۳۰ شهریور ۱۳۹۳، ۶:۵۲

بازتاب گزارش مهر،

استاندار لرستان بر بالین سوگوار "سزار" حاضر شد/ فاجعه ای که باید از تکرار آن جلوگیری شود

استاندار لرستان بر بالین سوگوار "سزار" حاضر شد/ فاجعه ای که باید از تکرار آن جلوگیری شود

خرم آباد - خبرگزاری مهر: به دنبال انعکاس گزارش آلودگی شیمیایی در رودخانه سزار و مرگ 120 هزار قطعه ماهی در خبرگزاری مهر استاندار لرستان عصر روز شنبه بر بالین سوگوار رودخانه سزار حاضر شد تا به مسئولان امر در شرکت راه آهن برای نوسازی خطوط فرسوده ریلی استان ضرب الاجل بدهد.

به گزارش خبرنگار مهر، روز چهارشنبه هفته گذشته واژگونی هفت واگن حامل سود سوزآور و کک در حاشیه رودخانه سزار و خالی شدن بیش از 60 هزار لیتر از محموله هیدروکسید سدیم این واگن ها در این رودخانه موجب رقم خوردن فاجعه ای تلخ شد تا سزار در سوگ ماهیان خود بنشیند.

به دنبال انعکاس خبر این حادثه تلخ در خبرگزاری مهر استاندار لرستان با لغو برنامه های خود با حضور در محل وقوع سانحه به طور میدانی از عمق خسارات وارد شده به اکوسیستم منطقه بازدید و در جریان جلسه ای خواستار پیگیری مسئولان راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای نوسازی خطوط ریلی فرسوده خود در این منطقه شد.

عمر بالای خطوط ریلی منطقه و تکرار حوادث

هوشنگ بازوند استاندار لرستان در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار مهر از حادثه تلخ رخ داده در رودخانه سزار و خسارات زیست محیطی آن ابراز تاسف و بر پیگیری مطالبات قانونی محیط زیست در این زمینه تاکید کرد.

وی با اشاره به عمر بالای خطوط ریلی در این منطقه عنوان کرد: مسئولان امر در شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران باید ظرف مدت زمان کوتاهی نسبت به آغاز نوسازی این خطوط اقدام کنند.

عکسها تزئینی است

بازوند با بیان اینکه تاخیر در بهسازی و نوسازی خطوط ریلی استان منجر به تکرار حوادث در این زمینه می شود، افزود: مطابق اظهار نظر مسئولان در حال حاضر به طور مستمر شاهد تکرار حوادث در خطوط ریلی هستیم.

استاندار لرستان افزود: این در حالیست که وقوع حوادث مشابه در منطقه می تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

بازوند با تاکید بر پیگیری مسئولان امر در سطح ملی و استانی برای رفع دغدغه ها و مشکلات موجود در این بخش عنوان کرد: بهسازی و نوسازی خطوط ریلی در استان ضمن ایمن سازی مسافرت های ریلی و امنیت انتقال بار از این طریق موجب جلوگیری از وقوع چنین مشکلات زیست محیطی می شود.

وی با تاکید بر اینکه توجه به محیط زیست به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار ضروری است از اداره کل محیط زیست استان لرستان خواست در راستای پیگیری مطالبات قانونی خود اقدامات لازم را انجام دهد.

اعزام شبانه تیم های نظارت و پایش اداره کل محیط زیست لرستان

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان نیز در حاشیه این بازدید به خبرنگار مهر گفت: از دقایق اولیه حادثه واژگونی واگن های قطار باری که متوجه ورود محموله شیمیایی این واگن ها به رودخانه شدیم اداره محیط زیست شهرستان دورود را در جریان امر برای پیگیری موضوع قرار دادیم.

مهرداد فتحی با اشاره به اعزام شبانه تیم های نظارت و پایش اداره کل محیط زیست لرستان به محل حادثه عنوان کرد: همان ساعت 10 شب تیم ها از خرم آباد به دورود به منظور بررسی ابعاد حادثه اعزم شدند.

وی عنوان کرد: در نخستین اقدام به توجه به اینکه چند تا از واگن ها نشتی داشتند و مستقیم مواد وارد رودخانه می شد با همکاری راه آهن نسبت به ایجاد سدهای خاکی به منظور جلوگیری از نفوذ مواد شیمیایی به رودخانه اقدام شد.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان با اشاره به ورود محوله یکی از واگن های حمل سود سوزآور به درون رودخانه عنوان کرد: صبح روز بعد از حادثه نیز گشت های کنترل در سطح منطقه تشدید شد.

قرنطینه منطقه به منظور جلوگیری از فعالیت سودجویان

فتحی بیرانوند با اشاره به اینکه روز بعد تلفات زیادی ماهی از منطقه گزارش شد عنوان کرد: در این راستا به منظور جلوگیری از فعالیت سودجویان در زمینه جمع آوری این ماهی ها و فروش در بازار نسبت به ایجاد گشت های نظارتی و قرنطینه منطقه اقدام شد.

وی با بیان اینکه همچنین همکاران ما در واحد آزمایشگاه برای بررسی میزان غلظت مواد شیمیایی در آب به منطقه اعزام شدند یادآور شد: در این راستا "پی اچ" آب اندازه گیری و برآوردهای لازم صورت گرفت.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان یادآور شد: در این زمینه بر اساس تخمین های صورت گرفته 120 هزار قطعه ماهی در رودخانه سزار تلف شده است.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه در همان روزهای نخست وقوع حادثه اداره کل محیط زیست به عنوان دستگاه حاکمیتی در راستای مطالبه خسارات وارد عمل شده و نسبت به اعلام شکایت از مقصران اقدام کرده است ادامه داد: در این راستا از راه آهن جمهوری اسلامی ایران شکایت شده و پرونده ای در این زمینه در دادسرا تشکیل شده است.

ضرب الاجل استاندار لرستان برای آغاز نوسازی خطوط ریلی فرسوده

وی با اشاره به بازدید استاندار لرستان از محل حادثه رخ داده و خسارات وارد شده به محیط زیست عنوان کرد: مهندس بازوند در جریان این بازدید از متولیان امر خواستند که تا هفته آینده نسبت به آغاز عملیات بهسازی خطوط راه آهن موجود در این منطقه اقدام کنند.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان با اشاره به قاطعیت استاندار لرستان در این زمینه عنوان کرد: ایشان تاکید کردند که در صورت عدم توجه متولیان امر موضوع از طریق معاون اول رئیس جمهور پیگیری خواهد شد.

فتحی بیرانوند افزود: همچنین استاندار لرستان تاکید کردند که در این راستا نسبت به ملاقات با مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری مطالبات این حوزه اقدام خواهند کرد.

وی با بیان اینکه مطابق اعلام متولیان امر به طور متوسط هر ماه یک سانحه در مسیر خطوط آهن لرستان بر اثر فرسودگی ریل ها رخ می دهد یادآور شد: اگر رفع این مشکل پیگیری نشود به طور قطع حادثه رخ داده در مسیر رودخانه سزار اولین و آخرین آن نخواهد بود.

خط آهنی که کابوس "سزار" شد

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان ضمن هشدار نسبت به تکرار وقوع حوادث مشابه در این منطقه ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر مسئولان امر در راه آهن جمهوری اسلامی نسبت به نوسازی این خطوط فرسوده اقدام کنند.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه این خط آهن در مسیر رودخانه سزار به عنوان یکی از سرشاخه های سد دز احداث شده است افزود: در صورت وقوع اتفاقات خسارت بار در آینده بیم آن می رود که تبعات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بسیاری از قطارهای عبوری از این محور حامل مواد شیمیایی هستند عنوان کرد: تکرار این حوادث می تواند خسارات جبران ناپذیری روی اکوسیستم منطقه و حتی سلامت مردم به همراه داشته باشد.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان با اشاره به دغدغه های فعالان محیط زیست در این زمینه یادآور شد: من اطمینان می دهم به همه علاقمندان و فعالان این حوزه که اداره کل محیط زیست لرستان به عنوان متولی امر از پیگیری مطالبات به حق خود کوتاه نخواهد آمد.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه اگر دغدغه و جدیت ما از فعالان محیط زیست در این زمینه بیشتر نباشد به طور قطع کمتر نیست عنوان کرد: در این راستا همان روز نخست بعد از حادثه نسبت به اقامه دعوا در مراجع قضایی اقدام کرده و پیگیر جبران خسارات وارد شده به محیط زیست هستیم.

حوادثی که در میان غفلت مسئولان تکرار می شود

بنابر این گزارش شامگاه چهارشنبه هفته گذشته واژگونی قطار باری در مسیر رودخانه سزار در شهرستان دورود موجب ورود هزاران لیتر سود سوزآور به درون این رودخانه شد، موضوعی که از چشم رسانه ها دور نگه داشته شد.

مطابق اظهار نظر مسئولان از تعداد واگنهای خارج شده از ریل پنج واگن حامل سود سوزآور (هیدوکسید سدیم) و هر واگن نیز حامل 60 هزار لیتر سود سوزآور بوده که از این تعداد یک واگن به طور کامل در رودخانه تخلیه شده و دو واگن دیگر نیز در حال نشت بوده است.

با توجه به عمق آلودگی منطقه با هماهنگی صورت گرفته با فرمانداری اطلاع رسانی لازم برای ممانعت در زمینه استفاده از ماهی های رودخانه، شنا در رودخانه، آب پایین دست و حتی صید و خرید و فروش ماهی صورت گرفت.

خبرگزاری مهر پیش از این در گزارشی با انعکاس عمق حادثه واژگونی قطار باری در حاشیه رودخانه سزار از تلف شدن آبزیان این رودخانه و تسری آلودگی تا شعاع 15 کیلومتری خبر داده بود.

رودخانه سزار که گاهی به آن "آب دز" نیز می‌گویند، از شاخه‌های رودخانه دز بوده و یکی از بزرگترین رودخانه‌های زیر حوضه کارون بزرگ در لرستان محسوب می شود. رودخانه سزار از به هم پیوستن دو رودخانه ماربره و تیره شهر دورود تشکیل شده و کسانی که با قطار به جنوب سفر می‌کنند، پس از عبور از ایستگاه دورود در امتداد خط راه آهن تا ایستگاه تنگ پنج این رودخانه را می‌بینند که تا کیلومترها با آنها همسفر است.

آلودگی این رودخانه مهم به عنوان یکی از تبعات ناشی از فرسودگی خطوط ریلی موجود در منطقه لرستان در حالی رخ می دهد که پیش از این خبر خبرگزاری مهر بارها در گزارشهای مختلفی بر ضرورت نوسازی خطوط فرسوده ریلی در استان لرستان به منظور جلوگیری از حوادث ریلی تاکید کرده بود که متاسفانه مورد توجه مسئولان امر تاکنون قرار نگرفته است.

کد خبر 2373992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha