به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی توکلی صبح یکشنبه در حاشیه بازدید از سد ایوشان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مجموعه طرح هایی برای تامین آب بخش های اقتصادی استان بویژه در حوزه کشاورزی طراحی و اجرایی شده است که مطابق هدفگذاری صورت گرفته قرار بود 105 هزار هکتار به اراضی آبی استان لرستان اضافه شود.
وی عنوان کرد: تعدادی از سدهایی که به منظور ارتقای اراضی آبی در لرستان طراحی شده اند مانند سد مروک، سد ایوشان، سد خان آباد و سد حوضیان به بهره برداری خواهند رسید که از این طریق حدود 38 هزار هکتار از اراضی مورد هدف تامین آب خواهند شد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی در اینباره افزود: از آنجایی که لرستان از نظر کشاورزی یکی از استان های برتر کشور است اگر در مقطع زمانی دو تا سه سال آب مورد نیاز اراضی هدفگذاری شده تامین شود می تواند تحول اقتصادی بالایی را ایجاد کرده و زمینه اشتغال افراد زیادی را فراهم کند.
سد حوضیان 82 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
توکلی تصریح کرد: با بهره برداری از سدهای استان علاوه بر اینکه کشاورزی در لرستان رونق پیدا می کند صنایع تبدیلی راه اندازی شده و طرح های کشاورزی استان نیز توجیه اقتصادی پبدا خواهند کرد.
وی با بیان اینکه لرستان با وجود ظرفیت های مناسب کشاورزی می تواند در تامین امنیت غذایی کشور تاثیر گذار باشد افزود: اگر اهدافی که در بخش آب دنبال می شوند نهایی شوند این امر می تواند در بحث اقتصاد مقاومتی نیز که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است در تولید داخلی و تولید مواد غذایی موثر باشد.
رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان و نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی به روند اجرای دیگر سدهای استان اشاره کرد و بیان داشت: سد حوضیان با 82 درصد پیشرفت فیزیکی از جمله سدهای است که تا پایان سال جاری و نهایتا در سه ماه اول سال 94 به بهره برداری خواهد رسید.
توکلی با بیان اینکه آبگیری سد حوضیان از آبان ماه امسال آغاز می شود تصریح کرد: این سد سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست را آبی خواهد کرد و بخش دیگری از آب آن نیز برای مصارف صنعتی بکار خواهد رفت.
وی میزان پیشرفت فیزیکی شبکه حوضیان را 60 درصد دانست و گفت: سد و شبکه حوضیان همزمان با هم پیش رفته و این از ویژگی های مثبت پروژه است.
پیشرفت 80 درصدی شبکه سد خان آباد
رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان و نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی به وضعیت سد خان آباد اشاره کرد و یادآور شد: سد خان آباد حدود پنج سال است که آبگیری شده و شبکه آن 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو همزمان با یکدیگر روی این پروژه کار می کنند.
توکلی در اینباره افزود: قرار است تا پایان امسال هزار هکتار از اراضی تحت پوشش سد خان آباد با سیستم آبیاری نوین به بهره برداری برسد.
وی در مورد وضعیت سد کاکاشرف نیز گفت: این سد یکی از طرح های مطالعاتی است که در بالادست شهر خرم آباد قرار دارد که تخصیص آب برای آن در نظر گرفته شده است ولی بدلیل سیاست های جدید وزارت نیرو مبنی بر عدم شروع سدهای جدید در کشور بعید است که این طرح عملیاتی شود.
عملیاتی شدن سد تنگ معشوره
رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان و نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی از عملیاتی شدن سد تنگ معشوره خبر داد و گفت: مطابق قول های داده شده در سفر اخیر هئیت دولت به لرستان این سد عملیاتی خواهد شد و بازنگری روی آن صورت خواهد گرفت.
توکلی اظهار داشت: با توجه به وضعیت جدید آب و هوای استان و کارآمد شدن سد بخشی از آب سد تنگ معشوره به زمین های کشاورزی کوهدشت اختصاص داده خواهد شد و بخش دیگر برای تولید برق نیروگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: اگر در بازنگری صورت گرفته کارشناسان به این نتیجه رسیدند که سد تنگ معشوره اهداف مورد تضمین را دنبال می کند کار عملیاتی آن آغاز خواهد شد در غیر اینصورت بایستی ابعاد سد را کاهش دهند.
نظر شما