پارلمان آلمان امروز لایحه دولت "آنگلا مرکل" صدراعظم برای کمک نظامی به کردهای عراق برای مقابله با تروریست های داعش را تصویب کرد. این اقدام در حالی انجام گرفت که پیشتر برخی مقامات آلمانی در مورد تقویت نظامی اقلیم کردستان عراق هشدار داده بودند. از جمله این افراد "فرانک والتر اشتاین مایر" وزیر خارجه آلمان است. وی که چندین نوبت در اظهاراتی مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده بود این بار طی گفتگویی با روزنامه "هانوفرشه آلگماینه" در مورد قدرت گیری کردهای عراق با استفاده از سلاح های ارسالی آلمان هشدار داد.
وی با این سخنان از نگرانی مقامات برلین در مورد سرنوشت سلاح های مذکور و احتمال دستیابی گروه های قدرت طلب به آنها پرده برداشت. بر این اساس تجهیزات و تسلیحاتی که آلمان به کردهای عراق می دهد صرفا به منظور مقابله با گروه تروریستی داعش و جلوگیری از کشتار شمار بیشتری از مردم این کشور است و نباید هرگز به دست افراد قدرت طلب بیافتند. اشتاین مایر تاکید کرد سلاح های مذکور باید به مناطقی از عراق ارسال شود که امکان انباشتن و ایجاد زرادخانه تسلیحاتی برای کسی فراهم نشود زیرا در این صورت گروه های افراطی ممکن است به سلاح های پیشرفته دست یافته و از آن در راستای منافع خود استفاده کنند.
وزیر خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد تشکیل دولت مستقل کرد در عراق هشدار داده و آن را خطری جدی برای منطقه دانست. به گفته وی این مسئله می تواند پیامدهای وخیمی برای عراق داشته و خطر تجزیه این کشور را افزایش دهد به طوری که عاملی برای تحریک گروه های جدایی طلب در مناطق جنوبی مانند بصره شود. وی همچنین هشدار داد نادیده گرفتن مرزهای بین المللی کنونی عراق به دلیل به بار آوردن واکنش های غیرقابل پیش بینی گروه های مختلف، برای کل منطقه خطرناک خواهد بود.
این سیاستمدار حزب سوسیال دمکرات آلمان (SPD) با اذعان به این که تصمیم برای ارسال کمک های نظامی به عراق بسیار دشوار بوده و پس از گمانه زنی های بسیار اتخاذ شده است گفت خطر گروه تروریستی داعش نه تنها یک فاجعه انسانی است بلکه با تهدید منطقه شمال عراق و تضعیف دولت مرکزی در نهایت موجودیت این کشور را به خطر می اندازد. نشست امروز پارلمان آلمان (بوندستاگ) امروز ساعت 14 به وقت محلی در برلین برگزار شد و پیش از رای گیری نمایندگان "آنگلا مرکل" صدراعظم" طی سخنرانی مبسوطی بر لزوم ارسال کمک نظامی به عراق تاکید کرد. وی در این سخنان وضعیت انسانی بحرانی در منطقه را علت اصلی تصمیم برلین عنوان کرد. نتیجه این سخنان این بود که در نهایت اکثریت ضعیف نمایندگان با این اقدام موافقت کردند.
رای کمتر از حد انتظار این لایحه در واقع پیام روشنی برای دولت مرکل داشت، این که نمایندگان نیز این تصمیم را با دودولی اتخاذ کرده اند و از عواقب چنین اقدامی می هراسند. در مقابل نمایندگان احزابی مانند چپ ها و سبزها به صراحت با این اقدام مخالفت کرده و صراحتا اعلام کردند که آلمان با این کار رسما وارد جنگ داخلی در عراق می شود. در هر حال با تصویب بوندستاگ، آلمان مجوز لازم برای ارسال سلاح به شمال عراق را دریافت کرده است. بنا بر اعلام وزارت دفاع آلمان این کمک ها طی هفته های آینده ابتدا به بغداد ارسال و از آنجا به اربیل حمل می شود. طبق مصوبه پارلمان ارزش این کمک ها حدود 70 میلیون یورو خواهد بود.
نظر شما