به گزارش خبرنگار مهر، گزارش های به دست آمده از بررسی وضع ایمنی تجهیزات نصب شده در شهربازی های استان ایلام آمارهای نگران كننده ای را پیش روی ما می گذارد که متاسفانه کسی هم پیگیری نمی کند و هر روز این قضیه برای خانواده ها مشکلاتی به وجود می آورد.
98 درصد تجهیزان شهربازی استان ایلام فاقد مجوز هستند
شاپور پولادی معاون عمرانی استانداری ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیش از 98 درصد تجهیزات تفریحی واقع در زمین بازی و شهربازی استان ایلام فاقد مجوز بهره برداری از سازمان ملی استاندارد ملی است.
پولادی افزود: در سازمان استاندارد تجهیزات استان ایلام را ملزم کردیم شهربازی که در نقاط شهری و روستایی ساخته می شود استاندارد لازم را داشته باشد.
وی ادامه داد: این شهربازی های غیر استاندارد معضلاتی را برای خانواده ها فراهم کرده است.
پولادی اضافه کرد: این یک بهانه است که به واسطه عدم اعتبار، تجهیزات غیر استاندارد داشته باشیم و امکانات و ابزار غیر استاندارد را به شهرداریها ابلاغ کردیم تا نسبت به استاندارد سازی آنها اقدام کنند.
بعضی تجهیزات قدیمی هستند
حبیب الله منصور پور شهردار ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: بعضی تجهیزات شهربازی ایلام به طور کامل قدیمی هستند و قابلیت به روز رسانی آنها وجود ندارد و سازمان زیباسازی پارکها نسبت به جمع آوری تعدادی از آنها اقدام کرده است.
وی ادامه داد: تا پایان سال تعدادی از وسایل تعویض خواهند شد و استاندار سازی وسایل شهربازی در دستور کار شهرداری قرار دارد اما اعتبار مورد نیاز برای تعویض آنها در حد اعتبارات کنونی شهرداری نیست.
این مسئول بیان داشت: وسايل شهر بازي ايلام که هم اينک فاقد استانداردهاي تعريف شده هستند به زودي جاي خود را به ابزارهاي شاخص دار خواهند داد.
وي تاکيد کرد: براساس برنامه ريزيهاي مدون و شرايط سازنده به ويژه در تامين اعتبار، شهربازي ايلام با تهيه و خريد اسباب بازيهاي استاندارد در اختيار کودکان، خانوادهها و مخاطبان شهرداري قرار خواهد گرفت.
شهردار ایلام یادآور شد: مسئولان استان در چند ماه اخیر با تلاش و زحمت نسبت به معرفی قابلیت ها و مزیت های استان برای سرمایه گذاران و جذب آنها اقدام کرده اند، اما به دلیل برخی ملاحظه های غیر کارشناسی این تلاش ها در بعضی مواقع راه به جایی نبرده است.
منصورپور تاکید کرد: چندین سرمایه گذار هفته گذشته برای سرمایه گذاری در مجتمع تفریحی ارغوان، بوستان های ملت و چغاسبز و همچنین شهر مهران وارد استان شده اند که امیدواریم با همراهی مجموعه دستگاه های مختلف بتوانیم از ظرفیت آنها برای ایجاد تحول در ایلام استفاده کنیم.
وی بیان کرد: توسعه فضاهای سبز، ایجاد و راه اندازی مجتمع های تفریحی و شهر بازی نقش بسیار مهمی در جذب گردشگران و همچنین نشاط اجتماعی در بین شهروندان دارد.
شهربازی های ایلام غیراستاندارد هستند
محمد مددی مدیر کل استاندارد استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استاندارد سازی زمین بازی کودکان به منظور حفظ سلامت کودکان و در راستای ایمن سازی آنها باید مورد توجه قرار گیرد.
متأسفانه در اثر غیر استاندارد بودن و غیر ایمن بودن تجهیزات شهربازی و وسایل بازی در کشورمان، مشکلات فراوانی برای مردم بویژه کودکان به وجود آمده است، بنابراین همه مجریان و دست اندرکاران این وسایل باید نسبت به استانداردسازی آن ها اقدام کنند و بدون همکاری شهرداری ها امکان استقرار استاندارد در شهربازی ها و نیز کنترل وسایل بازی امکان پذیر نیست، تمام ادارات مرتبط باید با همکاری همدیگر، محیطی امن برای آسایش و رفاه و سلامت مردم ایجاد کنند.
وی عنوان کرد: ارائه خدمات در شهربازی و زمین های بازی بر اساس استانداردهای مربوطه و از اول تیرماه سال 1389، مشمول مقررات استانداردهای اجباری بوده و بر اساس ماده 9 قانون سازمان ملی استاندارد، ارائه این خدمات بدون اخذ تائیدیه های لازم از سازمان، ممنوع است و هرگونه خسارات وارده مالی و یا جانی به عهده شهرداری ها است.
وی بیان داشت: تمام وسایل بازی و تجهیزات تفریحی واقع در پارک و شهربازیهای استان، فاقد مجوز بهرهبرداری از سازمان ملی استاندارد ایران هستند و استفاده از آنها مجاز نیست.
وی با بیان اینکه هرگونه بهرهبرداری از این وسایل غیرقانونی بوده و عواقب حوادث احتمالی بر عهده مالک یا بهره بردار وسیله بازی و یا شهربازی است، تصریح کرد:سازمان ملی استاندارد ایران از سال 1373 به طور جدی فعالیت خود را در زمینه تدوین استانداردهای مرتبط با ایمنی کودکان آغاز کرد و این فعالیت تاکنون ادامه دارد و ماحصل آن، تدوین 32 استاندارد ملی ایران، اجرای استانداردهای اسباب بازی، تجهیزات زمین بازی و تجهیزات شهربازی است.
مدیرکل استاندارد ایلام تصریح کرد: واردکنندگان تجهیزات شهربازی موظفند برای کالاهای خود گواهی معتبر و مورد تایید سازمان ملی استاندارد داشته باشند و اگر گواهی انطباق ارائه شده براساس استانداردهای دیگری باشد، قابل قبول بودن آن استاندارد باید به تایید معاونت نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد برسد و گواهی فقط در مورد تایید طراحی و ساخت کالای مورد نظر معتبر است.
نظر شما