۱۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۶:۱۱

برگزاری همایش علمی سینمای مقاومت در دانشگاه تهران و هنر

برگزاری همایش علمی سینمای مقاومت در دانشگاه تهران و هنر

نخستین همایش علمی سینمای مقاومت از 5 تا 8 مهر در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره بین المللی فیلم مقاومت امسال برای نخستین بار در این دوره به منظور بسط زمینه تفکر، نقد و نظریه پردازی در حوزه «سینمای مقاومت»، هم اندیشی استادان، پژوهشگران و سینماگران در اصلاح روندهای تولید، توزیع و نمایش آثار سینمای انقلاب و دفاع مقدس؛ و با امید نیل به تعاریف، نظریه ها و الگوهایی از سیاست فرهنگی مطلوب برای رشد و تعالی«سینمای مقاومت»؛ همایشی علمی با عنوان «سینمای مقاومت؛ نظریه ها، سیاست ها، نقدها» برگزار می نماید.

سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی در گستره «سینمای ایران» و «سینمای بین ­الملل» در قالب بخش‌های مختلف فیلم های سینمایی، سینمایی ویدیویی، کوتاه، مستند، چشم‌انداز سینمای مقاومت ایران،  نشست‌های تخصصی و بزرگداشت سینماگران عرصه انقلاب و دفاع مقدس و برنامه‌های جانبی همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس در ایران و چند کشور جهان برگزار می شود.

روند فعلی تولید فیلم، جشنواره مقاومت را تعطیل می کند

همچنین عبدالحسن برزیده از فیلمسازان عرصه دفاع مقدس گفت: در ابتدای برگزاری این رویداد سینمایی اهداف جشنواره فیلم مقاومت اینگونه تعریف شده بود که محلی برای بررسی نقاط قوت و ضعف، تشویق فیلمسازان حوزه دفاع مقدس و بستری برای آشنایی دست اندرکاران سینمای دفاع مقدس باشد اما متاسفانه به تدریج در طول سال های گذشته این اهداف کنار گذاشته شد و به نوعی برگزاری این جشنواره تبدیل به الزام شد.

 کارگردان «دکل» خاطرنشان کرد: زمانیکه ژانری تولیدات محدودی دارد طبیعی است که به مشکلاتی هم برمی خورد متاسفانه تولیدات این ژانر آنقدر نابسامان و کم است که رمق و شوقی برای فیلمسازان این حوزه برای تولید باقی نمانده است.بنابراین بهتر است تمرکز را بر روی تولید فیلم های دفاع مقدس بگذاریم گفت: با نفس برگزاری جشنواره مشکلی ندارم اگر می خواهیم مثبت بنگریم باید ابتدا ببینیم تولیدات ما در این حوزه در چه حدی است.

وی با بیان اینکه در زمینه امکانات و تسهیلات لازم برای ساخت این نوع فیلم ها باید حمایت های لازم صورت گیرد، گفت: زمانیکه فیلم «مزارشریف» را می ساختم در این زمینه با مشکلات بسیار زیادی برخورد کردم درحالیکه این نوع تجهیزات باید به راحتی در اختیار فیلمسازان این حوزه قرار گیرد تا با فراغ خاطر به فعالیت خود ادامه دهند.

کارگردان«پرواز خاموش» خاطرنشان کرد: برخی از متولیان این حوزه متاسفانه فراموش کرده اند که خودشان باعث فاصله گرفتن از سینمای دفاع مقدس هستند و برای توجیه این امر استدلال های بی منطقی دارند.

وی با تاکید بر این نکته که مدیران شهرک سینمایی دفاع مقدس با فیلمسازان این حوزه همکاری کند گفت: این مشکلات قطعا بر روی تولید اثر می گذارد و موجب می شود تا جشنواره موضوعیت خود را از دست بدهد.آدم هایی که در جنگ حضور داشتند آدم های مهم و ارزشمندی هستند بنابراین نباید رشادت های آنها را نادیده بگیریم ضمن اینکه بسیاری از این جوان ها به خاطر آرمان هایشان جان خود را از دست دادند و ما نباید آنها را نادیده بگیریم.

کارگردان «روایت سه گانه» با بیان اینکه مسئولان باید بودجه لازم را برای تولید این نوع آثار درنظر بگیرند گفت: اگر تولیدات ژانر دفاع مقدس به همین شکل پیش برود قطعا در آینده نمی توانیم جشنواره ای تحت عنوان جشنواره فیلم مقاومت را برگزار کنیم.

برزیده با بیان اینکه باید موانع را از سر راه برداشت گفت: بودجه های زیادی صرف ساخت جاهایی می شود که ضرورتی برای آن وجود ندارد درحالیکه این بودجه را باید در جاهای درست هزینه کرد که قطعا یکی از این اولویت های جشنواره مقاومت است. البته می توان بخشی از هزینه ای را که شهرک سینمایی دفاع مقدس از فیلمسازها می گیرد نهادها و یا سازمان های مربوطه بر عهده بگیرند تا بدین شکل کمکی هم به فیلمسازها شود.

برزیده در پایان گفت: در این نوع جشنواره ها  برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلم ها و گفتگوهای تخصصصی بسیار مهم است که باید مدیران و متولیان جشنواره به آن نگاه ویژه داشته باشند.

 

کد خبر 2365118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha