادی ای مستحق دریافت تسهیلات هستند که 25 درصد سهم آورده داشته باشند، اظهار داشت: قدرت اعطای تسهیلات در نظام بانکی برای سال 93 به مبلغ 240 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس کل بانک مرکزی کشور با بیان اینکه این قدرت اعطای تسهیلات را افزایش داده ایم و به 280 هزار میلیارد تومان رسانده ایم، تصریح کرد: 50 درصد این میزان تسهیلات برای حفظ وضع موجود یعنی کسانیکه قبلا تسهیلات دریافت کرده و امسال سررسید بازپرداخت آنها است درنظر گرفته شده است.
سیف افزود: 50 درصد دیگر برای تزریق تسهیلات جدید است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اولویت اول بانک مرکزی تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و اولویت دوم آن مربوط به پروزه های نیمه تمام نزدیک به تکمیل است، گفت: در سال 93 نظام بانکی وارد پروژه ای که تازه شروع به کار می کند نمی شود.
رئیس کل بانک مرکزی کشور با بیان اینکه ریال های نظام بانکی در سال 93 نباید برای پروژه های جدید مصرف شود، یاداور شد: براساس برنامه ریزی ها پیش بینی ما در حوزه نظام بانکی برای سال 93 مثبت است.
سیف با اشاره به اینکه پیش بینی ما در سال 93 در حوزه تورم رسیدن به تورم 25 درصد بود، اظهار داشت: در حال حاضر که در پایان مرداد ماه هستیم تورم به 23.2 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه تورم نقطه به نقطه کشور در حال حاضر 14.7 درصد است، تصریح کرد: از سال 69 تا تیرماه امسال متوسط نرخ تورم ماهانه 1.54 بوده و متوسط نرخ تورم ماهانه در سال گذشته 1.14 بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی کشور با اشاره به اینکه متوسط نرخ تورم ماهانه امسال تا تیرماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3.54 بوده است، گفت: نرخ تورم ماهانه سال 93 نه تنها نسبت به سال گذشته بلکه نسبت به نرخ تورم ماهانه 24 سال گذشته نیز پایین تر است.
سیف یادآور شد: به همین دلیل است که امروز آرامش در اقتصاد کشور مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه متوسط نرخ دلار در یکساله منتهی به پایان مردادماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.7 درصد پایین آمده است، تصریح کرد: دامنه نوسان نرخ دلار امسال 70 درصد پایین آمده است.
رئیس کل بانک مرکزی کشور با اشاره به اینکه پیش بینی پذیر شدن اقتصاد یک پیش نیاز است برای اینکه سرمایه گذار بتواند تصمیم گیری کند، اظهار داشت: در بسته خروج از رکود برای نظام بانکی وظایفی تعیین کرده ایم که با اجرای آن ها شاهد ایجاد ثبات در بازار خواهیم بود.
نظر شما