۲۲ شهریور ۱۳۹۳، ۹:۴۲

در گفتگو با مهر مطرح شد:

تعابیر هنرمندان از قفل‌های سیاسی، اجتماعی/ سر یک قربانی «قفل» شد

تعابیر هنرمندان از قفل‌های سیاسی، اجتماعی/ سر یک قربانی «قفل» شد

رییس انجمن هنرمندان سفال و سرامیک با اشاره به نامگذاری هزاره سوم به نام هنر سرامیک از قابلیت‌های سفال و سرامیک در ارائه آثار هنری سخن گفت و به تعابیر هنرمندان از موضوع قفل در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... در نمایشگاه «قفل» که در خانه هنرمندان برپاست، اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاهی از آثار اعضای انجمن هنرمندان سفال و سرامیک با موضوع «قفل» در خانه هنرمندان ایران گشایش یافته است. بهزاد اژدری رییس انجمن هنرمندان سفال و سرامیک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سیاست‌های انجمن در برپایی این نمایشگاه توضیح داد: سیاست‌های انجمن مدتی است که بر مدار ارائه اطلاعات جدید به مخاطبان و هنرمندان متمرکز شده است و تلاش می کنیم توجه همگان را به قابلیت های شگرف سفال و سرامیک در پهنه هنرهای تجسمی جلب کنیم.
 
 
وی افزود: معمولاً با شنیدن کلمه سفال و سرامیک تصور ظروف سفالین کاربردی به ذهن همگان می رسد و شکل کاربردی این هنر در نظر می آید که به دلیل تکرار استفاده از این مواد در زندگی روزمره بوده است بنابراین ناخودآگاه احساس نوستالژیک این متریال بر ماهیت اصلی و قابلیت های متعدد آن غلبه می کند. برای تغییر این تصورات، ما در انجمن تلاش می کنیم تا جلوه های تجسمی این متریال را در حوزه هنر مدرن، پست مدرن و حتی معاصر به نمایش بگذاریم که به عنوان مثال در این راستا موضوعاتی را برای هنرمندان تعیین می کنیم و هنرمندان با استفاده از قابلیت های این متریال، ایده پردازی می کنند و خود را می آزمایند و سرانجام در چنین نمایشگاهی هم هنرمندان از تمامی ظرفیت های این ماده برای خلق آثارشان استفاده کردند و مخاطبان عادی هم متوجه می شوند که هنر سفال و سرامیک ساختن کاسه و کوزه نیست.
 
 
این هنرمند سرامیست با تأکید بر اهمیت متریال سرامیک در هزاره سوم بیان کرد: سفال و سرامیک یکی از مواد اصلی و کلیدی در دنیای معاصر است و  اهمیت آن به اندازه ای است که هزاره سوم، هزاره سرامیک نامیده شده است.
 
وی در توضیح این اهمیت در دنیای معاصر یادآور شد:  در حوزه صنعت و هنر یکی از سیاست های جهانی این است که به هنرمندان توصیه می شود با متریال سفال و سرامیک کار کنند چون این متریال یک ماده سبز است و قابلیت های بی نظیری را داراست و می تواند نقش سایر متریال ها اعم از چوب، فلز، چرم و حتی پارچه را برای هنرمند و مخاطب اجرا کند.
 
اژدری با اشاره به اعلام فراخوان برای این نمایشگاه و داوری سخت‌گیرانه آثار متذکر شد: در این نمایشگاه حدود 14 اثر به نمایش گذاشته شده که با داوری بسیار سختگیرانه انتخاب شده است.  
 
 
او یکی از ویژگی های مهم این نمایشگاه را ارائه 14 اثر هنری سرامیکی با ویژگی های بصری متفاوت عنوان کرد و افزود: در این نمایشگاه آثار سرامیکی را شاهد هستید که مخاطب ممکن است با چوب، فلز، سنگ و حتی پارچه اشتباه بگیرد و این نشان می دهد این ماده چه اندازه ظرفیت دارد که سایر رشته های هنرهای تجسمی را پوشش دهد و هنرمندان سرامیست با استفاده از این متریال هیچ محدودیتی برای اجرای آثارشان ندارند.
 
رییس انجمن هنرمندان سفال و سرامیک درباره انتخاب موضوع «قفل» برای این نمایشگاه نیز گفت: از کلمه قفل یک دریافت آنی و نوستالژیک داریم که به مفاهیمی چون بسته بودن، چیزی را محافظت و نگهداری کردن یا به ضمانت گرفتن اشاره دارد. مثلاً در آیین ها و باورهای مذهبی خود قفل را به عنوان دخیل به اماکن مقدس مذهبی آویزان می کنیم تا حاجاتمان برآورده شود. در دنیای جدید نیز قفل، تعاریف و مفاهیم جدیدتری به خود گرفته است از جمله در حوزه سیاست، روان شناسی، علوم اجتماعی و تربیتی، الکترونیک و تکنولوژی که در این حوزه ها قفل مفاهیم جدیدی را به وجود آورده است.
 
اژدری با اشاره به آثاری که هنرمندان با موضوع قفل در این نمایشگاه ارائه کرده اند، برخورد آنها را با این موضوع بسیاری متنوع عنوان کرد و ادامه داد: به طور مثال در این نمایشگاه اثری با عنوان «قربانی» ارائه شده است که سر انسانی را نشان می دهد که تبدیل به قفل شده و تیری به آن اصابت کرده است که به بحث تروریسم اشاره دارد و به این مفهوم است که در جنگ میان اندیشه ها، عقاید و تمدن ها، به جای باز کردن قفل اندیشه ها، این انسان مقفول است که حذف فیزیکی می شود. 
 
 
وی یادآور شد: کلمه قربانی در لحظه اول ممکن است ارتباطی با موضوع قفل نداشته باشد اما زمانی که شکل تجسمی آن به نمایش گذاشته می شود، این ارتباط را می توان میان قفل و قربانی یافت.
 
او به اثر دیگری در این نمایشگاه اشاره و اظهار کرد: برخی از آثار نیز به حوزه مسائل اجتماعی اشاره دارند مثل ازدواج که برخی باورها در این زمینه وجود دارد از جمله این باور که بخت کسی قفل شده یا بسته شده است که هنرمندی نیز در این نمایشگاه به این باور اشاره کرده و در اثرش نشان داده است که بخت ها باز هستند.
 
رییس انجمن هنرمندان سفال و سرامیک در خاتمه آثار این نمایشگاه را از نظر تنوع ایده و برخورد هنرمندان با موضوع قفل بسیار متنوع و شاخص عنوان کرد و تأکید کرد: در این نمایشگاه تلاش شد که موضوعات مشابه وارد نمایشگاه نشود و با تأکید بر کیفیت آثار ارائه شده، بهترین ایده ها با بهترین اجرا وارد نمایشگاه شده است.
 
نمایشگاه آثار هنرمندان سرامیست با موضوع «قفل» تا 25 شهریوردر خانه هنرمندان ايران برپاست.
 
هیئت انتخاب آثار این نمایشگاه را  رضا تائبی، رجحانه حسینی، امید قجریان، حسین داوری نژاد و مریم کوهستانی برعهده داشتند که با رأی آنها 12 اثر برگزیده از مجموعه 45 اثر رسیده به دبیرخانه در محدوده قیمتی 700 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تومان به نمایش گذاشته درآمده است.
 
صادق باقری، مریم پارسازاده، زهره حسین آبادی، نغمه داوری، زهرا سالارکیا، فتانه سالارکیا، فرشته غنوی چاکانی، سمیه محمودی، سوگول موحد پور، علی نبوی و عاطفه نساجی هنرمندانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه پیش روی مخاطبان قرار دارد.
کد خبر 2366481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha