۷ مهر ۱۳۹۳، ۱۶:۰۸

چند خبر از سینما

بازدید مدیرعامل فارابی از «حکایت عاشقی»/ «دربند» در پردیس ملت نقد می شود

بازدید مدیرعامل فارابی از «حکایت عاشقی»/ «دربند» در پردیس ملت نقد می شود

بازدید مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از پشت صحنه فیلم «حکایت عاشقی» به کارگردانی احمد رمضان زاده و نقد و بررسی فیلم سینمایی «دربند» در سومین جلسه باشگاه «فیلم شهر» از جمله اخبار سینمایی روز دوشنبه 7 مهرماه هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بازدید مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از فیلم سینمایی«حکایت عاشقی»، تجلیل از شهید آبشناسان و کهنه‌سربازان جنگ در باغ‌موزه دفاع مقدس، نمایش مستند «من ایرانی هستم» در خانه هنرمندان، نقد و بررسی فیلم «دربند» در پردیس ملت و ادامه تصویربرداری «بلا نسبت شما» از جمله اخبار سینمای ایران در 7 مهرماه است.

پوستر «تابور» برای اکران در ایران ‌رونمایی شد

در پی اعلام گروه سینمای «هنر و تجربه» مبنی بر آغاز اکران «تابور» به تهیه کنندگی و کارگردانی وحید وکیلی‌فر در اول آبان امسال، مراحل مختلف آماده‌ سازی «تابور» برای نمایش در ایران به پایان رسیده و در همین راستا پوستر طراحی شده توسط طاها ذاکر برای اکران در این گروه سینمایی رونمایی شد.

سینما آزادی، پردیس کوروش، موزه سینما، سینما تک خانه هنرمندان در تهران و همچنین سینما هویزه در مشهد به عنوان سینماهای نمایش‌دهنده «تابور» معرفی شده‌اند که به مدت ۳ ماه این فیلم را نمایش می‌دهند. شیوه سانس‌بندی اکران فیلم‌های گروه «هنر و تجربه» متفاوت از روش‌های معمول اکران است که توسط این گروه به زودی به اطلاع دوستداران سینمای مستقل و هنری ایران می رسد.

این فیلم در نخستین نمایش خود در ایران، در بخش «جشنواره جشنواه‌ها» سی و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، روی پرده رفت.

تجلیل از شهید آبشناسان و کهنه‌سربازان جنگ در باغ‌موزه دفاع مقدس

ویژه ‌برنامه یادواره شهید حسن آبشناسان فرمانده پر افتخار لشکر 23 نیروهای مخصوص نزاجا و تجلیل از کهنه ‌سربازان دفاع مقدس 8 مهرماه به همت فرهنگسرای گلستان با حضور فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران در باغ‌ موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود.

باغ‌ موزه دفاع مقدس که این روزها پذیرای علاقه‌ مندان در پنجمین نمایشگاه ملی دفاع مقدس است، شامگاه سه‌شنبه میزبان برنامه‌ای برای تجلیل از کهنه ‌سربازان 8 سال حماسه و دفاع می شود. در بخشی از این برنامه از مستند «چریک پیر» با موضوع زندگی سرلشکر شهید آبشناسان اسطوره نبردهای نامنظم دوران دفاع مقدس رونمایی می‌شود.

این مستند 35 دقیقه‌ای به كارگردانی سیدمسعود امامی و با پشتیبانی تیپ 23 تكاور شهید شهرامفر، تولید شده و در آن با برخی اعضای خانواده از جمله همسر و فرزندان شهید، امیر سرتیپ حسام هاشمی، امیر سرتیپ احمد دادبین، سرتیپ دکتر حسین محمدی و امیر سرتیپ احمد اسدی همرزمان سرلشكر آبشناسان صحبت شده است

کارگردان در این مستند برخی دوره‌های زندگی شهید آبشناسان را به شیوه انیمیشن بازسازی كرده است.

یادواره شهید آبشناسان اسطوره جنگ‌های نامنظم 8 سال دفاع مقدس، رونمایی از مستند «چریک پیر» و تجلیل از کهنه‌سربازان دفاع مقدس ساعت 19 روز سه‌شنبه 8 مهرماه در سالن خلیج فارس باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود.

نمایش مستند «من ایرانی هستم»

فیلم مستند «من ایرانی هستم» با همکاری خانه هنرمندان ایران و از سوی انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند ایران به تهیه کنندگی موسسه فرهنگی شهریار هنر ایرانیان و کارگردانی حمید کوهپایی سه‌شنبه 8 مهرماه در خانه هنرمندان ایران به نمایش در می آید.

علاقه مندان برای تماشای این مستند می توانند سه‌شنبه 8 مهرماه از ساعت 18 به تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

نشانه شناسی روایی فیلم «دربند»

در سومین جلسه باشگاه «فیلم شهر» از سلسله جلسات باشگاه فیلم موسسه «تصویر شهر» نشانه شناسی روایی در فیلم «دربند» در پردیس سینمایی ملت، بررسی کارشناسانه می شود. احد میکائیل‌زاده دبیر باشگاه «فیلم شهر» در این باره گفت: جلسه کارگروه مطالعات اجتماعی، سینما و شهر اختصاص به نمایش، نقد و بررسی کارشناسانه فیلم «دربند» با تمرکز به کارکردهای روایی این فیلم دارد.

وی ادامه داد: عنوان اصلی این برنامه «نشانه شناسی روایی فیلم دربند» است که در روز چهارشنبه 9 مهرماه ساعت 18 با حضور سازندگان فیلم، علی عباسی استاد دانشگاه و پژوهشگر در حوزه نشانه شناسی و علیرضا قاسم خان مدرس و محقق در حوزه مسائل سینمای شهر در پردیس سینمایی ملت برگزار می شود.

این فیلم داستان يک دانشجوی شهرستانی به نام مريم است كه در يكی از دانشگاه‌های تهران ثبت نام مي كند. اما به دليل كمبود جا در خوابگاه با دختر ديگري كه دانشجو نيست همخانه می شود. دوستي و همنشینی هایی كه مسائلی را به دنبال دارد و ...

در فیلم «دربند» پگاه آهنگرانی، احمد مهران فر، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، فریدالدین و لادن سلیمانی حضور دارند.

کارگاه آموزش فیلمسازی با تلفن همراه در فرهنگسراهای منتخب

هم‌زمان با شروع جشنواره فیلم‌های موبایلی «گزارش یک نگرانی» کارگاه آموزش فیلمسازی با تلفن همراه در فرهنگسراهای منتخب تهران برگزار می شود. کارگاه‌های آموزش فیلمسازی با تلفن همراه قرار است از 8 مهرماه در فرهنگسراهای ملل، ارسباران، ابن‌سینا، اشراق، فردوس، سرو، شفق، اندیشه، خانواده و بهمن برگزار شود و به هنرجویان و علاقمندان، فیلمسازی با این وسیله ارتباط جمعی آموزش داده شود.

جشنواره فیلم‌های موبایلی «گزارش یک نگرانی» با توجه به وضعیت بحرانی آب شهر تهران با همکاری فرهنگسرای رسانه و شرکت آبفای استان تهران برگزار می‌شود. این جشنواره قصد دارد با فراهم آوردن زمینه حضور اقشار مختلف مردم، فیلمسازان و هنرمندان در این حرکت فرهنگی هنری نگاه مردم تهران به مسأله کمبود آب را در قالب فیلم‌های موبایلی به نمایش گذارد.

بازدید مدیرعامل فارابی از «حکایت عاشقی»

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از پشت صحنه فیلم «حکایت عاشقی» به کارگردانی احمد رمضان‌زاده و به تهیه کنندگی مسعود جعفری‏ جوزانی بازدید و با عوامل این فیلم درباره روند تولید آن گفتگو کرد.

محمدرضا جعفری‏ جلوه و همراهان او در این بازدید با حضور در لوکیشنی در سوهانک از نزدیک در جریان روند تولید این فیلم قرار گرفتند.

جعفری‏ جلوه در حاشیه بازدید از این فیلم که درباره بمباران شهر حلبچه پس از عملیات پیروز والفجر 10  و در حیطه دفاع مقدس است گفت: همانطور که فرصت‏‌های امروز بشر برای رشد و سعادت مرهون عاشورا است، امنیت، استقلال و همه جلوه های حیات و سربلندی مردم ایران نیز مرهون پایمردی 8 ساله در جنگ تحمیلی و خیل عظیم ایثارگران و شهیدان این ملت است که هر عقل سلیمی این را می‏‌فهمد.

در این بازدید، گروه فیلمبرداری مشغول ثبت صحنه های مربوط به کمپ آوارگان شیمیایی کرد عراقی در داخل مرزهای ایران بودند و بازیگرانی چون بهرام رادان، شوان اتوف فیلمساز و بازیگر کرد عراقی، شیلان رحمانی و بهمن زرین‏پور نقش‏ آفرینی می‏‌کردند.

فیلمنامه این فیلم سینمایی را رمضان‏‌زاده با همراهی مسعود جعفری‏جوزانی نوشته است. این اولین فیلم بلند رمضان‏زاده است که جلوی دوربین می‏برد. به گفته وی برای روایت این داستان تمام فیلم‏های مستند و عکس‏های موجود از این واقعه از نظر گذارنده شده و یک سال و نیم زمان صرف تحقیقات برای این فیلم شده است.

«حکایت عاشقی» روایت رخدادهای پس از عملیات والفجر 10 و آزادسازی مناطق وسیعی از خاک ایران و عراق و در پی آن بمباران شیمیایی منطقه و قصه امدادرسانی و دل سپردگی یک خبرنگار ایرانی به یکی از آوارگان شیمیایی حلبچه است که منجر به ازدواج آنها می‏شود، اما بروز دوباره عهدهای گذشته دخترک کرد عراقی و آثار روحی و جسمی ناشی از بمباران شیمیایی باعث مشکلاتی در زندگی زناشویی آنها می‏شود که تأثیر و رهاورد آن تا امروز ادامه دارد.

در این فیلم بازیگرانی چون بهمن زرین‏‌پور، قطب‏‌الدین صادقی، بهرام رادان، شیلان رحمانی و جمعی از بازیگران کرد ایرانی و عراقی تئاتر و سینما نقش آفرینی می کنند.

تصویربرداری مستند «بلا نسبت شما» به میانه راه رسید

مستند «بلا نسبت شما» از جدیدترین تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی مهدی بوستانی، لحظاتی از تنش های اجتماعی بین شهروندان تهرانی که پس از تصادفات رانندگی شکل می‌گیرد، بازگو می کند.

بوستانی درباره روند تولید این مستند گفت: تصویربرداری این مستند از شمال تا جنوب و در اکثر مناطق تهران آغاز شده و به نوعی مستندسازی همراه با پرسه زنی است. ما مدام در حال ضبط رفتارهای برخی شهروندان هستیم که منجر به وقوع نزاع می شود. البته به دلیل اینکه تصویربرداری از این درگیری ها همواره با مشکلاتی همراه است، چند مورد بازسازی نیز در این مستند صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: از آنجایی که در مقدمه فیلم زمینه های بروز تنش همراه با گفتار متن روایت می شود، تضادهایی هم در این کار به چشم می خورد. در واقع بروز تنش، معدود به قشر خاص و مقطع سنی مشخصی نمی شود و اقشار مختلف جامعه مقابل دوربین مستند قرار می گیرند و در نهایت با یک نگاه آسیب شناسی همراه با طنز این فیلم به پایان می رسد.

بوستانی درباره مشکلات تولید این مستند گفت: متاسفانه تصویربرداری این مستند کاملا فرسایشی است؛ از اول شهریور به مدت 10 روز با یک گروه 4 نفره تصویربرداری را آغاز کردیم. بعد از آن به صورت انفرادی مکان هایی از شهر تهران را انتخاب کرده و کار تصویربرداری را ادامه دادیم. البته با شهرداری تهران و نیروی انتظامی هم نامه نگاری داشتیم تا  از تصاویر دوربین های کنترل ترافیک استفاده کنیم که هنوز این همکاری صورت نگرفته است.

این کارگردان درباره علت انتخاب این سوژه برای ساخت فیلم مستند عنوان کرد: زمینه کاری من بیشتر سینمای داستانی و نوشتن فیلمنامه است؛ اما به عنوان مهاجری که از شهرستان آمدم و اکنون در شهر تهران اقامت دارم، مختصات خاصی را در این شهر می بینم. در واقع وقتی برخی رفتارها مانند آینه رو به روی مخاطب قرار می گیرد، انسان بیشتر به خودش می آید. به همین دلیل قالب طنز را برای روایت فیلم درنظر گرفتم تا تلخی آن زیاد به چشم نیاید.

کد خبر 2380350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha