۱۱ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۵۷

دو خبر از جشنواره موسیقی جوان

ارزشگذاری موسیقی ایرانی بدون سلایق شخصی باشد/ ضعف در نوازندگی سازهای بادی

ارزشگذاری موسیقی ایرانی بدون سلایق شخصی باشد/ ضعف در نوازندگی سازهای بادی

داریوش طلایی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی جوان معتقد است که ارزشگذاری موسیقی ایرانی باید به دور از سلایق شخصی انجام شود و میناسکانیان عضو دیگر این شورا نیز بر این اعتقاد است که در آموزش و نوازندگی سازهای بادی ضعیف هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش طلایی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی جوان در شاخه موسيقي ايراني  درباره این دوره از جشنواره گفت: برگزاری جشنواره موسیقی جوان پس از چند سال وقفه، خوشبختانه سال گذشته یک بار دیگر از سر گرفته شد و باعث به وجود آمدن حرکتی جدید در این عرصه شد تا زمینه ساز حل و رفع برخی مشکلات امروز موسیقی کشورمان شود.

این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی جوان در ادامه افزود: البته باید بیشتر روی این جشنواره کار شود تا بهتر جا بیفتد، به خصوص در شرایط حاضر که وضعیت نابسامانی در موسیقی برای جوانانی که می خواهند راه خود را پیدا کنند وجود دارد.

وی همچنین درباره کارکرد و نقش چنین جشنواره ای عنوان کرد: نقش اصلی این جشنواره در درجه اول قرار دادن جوانان در مسیر درست و تعیین الگوها و معیارهای صحیحح هنری است و در درجه دوم نیز کشف و تشویق استعدادهای جوان است که مسئله بسیار مهمی محسوب می شود.

داریوش طلایی ادامه داد: هدف اصلی ما در شورای سیاستگذاری بخش موسیقی ایرانی این بوده که موسیقی کلاسیک ایرانی یا همان موسیقی ردیف دستگاهی را به درستی برای نسل جوان ارزشگذاری و معیاربندی کنیم.

این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی جوان گفت: این ارزشگذاری موسیقی ایرانی می بایست به دور از سلایق شخصی انجام شود، به همین دلیل سعی شده از سلایق و گرایش های متفاوت که نمایندگانی موجه دارند دعوت شود.

اعضای شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره موسیقی جوان را در شاخه موسیقی ایرانی داریوش طلایی، شهرام ناظری، حسین علیزاده، رامبد صدیف و مجید کیانی تشکیل می دهند.

ضعف آموزش و نوازندگی در بخش سازهای بادی

رافائل ميناسكانيان عضو شوراي سياستگذاري بخش كلاسيك اين جشنواره نیز گفت: برگزاري چنين جشنواره اي در اين جايگاه بسيار مناسب و تاثيرگذار است و خوشحالم از اينكه امسال بخش كلاسيك نيز به اين جشنواره اضافه شد.

وي ادامه داد: اميدوارم جشنواره موسيقي جوان تداوم داشته باشد و باعث تشويق جوانان و هنرمندان كشورمان شود.

اين نوازنده پيانو افزود: من معتقدم جشنواره موسيقي جوان در شناخت استعدادها نقش بسزايي دارد و باعث ايجاد انگيزه و تشويق جوانان به اين هنر مي شود.

ميناسكانيان با اشاره به ميزان شركت كنندگان در بخش كلاسيك هشتمين جشنواره موسيقي جوان اظهار کرد: در اين دوره تعداد شركت كنندگان خوب و نشان از علاقه مندي آنها به موسيقي كلاسيك داشت اما متاسفانه ما در زمينه سازهاي بادي از نظر نوازنده بسيار ضعيف هستيم چرا كه در اين جشنواره نيز اين بخش به نسبت ساير بخش ها شركت كنندگان كمي را به خود اختصاص داده بود كه اين نشان از ضعف آموزش و كمبود اساتيد اين سازها دارد.

اين عضو شوراي سياستگذاري جشنواره هشتم موسيقي جوان گفت: بواسطه نبود استاد در زمينه آموزش سازهاي بادي همه نوجوانان و جوانان به ساز پيانو و بعضا سازهاي ديگر رجوع كرده اند و اين در حالي است كه بايد با تشويق اين نسل و تقويت نوازنده چنين سازهايي در آينده نيازمند نوازندگان خارجي در اركسترهايمان نباشيم.

وي بيان کرد: جشنواره موسيقي جوان مي تواند راهكارهاي مناسبي به والدين و شركت كنندگان در جهت انتخاب مسير درست و حركت جوانان در عرصه موسيقي بدهد.

ميناسكانيان در خاتمه خاطر نشان كرد: بسياري از اهداف شوراي سياستگذاري اين دوره از جشنواره تا به امروز محقق شده و بايد بخش ديگري را در اجراي صحنه اي اين نوجوانان و جوانان ببينيم.

اعضای شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره موسیقی جوان را در شاخه موسیقی كلاسيك رافائل ميناسكانيان، شاهين فرهت،‌آذين موحد، مهرداد پاكباز و مرجان قنبري مهر تشكيل مي دهد.

هشتمين جشنواره موسيقي جوان به دبيري هومان اسعدي از 15 تا 20 شهریور در خانه هنرمندان، تالار رودکی و تالار وحدت برگزار خواهد شد.
 

کد خبر 2362539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha