به گزارش خبرنگار مهر، علی هادی چگنی شامگاه چهارشنبه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری لرستان با اشاره به وجود هزار و 471 واحد صنعتی در لرستان اظهار داشت: این میزان معادل 1.8 درصد کل صنعت کشور است که به طور عمده نیز راکد و یا نیمه فعال هستند.
وی با اشاره به وجود 22 درصد ذخایر سنگهای ساختمانی و تزئینی کشور در لرستان عنوان کرد: سالانه 12 میلیون متر مربع انواع سنگ در استان لرستان تولید می شود.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان بیان داشت: سه درصد سنگهای تزئینی دنیا در استان لرستان استخراج می شود.
چگنی با اشاره به وجود 17 نوع ماده معدنی در استان لرستان گفت: در حال حاضر 450 واحد سنگبری و 300 واحد تولیدی معدنی در استان لرستان فعالیت دارند.
مقام نخست لرستان در زمینه تولید حبوبات در کشور
وی همچنین با اشاره به عبور 650 کیلومتر لوله خطوط نفت و فرآوره های نفتی از استان لرستان بیان داشت: این در حالیست که لرستان حتی یک لیتر از این نفت خام را استفاده نمی کند و هزینه نگهداری و مشکلات مربوط به آن تنها نصیب لرستان می شود.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان با اشاره به وجود 768 هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان تصریح کرد: در حال حاضر تنها 25 درصد این اراضی به صورت آبی کشت می شوند و بیش از 75 درصد آن به صورت زیر کشت دیم می روند.
چگنی با اشاره به مقام نخست لرستان در زمینه تولید حبوبات در کشور تصریح کرد: سالانه بیش از 175 هزار تن حبوبات در لرستان تولید می شود.
وی با اشاره به تولید مرغوبترین انجیر سیاه در استان و رتبه دوم لرستان در این زمینه در کشور ادامه داد: همچنین لرستان در تولید ماهیان سردآبی رتبه نخست کشور در بین استانهای غیر ساحلی را دارد.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان یادآور شد: همچنین لرستان در تولید و تکثیر بچه ماهی نیز رتبه نخست کشور را از آن خود کرده است.
تولید 13 درصد ماهیان سردآبی کشور در لرستان
چگنی با اشاره به تولید 13 درصد ماهیان سردآبی کشور در لرستان افزود: در حال حاضر 11 مرکز تکثیر ماهیان سردآبی در استان لرستان فعالیت دارند.
وی گفت: در حال حاضر 10 درصد مزارع تولید و پرورش ماهیان سردآبی کشور در لرستان فعالیت دارند.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان همچنین به ظرفیتهای لرستان در زمینه تولید گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 100 گونه متنوع گیاه دارویی در لرستان تولید می شود.
چگنی با اشاره به سطح زیر کشت این گیاهان دارویی در لرستان تصریح کرد: هم اکنون گیاهای دارویی استان در سطح 950 هکتار از زمینهای لرستان کشت می شوند.
وی با اشاره به فعالیت کارخانه های دارو سازی در لرستان تصریح کرد: در حال حاضر کارخانه داروسازی اکسیر بروجرد 20 درصد صادرات دارویی کشور را بر عهده دارد.
در دست ساخت بودن 16 سد در استان لرستان
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان به ظرفیتهای لرستان در حوزه آب اشاره کرد و گفت: میزان روان آبهای لرستان 12.4 میلیارد متر مکعب است که از این میزان هشت میلیون متر مکعب در داخل استان تولید و 4.4 میلیون متر مکعب نیز از خارج استان تولید و وارد لرستان می شود.
چگنی ادامه داد: این در حالیست که از این میزان تنها 1.4 میلیون متر مکعب در داخل استان مورد استفاده قرار می گیرد و بیش از 11 میلیارد متر مکعب آن از استان خارج می شود.
وی با اشاره به در دست ساخت بودن 16 سد در استان لرستان گفت: از این تعداد 10 سد کاربرد کشاورزی دارند و یک سد برای تامین آب شرب و ما بقی چند منظوره هستند.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان با اشاره به تکمیل سه سد استان لرستان عنوان کرد: سدهای استان در صورت بهره برداری 38 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی لرستان تحت پوشش قرار می دهند.
وی ادامه داد: آبی که از طریق این سدها ذخیره می شود تنها پنج درصد زمینهای کشاورزی استان را آبی کرده و باز هم ما با میانگین کشوری در این زمینه 15 درصد فاصله داریم.
لرستان پایتخت ژئوتوریسم ایران
چگنی همچنین به ظرفیتهای لرستان در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه لرستان طی سال 92 با پیگیریهای استاندار لرستان به عنوان پایتخت ژئو توریسم کشور معرفی شد.
وی همچنین با اشاره به سهم 1.1 درصدی لرستان در تولید ناخالص ملی افزود: ارزش سپرده گذاری بخش صنعت و معدن لرستان در کشور سه دهم درصد است.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان همچنین سهم سپرده گذاری در بانکهای استان یک میلیون و 800 هزار تومان عنوان کرد و افزود: این در حالیست که این میزان در کشور هشت میلیون تومان است.
چگنی با بیان اینکه لرستان در زمینه سهم ناخالص ملی طی 11 سال گذشته با روند کاهشی مواجه بوده است عنوان کرد: این عدد در سال 79 حدود 1.3 بوده که در حال حاضر به 1.1 درصد رسیده است.
رتبه اول لرستان در بیکاری جوانان 15 تا 24 سال کشور
وی با اشاره به نرخ بیکاری در لرستان طی 17 سال گذشته بیان داشت: در این زمینه نیز لرستان در رتبه های اول تا سوم کشور قرار گرفته به طوریکه شش سال در رتبه اول، 10 سال رتبه دوم و دو سال در رتبه سوم کشور قرار گرفته است.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان با بیان اینکه نرخ بیکاری لرستان همواره 27 تا 28 درصد بوده است گفت: این در حالیست که این عدد در کشور 9 تا 14 درصد بوده است.
چگنی با اشاره به رتبه اول لرستان در بیکاری جوانان 15 تا 24 سال کشور گفت: نرخ بیکاری این نرم سنی در استان لرستان 36 درصد است و این آمار به گونه ای نگران کننده بوده که سال گذشته رئیس مرکز آمار ایران لرستان را در مرز یک بحران اجتماعی اعلام کرده بود.
وی با تاکید بر اخذ تضمیمات و راهکاری لازم برای رفع مشکل بیکاری لرستان گفت: در این راستا از شورای عالی اشتغال کشور انتظار داریم که لرستان را به صورت ویژه ببینند و توجه لازم را به این استان نسبت به استانهای دیگر داشته باشند.
جوانان لرستانی برای کارگری راهی استانهای دیگر شدند
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان با تاکید بر اختصاص تسهیلات ویژه از سوی شورای عالی اشتغال کشور به استان لرستان عنوان کرد: این شوار اختصاص 176 میلیارد تومان تسهیلات برای لرستان تصویب کرده و این در حالیست که بانکها به بهانه عدم همخوانی منابع و مصارف خود نتوانسته اند آن را پرداخت کنند.
چگنی همچنین بر ضرورت تخصیص خوراک برای پالایشگاهها و پتروشیمی های لرستان تاکید کرد و گفت: متاسفانه به رغم عبور 650 کیلومتر از خطوط لوله نفت و گاز از لرستان یک لیتر به لرستان تخصیص داده نمی دهند و از آن طرف ما مجبور هستیم برای تامین نیاز استان فرآورده های نفتی را وارد استان کنیم.
وی با تاکید بر ایجاد مشوقهای لازم برای سرمایه گذاری در لرستان عنوان کرد: این مشوقها باید برای سرمایه گذاران و بخش خصوصی فراهم شود تا لرستان از این وضعیت خارج شود.
معاون برنامه ریزی استانداری لرستان با بیان اینکه عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی در لرستان و بیکاری موجب شده که جوانان لرستانی به استانهای بزرگ برای کارگری سفر کنند ادامه داد: باید زیرساختها در استانهای کمتر توسعه یافته مانند لرستان ایجاد شود تا جوانان این استان مجبور به کارگری در استانهای دیگر نشوند.
چگنی همچنین بر ضرورت تخصیص آب به استان لرستان تاکید کرد و گفت: متاسفانه از 12.4 میلیارد متر مکعب روان آب استان تنها 1.4 میلیارد متر مکعب در استان مورد استفاده قرار می گیرد و 11 میلیارد متر مکعب از استان خارج می شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه وزارت نیرو به ما تخصیص آب نمی دهد گفت: این امر به بهانه این است که ممکن است برای خوزستان مشکل ایجاد شود.
نظر شما