۲۸ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۱۹

«شن» حرف تازه‌ای برای گفتن دارد/ گذر از خط قرمزهای آثار دفاع‌مقدس

«شن» حرف تازه‌ای برای گفتن دارد/ گذر از خط قرمزهای آثار دفاع‌مقدس

کارگردان نمایش «شن» معتقد است این نمایش توانسته از مرز بسیاری از خط قرمزهای مرتبط با آثار نمایشی دفاع مقدس عبور کرده و حرف تازه ای برای گفتن داشته باشد.

وحیدآقاپور با بیان این مطلب درباره ویژگی های این اثر نمایشی که طی روزهای گذشته در تالار انتظامی خانه هنرمندان ایران به صحنه رفته است به خبرنگار مهر گفت: یکی از ویژگیهای این اثر نمایشی در این نکته است که رویدادگاه نمایش و بدنه اصلی داستان در مکانی به نام آسایشگاه که جانبازان اعصاب وروان در آن حضور دارند، می گذرد. افرادی که در ذیل 8 سال دفاع مقدس و بعد از آن افراد کمتر شناخته شده ای هستند و به نوعی خط قرمزهای این عرصه به حساب می آیند.

وی ادامه داد: ارائه نمایشی از این افراد شاید تصویر تلخی را به نمایش بگذارد چرا که متاسفانه پیرامون این موضوع همواره پرداخت های کلیشه ای روی صحنه به مخاطب نشان داده شده که همه آن حول محور فریادهای نابهنجار رزمنده موجی که تسلطی به خودش ندارد ، بوده است و این فضای نادرستی است که باید برای بهبود و ترمیم آن تلاش کرد.

این کارگردان تئاتر توضیح داد: خوشبختانه این امکان برای من فراهم شد که قبل از اجرای نمایش «شن» همراه تیم نویسندگان بازدیدهایی از آسایشگاههای جانبازان اعصاب و روان داشته باشیم و اتفاقا همین دیدارها باعث شد که بتوانیم در این نمایش تصویری منصفانه و علمی را از این دلاورمردان به تماشاگران ارائه دهیم تصویری که منجر به بیان مشکلات و دلتنگی های این افراد شد و باعث این شد که نمایش حرف تازه برای گفتن در عرصه تئاتر مقاومت داشته باشد.

آقاپوربا اشاره به گروهی بودن نویسندگان نمایش شن اشاره کرد و گفت: نمایشنامه این اثر نمایشی قبلا در یک کارگاه نمایشی نوشته شده بود اما بعد از اینکه تیم نویسندگان به گروه ما برای کارگردانی نمایش ملحق شدند کار برای رسیدن به ترکیب نهایی ساختار اجرا چندین بار بازنویسی شد و به نظر من تجربه بسیار خوبی لاقل برای من بود که تا به حال کمتر با آن مواجه بودیم؛ تجربه ای که در کنار کار گروهی با هنرمندان جوانی که بیش از یک دهه از من کوچک تر بودند و من توانستم به تفاهم خوبی با آنها برسم کار کنم.

وی افزود: تمامی اعضای گروه که پیش از این نیز نمایش «پنالتی لبه استخر» را در حوزه هنری اجرا کرده بودند سالها پیش در دوران دبیرستان نیز با هم کار تئاتر انجام می دادند و حالا بعد از گذشت چند سال هر چند وقت یکبار کنار هم جمع می شوند و سالی یک بار نمایشی را روی صحنه می برند.

این کارگردان و بازیگر تئاتر در پایان صحبتهای خود درباره حمایت های معنوی و مالی نمایش هم تصریح کرد: به غیر از مختصر حمایتی که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و برج میلاد برای اختصاص سالن تمرین به ما شد هنوز هیچ نهادی حمایت مالی از ما نداشته و ما از طریق گیشه برای تامین هزینه های اقدام کرده ایم.

تئاتر «شن» قصه‌ رزمنده‌ای است که خود را مقصر موجی شدن رفیقش و به شهادت رسیدن دسته‌ای دیگر از همرزمانش می‌داند. او در این بین با کمک پزشک روان‌شناس آسایشگاه برای کشف راز شب عملیات خود را به عنوان یک مصدوم روانی جا می‌زند و وارد آسایشگاه جانبازان می‌شود. بدین ترتیب، سختی‌هایی که پس از جنگ بر تن رزمندگان مانده، مخاطب را در این نمایش همراه خود می‌کند تا او را به تفکر وادارد و یادی از این مردان همیشه ماندگار کند.

نمایش «شن» با کارگردانی وحید آقاپور و نقش‌آفرینی علی‌اکبر احمد آخوندی، محمد‌رضا ارکان، مرتضی اسلامی مذهب، مسعود پورکاظمی، محمدعماد شادباش، محمد کریمی‌پور، علیرضا لطفی و سیدحامد هاشمی از جمعه ۲۱ تا ۳۱ شهریورماه هر روز ساعت ۱۸ در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران اجرا می‌شود.

کد خبر 2372130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha