خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم بوسان کره جنوبی از تاریخ 10 تا 19 مهر ماه برگزار میشود. در این جشنواره 313 عنوان فیلم از 79 کشور جهان در بخش های مختلف حضور دارند که از این میان نزدیک به 132 عنوان فیلم نخستین اکران جهانی و بین المللی خود را تجربه می کنند.
این جشنواره از سال 1996 با هدف تمرکز بر نمایش و معرفی آثار سینمایی آسیا به جهان آغاز به کار کرده و سکوی پرتاب مناسبی برای این آثار به جشنواره های بین المللی به شمار می رود. همچنین هر ساله در کنار این جشنواره بازار فیلمی برپا میشود که فضای مناسبی را برای عرضه آثار آسیایی در بازارهای بین المللی فراهم می کند. طی این 19 سال سینمای ایران همواره حضور پررنگی در این جشنواره داشته است و طی این سالها آثاری همچون «سفر»، «دانه های ریز برف»، «نفس عمیق»، «لطفا مزاحم نشوید»، «سنگ اول»، «یک حبه قند» و... در این جشنواره به نمایش درآمدند.
با توجه به انتشار اخبار مختلف درباره فیلمهای ایرانی حاضر در این جشنواره، به بررسی 12 بخش اصلی جشنواره فیلم بوسان و جوایز آن میپردازیم.
بخش «Gala Presentation »
در این بخش آثار جدید 4 فیلمساز مطرح سینمای ایران اکران می شود.
بخش غیر رقابتی «پنجرهای به سینمای آسیا»
در این بخش 57 فیلم از 28 کشور جهان حضور دارند، که از میان 7 فیلم از کشورمان در این بخش داده می شود که از آن جمله می توان به آثاری چون «آمین خواهیم گفت» به کارگردانی سامان سالور، «شیار 143» به کارگردانی نرگس آبیار، «دختر...مادر...دختر» به کارگردانی پناه برخدا رضایی نماینده موسسه رسانه های تصویری، «چند متر مکعب عشق» به کارگردانی جمشید محمودی، «مهمان داریم» به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور، «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی و «قصهها» به کارگردانی رخشان بنی اعتماد اشاره کرد.
بخش رقابتی «موج نو»
در این بخش که بخش مسابقه اصلی جشنواره است 12 فیلم از 10 کشور جهان حضور خواهند داشت و تنها دو عنوان فیلم ایرانی «سیزده» به کارگردانی هومن سیدی و «در دنیای شما ساعت چند است» به کارگردانی صفی یزدانیان در این بخش حضور دارند.
«سیزده» به کارگردانی هومن سیدی یکی از دو نماینده موسسه رسانه های تصویری در این جشنواره است. «سیزده» در بخش مسابقه اصلی و بخش رقابتی «موج نو» که به فیلم های اول و دوم اختصاص دارد با 11 فیلم دیگر رقابت می کند. این نخستین اکران بین المللی این فیلم است.
بخش افتتاحیه و اختتامیه
دو عنوان فیلم اکران می شود.
بخش رقابتی و غیر رقابتی سینمای امروز کره
در این بخش 31 اثر سینمای روز کره اکران می شود.
بزرگداشت سینماگران کره
در این بخش 9 فیلم از بزرگان سینمای کره به نمایش گذاشته می شود.
بخش غیر رقابتی سینمای جهان
در این بخش 53 فیلم از 33 کشور نمایش داده می شود .در واقع این بخش به نمایش آثار منتخب جشنواره های مطرح جهان اختصاص دارد.
بخش رقابتی
این بخش به سینماگران تازهکار غیر آسیایی اختصاص دارد و 35 فیلم از 29 کشور حضور دارند.
بخش رقابتی و غیر رقابتی فیلم های کوتاه و مستند و کودک
این بخش اختصاص به فیلمهای کوتاه، مستند و کودک دارد که دارای زیر مجموعه های «مسابقه فیلمهای کوتاه کره»، «مسابقه فیلم های کوتاه آسیا»، «نمایش فیلمهای کوتاه خارج از مسابقه»، «مسابقه فیلمهای مستند»، «نمایش فیلم های مستند» و «نمایش فیلمهای کودک» است. در این بخش دو فیلم کوتاه «دوپاره یک واقعیت» به کارگردانی ندا آصف و «درخت پیر» به کارگردانی فرنوش عابدی از کشورمان در بخش مسابقه کوتاه فیلم های آسیا اکران می شود.
بخش غیر رقابتی سینمای باز
در این بخش 8 فیلم جدید و رمانتیک آسیایی به نمایش گذاشته می شود.
بخش غیر رقابتی برنامه های ویژه
در این بخش 19 فیلم در زیر مجموعه هایی چون «زنان فیلمساز گرجستان»، « سینمای جدید ترکیه» «باستان شناسی کره» نمایش داده می شود.
بخش غیر رقابتی فیلمهای ترسناک
فیلم ترسناک در سانس های نیمه شب سینماها اکران می شود.
از جمله جوایزی که در این جشنواره به بهترین ها ارائه می شود می توان به جایزه بخش «موج نو» به مبلغ 30 هزار دلار به دو فیلم برتر از میان 12 فیلم اشاره کرد.
جایزه BIFF Mecenat Award جایزه به مبلغ 10 هزار دلار به برترین فیلم مستند کره ای و آسیایی از بخش مسابقه فیلم های مستند اختصاص دارد.
جایزه Sonje Award جایزه به مبلغ 10 هزار دلار به برترین فیلم کوتاه کره ای و آسیایی از بخش مسابقه فیلم های کوتاه اهدا می شود.
جایزه برترین بازیگر مرد و زن سال: این جایزه به بازیگری اختصاص دارد که نخستین تجربه بازیگری را داشته و به بازیگر برتر زن و مرد فیلم های کره ای بخش های مسابقه «موج نو» و «سینمای امروز کره» مبلغ 5 هزار دلار اهدا خواهد شد.
جایزه Daemyung Culture Wave Award این جایزه به مبلغ 20 هزار دلار و به جهت حایت از فیلمسازان مستقل کره به فیلم برتر کره ای از میان فیلم های بخش مسابقه «موج نو» و «سینمای امروز کره» اختصاص دارد.
جایزه منتقدان فیلم بین المللی به برترین و خوش ساخت ترین اثر از میان فیلم های بخش مسابقه اصلی «موج نو» اختصاص می یابد که بازتاب متفاوتی از تجربه فیلمسازی و ترقی معنوی را دارا باشد.
جایزه NETPAC که توسط بنیاد NETPAC و با هدف گسترش توزیع آثار آسیایی در جهان به برترین فیلم کره ای از میان فیلم های بخش مسابقه اصلی «موج نو» و بخش «سینمای امروز کره» اهدا می شود .
جایزه KNN که توسط بنیادKNN و به مبلغ 20 هزار دلار به فیلم تحسین شده از دیدگاه مخاطبان جشنواره از میان فیلم های بخش مسابقه اصلی «موج نو» اختصاص داده می شود .
جایزه بانک بوسان: تعداد 10 فیلم از بخش مسابقه Flash Forward از پیش انتخاب شده و به فیلمی که بیشترین آرا از دیدگاه تماشاچیان را به خود اختصاص دهد، این جایزه را دریافت می کند.
جایزه Citizen Critics’ Award منتقدان سینمایی کره از بین فیلم های بخش مسابقه سینمای امروز کره فیلم برتر را انتخاب می کنند و جایزه ای به مبلغ 10 هزار دلار به کارگردان اهدا می شود تا کمکی باشد برای ادامه فعالیت هنری.
جایزه Busan Cinephile : این جایزه به مبلغ 5 هزار دلار به برترین فیلم مستند جهانی از بخش غیر رقابتی مسابقه فیلم های مستند اختصاص دارد. هیات داوران این بخش متشکل از یک گروه 70 نفره از دانشجویان رشته های مرتبط سینما از 7 دانشگاه بوسان می باشند.
جایزه دانشگاه فیلمسازیCGV : این جایزه از سال 2011 اضافه شد و با هدف حمایت از فیلم های مستقل و فیلمسازان جوان و فیلم هایی که با بودجه کم تولید می شوند، به فیلم برتر بخش مسابقه سینمای امروز کره اهدا می شود.
دو جایزه دیگر که برای قدردانی از دو هنرمند اهدا می شود که تاثیر به سزایی در صنعت سینمای کره داشتند.
هیات داوران بخش «موج نو» متشکل از یک گروه 5 نفره است. که ریاست این گروه به عهده کارگردان مطرح کشورمان اصغر فرهادی است. همچنین فاطمه معتمد آریا به عنوان یکی از داوران بخش جایزه NETPAC در این جشنواره حضور دارد.
نظر شما