به گزارش خبرنگار مهر، در این آلبوم که برای علاقه مندان موسیقی ایرانی روانه بازار شده است 9 قطعه در دو بخش با نامهای حریر، در جستجوی خیال، وداع و باران، مجنون، سفر بی بازگشت، اندیشه روزهای بی تو، و در بخش دوم که با دونوازی سنتور در دستگاه بیات اصفهان است قطعه هایی با نام های فراق، نامه و سماع به مخاطبان ارائه شده است.
علی بهرامی فرد نوازنده و آهنگساز این آلبوم موسیقایی در یادداشتی که به بهانه انتشار آن نوشته، آورده است: «تصویرگری روایی در موسیقی به همان میزان که مستلزم وجود موضوع و محتوایی غنی است وابسته به گسترش و تنوع امکانات فرمال نیز است. مصنف موسیقی پس از تاثیر پذیرفتن از واقعه ای بیرونی یا چالشی درونی یا اندیشه ای الهامی باید از میان سازها، وزن ها، فواصل و فرم های موسیقی، انتخابی مناسب برای بیان اندیشه و احوال موسیقایی خود داشته باشد و چه بسا این مرحله – انتخاب صحیح واسطه انتقال معنا – سخت تر و حساس تر از آفرینش و پردازش ایده نخستین است. از این رو در موسیقی، گاه محتوایی یکسان به واسطه تغییر در ترکیب صوتی، معنایی دیگرگون می یاید.
یکی از نیازهای اساسی که آهنگساز و مجری و موسیقی ایرانی با آن روبه روست، ایجاد تنوع در شیوه و بسط گستره صوتی در سازهای این موسیقی در کنار استفاده مناسب از تمامی امکانات فعلی آن است. برخی از سازهای موسیقی ایرانی قابلیت برخورداری از یک خانواده کامل و همگون را دارا هستند، چنانکه در مجموعه حاضر و پیشتر در سایر قطعاتی که برای گروه سنتورنوازان در اثر «ز بعد ما» تصنیف کرده بودم و پارتیتور قطعات آن در قالب کتاب «چشم انداز» منتشر شده است از مجموعه خانواده سنتور با گستره صوتی نزدیک به شش اکتاو استفاده شده است. نتیجه این رویکرد در سازهای ایرانی خوش بینانه احتمالا فتح بابی است جهت نگارش قطعات بیشتری برای همنوازی و گسترش رپرتوار مکتو به ویژه در آنسامبل های هم خانواده.
بخش اول این اثر حاضر شامل روایتی در 5 قطعه برای همنوازی و تک نوازی سنتور است، این بخش روایتگر گذاری است از آرامشی حریرگون و سرمست در ساکن در وصال، پرسه و جستجو، در خیال و خاطرات دور، تا جنونی شکوه گر و بی قرار پس از وداع و در نهایت عزمی برای سفری بی بازگشت.
در این قطعات علاوه بر بستر موسیقی ردیف دستگاهی از موسیقی نواحی مختلف ایران از جمله کردستان (اورامان)، مازندران (امیری و کیجا) و رپرتوار دوتار خراسان نیز استفاده شده است. برای این بخش محوریت تونالیته سی در نظر گرفته شده است و در اجرای قطعات از سازهای با گستره صوتی و صدادهی نامتعارف استفاده شده است. گستره صوتی استفاده شده بخش دوم اثر پس از مقدمه ای آوازی، شامل دو نوازی فراق در بیات اصفهان و در سه قسمت است. قطعات این بخش به همراه یک دو نوازی در چهارگاه پیش از این در قالب کتاب فراق منتشر شده است. و حالا لازم می دانم از حمایت مهرورزانه و راهنمایی های ارزشمند استاد کیهان کلهر در زمینه اجرا و ضبط قطعات صمیمانه سپاسگزاری کنم.»
آلبوم «راهه» که توسط موسسه فرهنگی هنری نقطه تعریف با مجوز شماره 938207 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماره ثبت 15505 از کتابخانه ملی به علاقه مندان ارائه شده است.
نظر شما