به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم مقاومت شامگاه گذشته 30 شهریور و در آستانه هفته دفاع مقدس با حضور چهره های سیاسی و هنری و همچنین اقشار مختلف مردم برگزار شد که یکی از ویژگی ها و یا به تعبیر محمد رحمان نظاماسلامی مجری مراسم، برکت آیین افتتاحیه این جشنواره حضور خانواده و به خصوص مادران شهدا بود.
محمد حیدری که کارگردانی این مراسم را به عهده داشت، طراحی صحنه و فضاسازی مراسم افتتاحیه را بر اساس المان های دفاع مقدس کنار هم چیده بود. از بدو ورد به محوطه باز تالار وحدت بوی اسفند و صدای الله اکبر و یا زهرا و انفجار توپ و آژیر خطر به گوش می رسید.
در محوطه باز تالار وحدت کیسه هایی پر از شن که نماد سنگر بود کنارهم چیده شده بود و بازیگرانی با لباس های خاکی به شکل نمادین بخشی از مبارزه رزمنده های هشت سال دفاع مقدس را بازی می کردند و در این بین خانواده شهدا از روی فرش قرمز پهن شده منتهی به این سنگرها عبور می کردند و درحالی که دبیر جشنواره به استقبال شان آمده بود از دست جوانان بازیگر چفیه و گل های سرخ دریافت می کردند.
در این مراسم مادر برادران شهید پور رحیمی، همسر شهید آبشناسان، مادر شهید رجبی، خانواده شهد محمد جهان آرا، برادر جاویدالاثر ابراهیم هادی، خانواده برادران شهید آقاجانلو، مادر شهید بهرام خاکی، پدر برادران شهید محمد و سعید طوفانی، خانواده شهید هادی باغبانی حضور داشتند و زمانی که نام این شهدا به میان می آمد حاضران به احترام نام شهدا در سالن میایستادند و زمانی که نام هریک از افتخارآفرینان وطن به میان می آمد با ذکر صلوات نام ها را همراهی می کردند.
محمد رحمان نظام اسلامی تسط خوبی بر اجرای مراسم داشت اما در آغاز صحبت های خود به جای عنوان مراسم افتتاحیه گفت که شاهد برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره فیلم مقاومت هستیم.
موسیقی متن فیلم های دفاع مقدس و یا سرودهایی چون «ای لشگر صاحب زمان» که در اذهان جاودانه شده اند در طول مراسم پخش می شد که حال و هوای ویژه ای به کل آیین افتتاحیه سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت می داد.
یکی از بخشهای این مراسم علاوه بر حضور دلگرمکننده خانواده شهدا در تالار وحدت، مراسم تجلیل از سه سینماگر و یک منتقد در تالار وحدت بود.
برای معرفی و حضور چهره هایی که تجلیل می شدند مراسم ویژه ترتیب داده بودند. پرده عریض تالار وحدت کنار می رفت و نور آبی رنگ به شکل موضعی روی صحنه دیده می شد و در میان غبار و دود روی صحنه دو بازیگر که به شکل نمادی از رزمندگان گریم شده بودند چهره های تجلیلی را روی صحنه هدایت می کردند.
مرتضی شعبانی فیلمبردار روایت فتح و مستندساز نخستین چهره ای بود که مورد تجلیل قرار گرفت. برای معرفی هریک از این چهره ها فیلم کوتاهی تهیه شده بود که در این فیلم کوتاه هریک به مراحل مختلف کار و زندگی خود اشاره می کردند.
شعبانی در بخشی از این فیلم کوتاه گفت که به عکاسی علاقه بسیار داشته است و عمده فعالیت های او در عکاسی از طبیعت خلاصه می شده است. این مستندساز در بخش دیگری از صحبتهای خود به فیلمبرداری روایت فتح و همراهی با شهید مرتضی آوینی اشاره کرد و گفت: بدون روایت فتح هویتی نداشتم و چوب خط من آقا مرتضی آوینی بود. بعد از شهید آوینی هم زنده یاد ملاقلی پور به من گفت وارد حیطه فیلمبرداری سینما شوم اما همیشه دوست داشتم آزاد کار کنم و یک تنه به میدان جنگ بروم و مستند بسازم و سینمای بلند هیچگاه دغدغه ام نبوده و در حال حاضر راضی هستم.
ابوالقاسم طالبی دیگر فیلمسازی بود که مورد تجلیل قرار گرفت. این فیلمساز در بخشی از فیلم معرفی خود که برای حاضران در سالن پخش شد، گفت: برای من مهم نیست که دیگران چه می گویند بلکه مهم این است که چه عملکردی داریم. بیشتر انتقاد من همیشه به مدیران بوده است. ضمن اینکه به من برنمی خورد که بگویند سرباز انقلاب اسلامی هستم چون من برای انقلاب اسلامی جان می دهم.
جهانبخش سلطانی بازیگر سینمای دفاع مقدس از دیگر کسانی بود که تجلیل شد. سلطانی پس از دریافت تندیس جشنواره فیلم مقاومت گفت: در هشت سال دفاع مقدس جوانان این سرزمین با شور و حماسه حسینی از جان خود گذشتند تا عشق را جاودانه کنند. حال اینکه باید شرایط گفتمان برای آگاهی سازی نسل جوان از این هشت سال فراهم شود.
در بخش دیگری از این مراسم خانوادههای شهیدان هادی باغبانی، مستندساز به شهادت رسیده در درگیریهای سوریه، محمدجواد شریفیراد مدیر جلوههای بصری فیلم سینمایی معراجیها و علیاکبر رنجبر مدیرعامل شهرک سینمایی انقلاب و دفاع مقدس با اهدای لوح تقدیر و تندیس تجلیل شد.
روح الله حجازی از جمله فیلمسازانی است که شامگاه گذشته دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه برای فیلم ویدیویی «سبز به رنگ زمرد» را دریافت کرد. این فیلمساز هنگام دریافت جایزه خود گفت: من این جایزه را به مادر همسرم سرکار خانم ملوک بیک تقدیم می کنم که هم همسر و هم مادر شهید هستند.
مهرداد خوشبخت دیگر فیلمسازی بود که عنوان بهترین کارگردانی را از سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت برای فیلم «ذهن خاموش» دریافت کرد. این کارگردان پس از دریافت جایزه خود پشت تریبون رفت و خطاب به حجت الله ایوبی گفت: امیدوارم هیجان شما درباره سینمای ایران و سینمای مقاومت باقی بماند اما در حال حاضر تعداد زیادی فیلمنامه خوب وجود دارد که در جشنواره های مختلف عنوان بهترین را کسب کرده اند اما سرنوشت هیچ یک از این فیلمنامه ها پس از دریافت جایزه های مختلف معلوم نمی شود.
خوشبخت متذکر شد: به عنوان مثال من دو سال گذشته جایزه قلم طلایی برای نگارش فیلمنامه ای با موضوع دفاع مقدس را از همین جشنواره کسب کردم ولی متاسفانه خبری از تولید این فیلمنامه ها نیست و امیدوارم توجه ویژه ای به این بخش بکنید.
از دیگر حاشیه های این مراسم این بود که تعداد زیادی ون بیرون از تالار وحدت در نظر گرفته شده بود که کیف، موبابل و همچنین رکوردر خبرنگاران را دریافت می کرد و اجازه بردن وسایل به داخل سالن نبود که این مساله به خصوص برای خبرنگاران که باید لحظه به لحظه اخبار را مخابره می کردند مشکل ایجاد کرده بود. البته در صورت حضور مقامات کشور همواره این ملاحظات امنیتی انجام میگیرد.
حسین مسافر آستانه مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری، محمد مهدی عسگر پور مدیرعامل خانه سینما، محمد رضا جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، مهدی طباطبایی نژاد، منوچهر محمدی، لوریس چکناوریان، محمدرضا شریفی نیا، مسعود اطیابی، حسین فرحبخش، حبیب الله کاسه ساز، احمد میرعلایی، محمدرضا شرف الدین، سعید ابوطالب، انسیه شاه حسینی، جلیل عرفان منش، بابک حمیدیان، محمد احسانی، محسن علی اکبری، هادی مقدم دوست، نرگس آبیار، محمد حسین قاسمی، مهرداد خوشبخت، روح الله حجازی، جواد اردکانی، مرتضی رزاق کریمی و..... از جمله مهمانان این مراسم بودند.
نظر شما