۲ مهر ۱۳۹۳، ۱۵:۰۱

جزینی خبر داد:

افزایش توزیع مواد مخدر و روان گردان در خوابگاه های دانشجویی

افزایش توزیع مواد مخدر و روان گردان در خوابگاه های دانشجویی

تبریز- خبرگزاری مهر: قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: با توجه به افزایش توزیع مواد مخدر و روان گردان در خوابگاه های دانشجویی در چند سال گذشته، کنترل و نظارت مستقیم و غیر مستقیم دستگاه های نظارتی بر این امر باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جزینی ظهر چهارشنبه در نشستی مطبوعاتی که در محل استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد، نبود مکان مناسب برای نگهداری و توانمندسازی معتادان را از مهمترین کاستی های استان دانست و افزود: مجتمع نگهداری و توانمندسازی معتادان تا پایان سالجاری راه اندازی می شود.

وی در تقسیم بندی انواع معتادان اظهار داشت: معتادان دو دسته هستند که تعدادی از آنان خود معرفند و به این دسته از افراد باید به چشم بیمار نگریست و سعی در توانمندسازی آنان داشت و دسته ای دیگر معتادان متجاهر هستند که از نظر قانون این افراد مجرم هستند و پلیس مبارزه با مواد مخدر با اجازه مقامات قضایی می تواند چنین افرادی را بازداشت و تمامی اموال آنان را مصادره کند.

آذربایجان شرقی 8000 معتاد متجاهر و مجرم دارد

جزینی در ادامه تعداد معتادان متجاهر و مجرم آذربایجان شرقی را هشت هزار نفر اعلام کرد و ابراز داشت: 72 درصد جرایم خرد این استان متاثر از اعتیاد و اقدامات معتادان است که جا دارد مسئولان مربوطه در راستای افزایش مقابله با این افرد و ارتقای شاخص های امنیت تلاش کنند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزایش روز افزون استفاده از مواد مخدر صنعتی را از مهمترین تهدیدات پیش روی جوانان کشور دانست و گفت: درصد استفاده از مواد مخدر صنعتی در سال 86، 3.6 درصد بود که این میزان در شش ماهه نخست سالجاری به 26 درصد رسیده است.

جزینی 70 درصد زندانیان زندان های کل کشور را زندانیان مربوط به مواد مخدر اعلام کرد و تصریح کرد: 40 درصد از این زندانیان  به صورت مستفیم و 30 درصد به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر ارتباط دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در زندان های شش  استان اصفهان ، خراسان رضوی، گلستان، تهران، خوزستان ، کرمان و شهر ایرانشهر زندانیان مواد مخدر از سایر زندانیان تفکیک می شوند که 800 میلیارد ریال اعتبار در این خصوص از طرف سازمان زندان های کشور در نظر گرفته شده است و پیشرفت فیزیکی زندان های جدید برای نگه دارای معتادان بیش از 86 درصد است.

جزینی با تاکید بر لزوم آگاه سازی بیش از پیش خانواده ها در راستای پیشگیری از اعتیاد فرزندان خود ادامه داد: تا کنون 250 نوع ماده مخدر صنعتی مورد تایید سازمان ملل قرار گرفته است که 100 نوع دیگر نیز در سال های گذشته مورد شناسایی قرار گرفته است که در مجموع تعداد مواد مخدر صنعتی در کل جهان به بیش از 350 رسیده است.

وی عملکرد سازمان های مردم نهاد در این خصوص را مهم و حیاتی دانست و گفت: 86 سازمان مردم نهاد(سمن)  آذربایجان شرقی در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر فعالیت می کنند که جا دارد مسئولان مربوطه سیاست های صحیحی برای افزایش فعالیت این قشر اتخاذ نمایند.

10 درصد از اعتبارات فرهنگی شهرداری ها به امر پیشگیری از اعتیاد تخصیص یابد

جزینی افزود : طبق مصوبات هیات دولت باید 10 درصد از اعتبارات فرهنگی شهرداری شهرهایی با بیش از 500 هزار نفر جمعیت، به امر پیشگیری از اعتیاد و آگاه سازی مردم اختصاص یابد.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نظارت شدید مستقیم و غیر مستقیم بر خوابگاه های دانشجویی را یکی از مهم ترین اولویت های ستاد عنوان کرد و افزود: متاسفانه یک درصد از دانش آموزان کشور و 1.3 دهم درصد از دانشجویان مواد مخدر مصرف می کنند.

وی با بیان اینکه قرص ریتالین( مشهور به قرص شب امتحان) و قرص های لاغری که معمولا در آرایشگاه های زنانه عرضه می شود، اعتیادآور است گفت: داروخانه ها مجوزی برای فروش آزاد این قرص ها بدون نسخه معتبر پزشک ندارند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در بخش پایانی سخنان خود تعداد معتادان شناسنامه دار آذربایجان شرقی را 44 هزار نفر عنوان و تصریح کرد: از این تعداد، هزار و 300 نفر مربوط به زنان معتاد در استان می شود.

 

کد خبر 2376942

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha