به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر نوبخت پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران و در پاسخ به خبرنگار مهر که چرا بانک مرکزی و مرکز آمار نرخ رشد اقتصادی را در سه ماهه اول امسال اعلام نمی کنند، اظهار داشت: با انجام محاسباتی که از سوی مرکز آمار صورت گرفته است، قطعا نرخ رشد اقتصادی در آینده ای نزدیک اعلام خواهد شد.
وی تاکید کرد: من از محاسبه رشد اقتصادی کاملا باخبرم و برخلاف دو سال گذشته رشد مثبت داشتهایم و هم بانک مرکزی و هم مرکز آمار ایران میزان رشد اقتصادی کشور در سه ماهه اول امسال را اعلام میکنند.
معاون نظارت راهبردی رئیس جمهور تصریح کرد: چون مرکز آمار ایران سازمان وابسته به معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری است، من از اعداد این رشد و محاسبات انجام شده کاملا باخبرم و میدانم در آینده محاسبات نهایی به صورت رسمی اعلام میشود.
وی گفت: خوشبختانه بر خلاف دو سال گذشته که رشد اقتصادی منفی بود، برای سه ماه اول سال با رشد مثبت همراه هستیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره تغییر در شیوه اطلاعرسانی در دستگاههای دولتی عنوان کرد: هر دستگاهی از طریق اداره روابط عمومی و سخنگوی خود و دولت هم از طریق سخنگو اخبار را اطلاعرسانی میکنند و شیوه اطلاعرسانی تغییر نکرده است.
نوبخت درباره انتخاب گزینه پیشنهادی وزارت علوم هم گفت: وزیر پیشنهادی بعد از تصمیمگیریها معرفی میشود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت انبساطی یا انقباضی بودن بودجه 94 گفت: بودجه 94 قطعا انضباطی خواهد بود و در زمان مقرر تحویل مجلس می شود.
وی افزود: دولت لایحه بودجه سال 94 را تا زمان مقرر (نیمه آذر ) به مجلس میفرستد و تراز بین منابع و مصارف در این بودجه لحاظ شده که تعادل آن رعایت شود.
نوبخت با بیان اینکه بودجه 94 با حداقل تبصره به مجلس فرستاده میشود، گفت: تبصرههای تکراری را از قانون بودجه جدا و در لایحهای جداگانه به مجلس ارسال کردهایم.
سخنگوی هیأت دولت بودجه امسال را 100 درصد عملیاتی دانست و گفت: بودجه مبتنی بر عملکرد با بهرهوری بیشتر میتواند مؤثر باشد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بیان داشت: 10 هزار استخدامی در سالهای گذشته صورت گرفته و بیش از دهها هزار پروژه نیمهتمام در کشور روی دست دولت به جای مانده که نیازمند اعتبارات برای تحقق تعهدات از قبل بهجا مانده است.
نوبخت گفت: بودجه امسال براساس واقعیات تنظیم خواهد شد و تلاش ما بر استفاده بهینه از منابع به دست آمده خواهد بود.
2900 طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد
معاون نظارت راهبردی رئیس جمهور همچنین ظهر سه شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: هماکنون بیش از دو هزار و 900 طرح نیمهتمام در کشور وجود دارد و امکان آغاز طرح جدیدی نیست.
محمدباقر نوبخت در ادامه از تدوین لایحه بودجه 94 و برنامه ششم توسعه خبر داد و افزود: هماکنون بخشنامه بودجه 94 به همه دستگاههای کشور ابلاغ شده است.
نوبخت با بیان اینکه هماکنون دو هزار و 906 طرح نیمهتمام در کشور وجود دارد و امکان آغاز طرح جدیدی نیست، گفت: در سال جاری 246 طرح در کشور که بالای 80 درصد پیشرفت داشتهاند و به آنها اعتبار تزریق شده است؛ به بهرهبرداری میرسند.
وی یادآور شد: بخشنامه بودجه 94 از امروز به همه دستگاههای کشور ابلاغ شد و حدود یک ماه برای برآورد مالی طرحهای پیشنهادی زمان وجود دارد.
نوبخت در خصوص پرداخت مطالبات 30 میلیارد تومانی فرهنگیان استان کرمانشاه هم اظهار داشت: قطعا امسال بخشی از این مطالبات پرداخت میشود.
معاون رئیس جمهور در خصوص درخواست بازپرداخت 700 میلیون تومان اعتبار واریزی حاصل از تغییر کاربری فضاهای آموزشی استان کرمانشاه که به خزانه دولت رفته است، گفت: تلاش میکنیم تا پایان امسال مشکل بازپرداخت آن را حل کنیم اما چون در بودجه سال قبل بوده و ما از بودجه امسال باید بپردازیم مراحلی باید طی شود که البته هر راهی که ممکن باشد میرویم.
وی در خصوص ضعف در جذب دانشآموزان استان کرمانشاه در دانشگاهها با وجود نمره علمی بالا در کنکور گفت: این موضوع را از طریق مدیران و کارشناسان دنبال میکنیم و از سازمان سنجش هم خواستار پیگیری آن خواهیم شد.
افزایش 26 درصدی بودجه مشکلات آموزش و پرورش را حل نمی کند
معاون برنامه ریزی رئیس جمهور همچنین در ادامه سفر به کرمانشاه صبح امروز در مراسم نواخته شدن زنگ آغاز سال تحصیلی جدید در دبیرستان استقلال کرمانشاه با اشاره به افزایش 26 درصدی بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال گذشته، گفت: مشکلات این بخش با رشد 26 درصدی بودجه رفع نمی شود.
محمد باقر نوبخت افزود: اگر حق فرهنگیان به خوبی ادا شود قطعا آنها بهتر درس می دهند و شاهد نتایج خوبی خواهیم بود، اما با وجود تحریم ها و منابع مالی محدود شرایط سخت است.
وی افزود: همه ما مشاهده کردیم کسانی که یک زمان پشتیبان و حامی صدام بودند چگونه طناب دار را به گردن او انداختند و این درسی برای همگان است که ظلم پایدار نیست.
نوبخت با بیان اینکه ایران در حال حاضر امن ترین کشور منطقه است، خاطر نشان کرد: امروز 6قدرت جهانی در برابر ما پای میز مذاکره نشسته اند و هم اکنون نیز رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ما در حال مذاکره و مبارزه هستند.
معاون برنامه ریزی رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه امروز شکل مبارزات عوض شده است، گفت: ما باید بحث و مذاکره کنیم تا تحریم هایی که ناجوانمردانه علیه کشورمان اتخاذ شده است را از بین ببریم.
نوبخت تصریح کرد: ما توان تولید 4 میلیون بشکه نفت را داریم، اما این در حالی است که می توانیم تنها یک میلیون بشکه از آن را به فروش برسانیم.
وی تصریح کرد: با وجود تحریم ها دو راه وجود دارد، یکی اینکه دست ها را پشت میز مذاکره بالا ببریم و تسلیم شویم، یا اینکه همانند زمان جنگ مقاومت و صبر کنیم و به پیروزی برسیم.
معاون برنامه ریزی رئیس جمهور در پایان گفت: با وجود تمامی تحریم ها و مشکلات قطعا وضعیت کشور بهتر خواهد شد و همچنان شاهد توسعه و اقتدار ایران اسلامی خواهیم بود.
نظر شما