به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحسین ثمری در جمع خبرنگاران با اشاره به راه اندازی بزرگترین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در مخزن شوریجه خراسان، گفت: با واردات گاز از ترکمنستان به ویژه در فصل زمستان، ترازگاز در شمال کشور برابر خواهد شد.
معاون شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه با بهره برداری از بزرگترین طرح ذخیه سازی گاز در خراسان وابستگی ایران به گازوارداتی ترکمنستان کاهش می یابد، تصریح کرد: پیش بینی می شود امسال روزانه ١٠ میلیون متر مکعب از این مخزن برداشت شود و سال آینده این ظرفیت به ٢٠ میلیون متر مکعب افزایش یابد.
این مقام مسئول حجم گاز وارداتی از ترکمنستان را بر اساس قرارداد روزانه ٤٠ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: ترکمنستان تنها ٢٣ تا ٢٤ میلیون متر مکعب در روز به ایران گاز تحویل می دهد که این موضوع در مراجع قانونی قابل پیگیری است.
ثمری با یادآوری اینکه با بهره برداری از مخزن ذخیره سازی شوریجه اگرچه از واردات گاز ترکمنستان بی نیاز نمی شویم، اما نیاز واردات گاز از این کشور کاهش می یابد، تاکید کرد: گاز برداشت شده از مخزن شوریجه وارد خط لوله سرخس- نکا می شود و بر این اساس فشار گاز در استانهای خراسان شمالی، گرگان و استانهای دیگر شمالی تقویت می شود.
معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران در پایان خاطرنشان کرد: مخزن ذخیره سازی شوریجه ظرفیت ذخیره سازی ٤,٧ میلیارد متر مکعب گاز را دارد.
مسعود سامی وند مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز درباره آخرین وضعیت ذخیره سازی گاز طبیعی در مخزن شوریجه خراسان، گفت: تاکنون حدود 300 میلیون مترمکعب گاز به منظور برداشت در زمستان سال جاری در مخزن شوریجه خانگیران ذخیره شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اواخر سال 89 طرح احداث مخزن ذخیره سازی گاز در شوریجه آغاز و در زمستان سال گذشته این پروژه نهایی شد، تصریح کرد: با بهره برداری از این طرح مشکل کمبود گاز در شمال کشور مرتفع شده و گاز ذخیره سازی شده پایداری و اطمینان شبکه را در زمستان افزایش می دهد.
به گزارش مهر، در اجرای این پروژه، روزانه ١٠ میلیون متر مکعب گاز توسط ٣ ردیف کمپرسور هر کدام با ظرفیت 3.6 میلیون متر مکعب در روز به مخزن شوریجه خراسان تزریق و در فصل سرما حداکثر روزانه ٢٠ میلیون متر مکعب در روز از مخزن برداشت و پس از فرآورش به شبکه سراسری تزریق می شود.
با راه اندازی طرح ذخیره سازی گاز در میدان شوریجه در فاز نخست ١٠ میلیون مترمکعب و در فاز دوم ٢٠ میلیون مترمکعب در اوج مصرف و در طول فصل زمستان برداشت گاز انجام می گیرد.
ظرفیت ذخیره سازی گاز در این مخزن چهار میلیارد و ٦٠٠ میلیون مترمکعب است که در فاز نخست آن امکان ذخیره سازی دو میلیارد و ٤٠٠ میلیون مترمکعب گاز فراهم خواهد شد. این طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در ٢٥ کیلومتری جنوب شرقی سرخس در استان خراسان رضوی و در مجاورت پالایشگاه شهید هاشمی نژاد قرار گرفته است.
معاون شرکت ملی گاز ایران با اشاره به بهره برداری از بزرگترین پروژه ذخیرهسازی گاز در خاورمیانه با ظرفیت 4.7 میلیارد متر مکعب گاز، اعلام کرد: با راه اندازی این طرح میزان وابستگی ایران به گاز وارداتی از ترکمنستان کاهش یافت.
کد خبر 2366529
نظر شما