به گزارش خبرنگار مهر، یکی از کسانی که دیروز در جشن ملی صنعت چاپ، به عنوان «پیشکسوت برگزیده چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ» از او تقدیر شد، محمدعلی بهمنی بود؛ شاعر و غزلسرای معروف که حضورش در برنامه دیروز و در میان صنعتگران حوزه چاپ، جالب توجه بود.
در این برنامه، فیلمی هم از بهمنی در کنار یک دستگاه ملخی چاپ پخش شد که او در آن از بوی کاغذ و جوهر و مرکب و بنزین و اینکه از کودکی دوست داشته در چاپخانه کار کند، سخن میگفت.
انتخاب محمدعلی بهمنی که بیشتر به عنوان شاعر و غزلسرا او را میشناسند، در این جشنواره، تعجب اهالی ادبیات و همچنین اهالی صنعت چاپ را برانگیخته بود. محمدعلی بهمنی در گفتگویی با خبرنگار مهر و در واکنش به این نکته که کمتر کسی است بداند محمدعلی بهمنی غزلسرا، چاپخانهدار هم هست، گفت: البته من در بعضی مصاحبهها و نوشتههایم به این موضوع اشاره کردهام ولی تا حدودی چیزی که میگوئید درست است.
این شاعر و ادیب پیشکسوت افزود: من از 8 سالگی در چاپخانه کار کردهام. اولین باری هم که رفتم، تعطیلات تابستانی یکی از سالهای دوره ابتدایی بود. آن زمان برادرهایم در چاپخانه کار میکردند و دوست داشتم بروم پیششان ببینیم چاپخانه چه جور جایی است.
وی درباره چاپخانه تحت مدیریتش هم گفت: این چاپخانه، نامش «دنیای چاپ» و در بندرعباس است. من سال 53 آن را راهاندازی کردم. البته همانطور که میدانید چاپخانهها الان آسیبپذیر شدهاند و برخی از آنها مثل چاپخانه من، نیمه فعال هستند. به خصوص در استانها که به دلیل بالا بودن کرایه حمل کاغذ به آنجا و برعکس، چاپخانهها کاربرد سابق را ندارند.
این فعال عرصه چاپ و نشر ادامه داد: چاپخانه ما هم الان بیشتر در زمینه چاپ آگهیهای ترحیم و کارتهای عروسی کار میکند و تامین هزینههای چاپ کتاب برایمان دشوار است.
بهمنی در پاسخ به این سوال که آیا معیشت شما با این چاپخانه تامین میشود؟ با خنده گفت: الان که چیزی هم رویش میگذاریم، مالیاتش را بدهیم!
در همین حال دیروز بنیاد شعر و ادبیات داستانی هم در جشن ملی صنعت چاپ، از محمدعلی بهمنی، شاعر و ترانه سرا تجلیل کرد. در تقدیرنامه این بنیاد خطاب به بهمنی آمده است: توانمندیهای متعهدانه و مسئولانه جنابعالی سوابقی را رقم زده، گویای شایستگیهایی که نشان میدهد با الهام از زیباییهای معنوی به آفرینش آثار بدیع همت گماردهاند تا از این رهگذر هنر و ادبیات کهن مرز و بوم بلند آوازهتر شود. بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران بر خود لازم میداند به نشانه قدردانی از بلندهمتی و سالها تلاش و پایداریتان در گسترش ادبیات ایران زمین سپاس و سنایش صمیمانه خود را تقدیم حضورتان کند.
«شاعر شنیدنی است»، «نیستان» و «من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم» از جمله آثار محمدعلی بهمنی است.
نظر شما