۷ مهر ۱۳۹۳، ۲۱:۰۴

وزیر امور اقتصاد و دارایی:

هنرمندان جامعه را به خرید جنس ایرانی تشویق کنند/ بسته شدن حساب‌های مالی روزنامه ایران

هنرمندان جامعه را به خرید جنس ایرانی تشویق کنند/ بسته شدن حساب‌های مالی روزنامه ایران

وزیر امور اقتصاد و دارایی شامگاه دوشنبه 7 مهرماه در جمع اصحاب فرهنگ و هنر بر تاثیرگذاری انکارناپذیر فرهنگ و هنر در مقوله اقتصاد تاکید و اعلام کرد که در زمینه حل مشکلات مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر گام برمی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر نخستین نشست هم اندیشی اصحاب فرهنگ و هنر با علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

در این دیدار علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، مجید ملانوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی ارشاد، ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر، منوچهر محمدی تهیه کننده و تعدادی از هنرمندان و گالری داران و نمایندگانی از صنف چاپ و نشر حضور داشتند.

در این دیدار مسایلی مانند معافیت مالیاتی کتاب فروشان، هنرمندان و سینماگران و مسایل مالی و اقتصادی عرصه فرهنگ و نقش هنرمندان در زمینه سازی برای رونق فعالیت اقتصادی جامعه، مشارکت مردم در اقتصاد و زمینه سازی خروج از رکود با استفاده از هنر مطرح شد.

طیب‌نیا در ابتدای این جلسه و در سخنانی به سوابق فرهنگی خود اشاره کرد و گفت: در سال‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب مدیریت رادیو اصفهان برعهده من بود در همان سال ها دو گروه موسیقی را در این استان راه‌اندازی کردم در نتیجه می توانم بگویم با عرصه فرهنگ و هنر بیگانه نیستم.

طیب نیا در این نشست با اشاره به ارتباط نزدیک میان مقوله اقتصاد و فرهنگ و هنر گفت: بی جهت نیست که مقام معظم رهبری امسال را سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری کردند و این نشان می دهد که این دو مقوله هم بسیار مهم هستند هم ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند.

وی افزود: تحولات فرهنگی و انقلاب فرهنگی همیشه مقدم بر انقلاب صنعتی بوده است. همانطور که در اروپا انقلاب فرهنگی در قرن 14 و 15 رخ داد و متعاقب آن انقلاب صنعتی بوجود آمد بنابراین تحولات فرهنگی مقدم بر تحولات اقتصادی است.

این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اثرگذاری مقوله فرهنگ و هنر در حوزه اقتصاد تاکید کرد: آثار فرهنگی و هنری تاثیر انکارناپذیری بر مقوله اقتصاد داشته است چرا که اقتصاد نتیجه کنش های افراد در جامعه است و این رفتار متاثر از دیدگاه و ارزشها و باورهای مردم است که این ارزشها و باورها را فرهنگ می سازد. هنرمندان در طول تاریخ بیشترین نقش را در جامعه ایفا کرده اند و به طور مثال تاثیر یک اثر هنری از جمله نقاشی با ساعت ها سخنرانی و کتاب هایی که نوشته می شود برابری می کند.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تاکید کرد: تحولات اقتصادی در ایران و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار بدون پیش نیازهای فرهنگی امکانپذیر نیست.

وی با اشاره به اینکه در وزارت اقتصاد یک برنامه راهبردی برای مجموعه وزارتخانه و سازمانهای تابعه آن در 7 محور تهیه شده است، بیان کرد: دستیابی به اهداف این برنامه مستلزم همراهی و مشارکت اهل فرهنگ و هنر است که از جمله مهمترین این اولویت ها تقویت توان ثروت آفرینی و تولید کشور در عرصه های داخلی و خارجی است.

طیب نیا ادامه داد: اولین پیش نیاز رسیدن به این اهداف این است که ایجاد درآمد به عنوان ارزش مثبت در جامعه شناخته شود و برای نیروی کار و سرمایه ارزش قائل شویم. در حال حاضر هنوز آثار گرایش به این باور که سرمایه دار و سرمایه گذار به عنوان افراد نامطلوب تلقی می شوند در جامعه وجود دارد که این تلقی باید اصلاح شود چرا که اسلام دین رهبانیت و پرهیز از رفاه نیست و تغییر این باور و نگاه و تبدیل آن به مشارکت در تولید مستلزم کار فرهنگی گسترده است که هنرمندان می توانند نقش بی بدیلی در این زمینه داشته باشند. آنها با خلق آثار هنری می توانند این ذهنیت را در مردم ایجاد کنند که خرید اجناس خارجی افتخار محسوب نمی شود و حتی نوعی ضد ارزش تلقی است.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در گذشته این تفکر بود که به دلیل طاغوتی بودن دولت‌ها نباید به آنها کمک کرد، توضیح داد: حالا که دولت مردمی و انقلابی روی کار آمده همه باید کمک کنند و هنرمندان نیز لازم است این تفکر که از گذشته مانده تغییر دهند زیرا توسعه اقتصادی مستلزم توسعه فرهنگی است. نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم مساله ترویج انضباط مالی است که توسعه اقتصادی را به همراه می آورد. در جامعه‌ای که هرج و مرج باشد و پیش‌بینی آینده وجود نداشته باشد سرمایه‌گذاری نیز انجام نمی‌شود.

طیب‌نیا در بخش دیگر صحبت هایش تاکید کرد: یکی از رویکردهایی که ما دنبال می کنیم و هنرمندان نیز می توانند در ترویج آن ما را یاری دهند، ترویج کسب درآمد از راه حلال و افتخار به ایرانی بودن است. ایرانیان حداقل در نیمی از تاریخ خود ابرقدرت و پیشتاز بوده‌ اند در نتیجه هرگز نباید خودباخته باشیم.

به گفته وی، خرید جنس خارجی و فرار از مالیات نباید افتخار باشد و اخلاق حرفه‌ای در کسب و کار لازمه توسعه اجتماعی است و از این مسیر است که در جامعه و میان کاسبان اعتماد به وجود می آید.

این مدیر اقتصادی تاکید کرد: امروز در پیچ تاریخی سخت هستیم و باید از آن به سلامت عبور کنیم. امروز با وجودی که تحریم‌ها پابرجاست اما کاهش معنادار تورم و ثبات و آرامش در جامعه حاکم شده و چرخ‌های تولید به حرکت درآمده است.

وزیر اقتصاد در خاتمه تاکید کرد: اقتصاد فرهنگ و هنر در کشور ما در وضعیت مناسبی قرار ندارد در حالی که در سایر کشورها این حوزه پولساز و درآمدزا است. ما وظیفه خود می دانیم که با شما هنرمندان همکاری داشته باشیم و سعی می کنیم در زمینه مشکلات مالیاتی هنرمندان و اهالی فرهنگ پیشقدم باشیم و در جهت حل مشکلات آنها گام برداریم و با همکاری شما زمینه پررونق شدن اقتصاد هنر را فراهم کنیم.

در ادامه این مراسم اهالی فرهنگ دیدگاه ها و نظراتشان را مطرح کردند و وزیر در پایان مراسم درباره سخنان آنها اظهارنظر کرد.

موسسات همشهری و ایران باید مالیات بدهند

بخش دوم صحبت های وزیر اقتصاد حاوی خبرهای مهم مالیاتی بود. وی به ویژه از بسته شدن همه حساب های روزنامه ایران با وجود اینکه روزنامه دولت است خبر داد و گفت: از نظر ما روزنامه های همشهری و ایران موسسات فرهنگی هستند که کار رسانه ای هم می کنند در نتیجه مشمول مالیات هستند.

طیب نیا درباره بسته شدن حساب های روزنامه ایران اینگونه توضیح داد: اتفاقا این اتفاق در زمانی که آقای روحانی رییس جمهوری کشورمان در سفر نیویورک بود، رخ داد ولی ما باید قانونی عمل می کردیم. روزنامه ایران در کنار خود یک مؤسسه دیگر تأسیس کرده بود که امورات تبلیغاتی را انجام می داد که این مؤسسه باید مشمول مالیات می شد و همین امر باعث شد که به دلیل برخی مشکلات مالیاتی، تمام حساب های این روزنامه از هفته پیش بسته شود.

وی با تاکید بر لزوم پر کردن اظهارنامه مالیاتی عنوان کرد: پر کردن اظهارنامه به منظور شفافیت است نه اینکه معنای آن این باشد که لزوما باید مالیاتی پرداخته شود.

وزیر اقتصاد دولت یازدهم با تأکید بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده قابل حذف نیست، گفت: مالیات بر ارزش افزوده به اعتبار کالا است نه خریدار آن، بنابراین مطبوعات اگرچه از مالیات بر درآمد معاف هستند اما باید مالیات ارزش افزوده را پرداخت کنند. همچنین درباره چاپخانه دار اگر معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده مربوط به مالیات بر درآمد است ولی اگر کالایی خریداری کنند باید مالیات ارزش افزوده را پرداخت کنند.

طیب‌نیا ادامه داد: ما به دنبال اجرایی شدن طرح جامع مالیاتی هستیم و تاکنون نیز اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده و بیش از 500 میلیارد تومان در زمینه سخت افزاری و نرم افزاری هزینه کرده ایم. با ارائه سامانه جامع اطلاعاتی از هزینه ها و درآمدهای همه مؤدیان بخش زیادی از عیب و نقص های سیستم مالیاتی کشور برطرف می شوند و با این تکنولوژی دیگر ارتباط بین مؤدیان مالیاتی با افراد قطع خواهد شد و دیگر سلیقه های شخصی اعمال نمی شود و زمینه های فساد نیز از بین خواهند رفت. از دیگر ویژگی های طرح جامع مالیاتی این است که رسیدگی به امور مردم از حالت پرونده محور بودن خارج می شود و نکته مهم دیگر این است که علی الرأس به طور کامل از ادبیات مالیاتی کشورمان حذف خواهد شد.

وزیر اقتصاد درباره معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی توضیح داد: در دنیا بحث مالیات بر درآمد بسیار جدی پیگیری می شود و معافیت مالیاتی معنایی ندارد اما در ایران فعالیت های فرهنگی از معافیت مالیاتی برخوردارند که ما هم در شرایط کنونی به آن قائل هستیم. ولی اگر روزی اقتصاد فرهنگ رونق بگیرد و درآمدهای آن زیاد شود معافیت مالیاتی را حذف خواهیم کرد اما در حال حاضر درآمد بخش فرهنگ به اندازه ای نیست که بخواهیم که بر دریافت مالیات از آن اصرار کنیم. در حال حاضر داشتن نگاه درآمدی به حوزه فرهنگ را دنبال نمی کنیم و دقیقا به همین دلیل است که حتی آگهی های مطبوعات نیز شامل مالیات نشده اند.

این وزیر دولتی در پایان سخنانی خود درباره تأمین امورات مالی بخش فرهنگ از راه بازار سرمایه اینگونه توضیح داد: این طرح خوبی است که از سوی اهالی فرهنگ پیشنهاد شده و ما هم می توانیم در این باره جلسه ای با سازمان بورس و اهالی فرهنگ برگزار کنیم.

کد خبر 2380519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha