به گزارش خبرنگار مهر، نجم الدین شیخ عطاری در آستانه فرا رسیدن روزجهانی استاندارد در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان در سنندج با اشاره به اینکه سازمان استاندارد حافظ کیفیت و امنیت غذایی در جامعه است، گفت: بررسی، بازرسی، قضاوت و اجرا از مهمترین رسالت های اداره کل استاندارد و تحقیقات استان به شمار می رود.
وی عنوان کرد: متاسفانه تا کنون در جامعه به رسالت و وظایف این اداره کل توجه چندانی نشده و کمتر کسی از این وظایف خطیر آگاهی دارد.
وی با اشاره به اینکه از 16 تا 22 مهرماه به نام هفته استاندارد در کشورما نامگذاری شده است، اظهارداشت: انتظار می رود در این هفته به مسائل و موضوعات مرتبط با استاندارد بیشتر پرداخته شود تا بدین وسیله سطح اگاهی های عمومی در این رابطه ارتقا پیدا کند.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات کردستان به نامگذاری روزهای هفته استاندارد اشاره کرد و ادامه داد: استاندارد،کودک و ایمنی، استاندارد وارتباطات، استاندارد و اقتصاد مقاومتی، استاندارد و صنعت وکیفیت، استاندارد ومحیط زیست، استاندارد و اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی عناوین روزهای هفته استاندارد در ایران است.
شیخ عطاری بیان کرد: شعار امسال روزجهانی استاندارد که 22 مهرماه مصادف با 14 اکتبر است استانداردها، ترازکننده میدان رقابت است.
وی اظهار داشت: در عصر حاضر انعکاس خطرات ناشی از عدم رعایت استانداردها اعم از خدماتی و تولیدی و صنعتی امری ضروری و حائز اهمیت است که بایستی همگان به آن بپردازند.
وی دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، تشکیل شورای استاندارد کردستان با حضور معاون مدیریت منابع انسانی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور، برگزاری همایش استاندارد در سنندج با حضور مسئولان کشوری و استانی و مدیران کنترل کیفیت در سنندج را از جمله برنامه های شاخص هفته استاندارد در استان ذکر کرد.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات کردستان عنوان کرد: تاکنون 350 واحد تولیدی و خدماتی در استان پروانه فعالیت دریافت کرده اند و 80 درصد این واحدها نیز در حال حاضر فعال هستند.
شیخ عطاری با اشاره به وجود 27 هزار استاندارد ملی تدوین شده در کشور، افزود: 120 استاندارد ملی هم توسط کارکنان اداره کل استاندارد کردستان با همکاری دانشگاه های سطح استان تدوین شده است و موفق به دریافت کد ملی شدند.
وی بیان کرد: واحدهایی که تولید آنها مشمول استاندارد اجباری است تولید، توزیع و حتی فروش محصولات آنها بدون داشتن علامت استاندارد ممنون و خلاف قانون است.
وی اظهار داشت: واحدهایی که بدون داشتن علامت استاندارد اقدام به تولید و توزیع محصولات خود کنند به محض شناسایی محصولات آنها توقیف می شود.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات کردستان ادامه داد: درصورتی که واحدهای دارای استاندارد اقدام به تولید محصولاتی مخالف قوانین موجود کنند در صورتی که تخلف آنها جزئی باشد 90 امتیاز منفی و پروانه تولید آنها تعلیق می شود.
شیخ عطاری بیان کرد: اگر واحد تولیدی به دلیل انجام تخلفات گسترده بیش از 120 امتیاز منفی گرفته باشد آنگاه پروانه فعالیتش توقیف می شود.
وی افزود: در صورتیکه محصولی هم دارای نقص بحران باشد کمیسیون ماده 120 تشکیلی و واحد تولیدی به حالت تعلیق در می آید.
وی اعلام کرد: در شش ماهه نخست امسال 75 مورد تعلیق و ابطال پروانه استاندارد در سطح استان داشتیم و 19 پروانه جدید هم در این مدت صادر شده است.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات کردستان با اشاره به 93 مورد تمدید پروانه بیان کرد: 405 مورد بازرسی نیز از واحدهای تولیدی در این 6 ماه نخست سال انجام شده است.
شیخ عطاری به اجرای طرح طاها در استان اشاره کرد و اظهار داشت: طرح طاها(طرح اجرای هماهنگ استاندارد) از هشت سال پیش در کشور آغاز شده و هر سال اعتباری هم برای اجرای این طرح اختصاص می یابد.
وی میزان اعتبار اختصاص داده شده به این طرح در سال گذشته را 7 میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: 100 درصد اعتبار سال گذشته این طرح جذب شده است.
وی با اشاره به اینکه اعتبار این طرح از محل درآمدهای سازمان استاندارد و تحقیقات کشور تامین می شود،عنوان کرد: در شش ماهه نخست امسال نیز یک میلیارد ریال به اجرای این طرح اختصاص یافته است.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات کردستان یادآور شد: براساس این طرح بازرسان اداره کل استاندارد به نیابت از مردم وارد بازار مصرف می شوند و نمونه هایی را به صورت تصادفی خریداری و آزمایش می کنند تا از کیفیت محصولات تولیدی اطمینان کامل حاصل شود.
نظر شما