۷ شهریور ۱۳۹۳، ۱۷:۳۶

سیف مطرح کرد:

حرکت به سمت بانکداری اسلامی از اهداف بانک مرکزی/ 5.6 میلیون فقره وام ازدواج پرداخت شد

حرکت به سمت بانکداری اسلامی از اهداف بانک مرکزی/ 5.6 میلیون فقره وام ازدواج پرداخت شد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس کل بانک مرکزی ترسیم نقشه راه به منظور حرکت از بانکداری بدون ربا به سمت اهداف متعالی بانکداری اسلامی را از اهداف بانک مرکزی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی اله سیف در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه خرم آباد به وظایف قانونی بانک مرکزی به عنوان یکی از ارکان اساسی سیاستگذاری اقتصادی در کشور و عملکرد و جهت گیری های این بانک طی سالهای گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: مدت زمان تاسیس بانک مرکزی در ایران به بیش از نیم قرن بر می گردد.

وی ادامه داد: مهمترین وظیفه این نهاد مطابق مواد 10 و 11 قانون پولی و بانکی کشور تدوین و اجرای سیاست های پولی و اعتباری، حفظ ارزش پول ملی و مبادله پرداخت ها و رشد نرخ اقتصادی است.

سیف با بیان اینکه بانک مرکزی در اجرای نقش خود در مسیر تحقق عملیات بانکی بدون ربا عمل می کند عنوان کرد: یکی از دستاوردهای افتخار امیز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران این است که ایران تنها کشوری است که تمامی فعالیت های بانکی خود را صرفا بر اساس فقه اسلامی انجام می دهد.

 رئیس کل بانک مرکزی کشور اضافه کرد: بانک مرکزی از سال های اول بعد از انقلاب اسلامی اهتمام زیادی صرف اصلاح نظام بانکی کشور کرده است و با رهنمودها و مشارکت فضلا، متخصصین و صاحبنظران علوم فقهی و حوزه ای بویژه آیت الله رضوانی قانون عملیات بانکی بدون ربا را تنظیم و پس از تصویب در سال 63 به مرحله اجرا درآورد.

سیف تصریح کرد: با توجه به اینکه تنظیم مقررات، خرید ابزارهای مالی جدید و نظارت بر نحوه اجرای عملیات بانکی نیازمند اخذ نظر فقها بوده لذا شورای فقهی به عنوان یک نهاد مرجعی برای بررسی و انطباق عملیات بانکی با موازین شرع اسلام در بانک مرکزی شکل گرفته و شروع به کار کرده است.

وی ترسیم نقشه راه به منظور حرکت از بانکداری بدون ربای فعلی به سمت اهداف متعالی بانکداری اسلامی را یکی دیگر از اهداف بانک مرکزی برشمرد و بیان داشت: برای این منظور به راهنمایی فقها نیازمند هستیم و بانک مرکزی مشتاقانه پذیرای پیشنهادات و انتقادات تکمیلی در این زمینه خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی کشور با اشاره به اینکه نظارت بر عملیات بخش بانکی یکی از اقدامات اساسی بانک مرکزی است اظهار داشت: بر این اساس تمامی مقررات و ضوابط بر چگونگی تعامل بانک ها و مشتریان و دستگاه های دولتی توسط این بانک تهیه و ابلاغ شده است.

سیف به سیاست های اعتباری و ارزی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: رویکرد مشارکت موثر در تحقق برنامه های اقتصادی کشور همواره در بانک مرکزی ادامه دارد و بانک مرکزی به عنوان نهاد سیاستگذار پولی در کشور نقش بی بدیلی را ایفا می کند و طرح های توسعه ای را اجرا کرده است.

وی عنوان کرد: تامین اعتبار لازم برای اجرای پروژه های بزرگ از طریق انتشار اوراق مشارکت، اوراق گواهی سپرده، صکوک و سایر روش هایی که از طریق بانک ارائه شده است از دیگر اقدامات بانک مرکزی بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی کشور اعطای تسهیلات به خسارت دیدگان ناشی از خشکسالی، سیل و زلزله را از دیگر اقدامات بانک مرکزی برشمرد و افزود: اعطای تسهیلات مورد نیاز در بخش کشاورزی، مشارکت در تامین اعتبارات مورد نیاز به منظور طرح های بزرگ اشتغالزا و کارآفرین از دیگر اقدامات این بانک است.

سیف به ایجاد سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال 88 اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد این سامانه تا کنون منجر به تخصیص پنج میلیون و 600 هزار فقره وام ازدواج با مبلغ 144 هزار میلیارد ریال شده است.

وی اضافه کرد: در لرستان نیز از طریق این سامانه تا پایان مرداد ماه سال جاری 152 هزار فقره تسهیلات ازدواج با مبلغی بالغ بر سه هزار و 996 میلیارد ریال پرداخت شده است.

رئیس کل بانک مرکزی کشور تامین اعتبارت جایگزینی خودروهای فرسوده و اعطای تسهیلات خرید خودرو به جانبازان را از دیگر تسهیلات این بانک دانست و تصریح کرد: بانک مرکزی همچنین در جهت تامین اعتبار برای بازسازی مناطق آسب دیده از بلاهای طبیعی، مسکن جانبازان، مسکن آزادگان، مسکن خانواده شهدا و مسکن مهر اقدامات موثری انجام داده است.

کد خبر 2359882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha