به گزارش خبرنگار مهر، هادی حق شناس، معاون برنامه ریزی و مالی، اداری سازمان بنادر دریایی کشور در نشست بحث های تخصصی صنایع دریایی گفت: مشکل اقتصاد ایران در سمت عرضه است نه در سمت تقاضا چراکه این عرضه در مقیاس کوچک است.
وی عنوان کرد: ما هنوز در دریای خزر ، کشتی ساخت جمهوری اسلامی ایران نداریم و این موضوع به جنوب کشور هم کشیده شده است.
حق شناس با بیان اینکه بیشترین بحران ها در خصوص تقاضا وجود ندارد، توضیح داد: در کشورهای غربی مشکل تقاضا بوده ولی این مشکل در ایران درخصوص عرضه است.
معاون برنامه ریزی و مالی، اداری سازمان بنادر دریایی کشور افزود: در کشتی سازی خلیج فارس در آن زمان تسهیلات مناسبی دیده نشد و جزء اولویت های آن زمان نبوده است که ساخت کشتی در داخل اتفاق بیافتد.
وی در ادامه گفت: اگر زنجیره کاملی برای مصرف محصولات صنعتی داخلی دریایی وجود داشت،هم اکنون کشتی داخلی داشتیم و به دلایل مختلف در شکل اجرایی دریایی موفق نبوده ایم و باید در 4 ناوگان و ارگان های مربوطه این موضوع را بررسی و ساماندهی کنیم.
حق شناس با بیان اینکه حمل و نقل دریایی در جهان رو به افزایش است، عنوان کرد: در صنایع دریایی 80 درصد بارها با پرچم غیر ایرانی حمل می شوند.
وی با اشاره اینکه اگر قدرت تولید کشتی در کشور وجود داشته باشد فارغ التحصیلان بیکار هم به کارگرفته می شوند اظهار داشت: برآن هستیم تا مشکلات این چنینی را در شمال و جنوب کشور به حداقل برسانیم.
حق شناس افزود: تقاضا برای کشتی وجود دارد ولی عرضه ای در این زمینه نیست و باید مشکلات اساسی در این زمینه تعیین و استراتژی های بلند مدت در این زمینه تدوین می شود.
وی یادآور شد: توسعه اقتصادی و توسعه حمل و نقل در این 50 سال اخیر در دنیا 8 برابر شده و تجارت جهانی 16 برابر که اگر تجارت دریایی با ضریب دو باشد به تبع آن بنادر و صنایع وابسته به آن باید رشد بکند.
نظر شما