۱۴ مهر ۱۳۹۳، ۲۱:۵۰

تسلیح کرانه باختری موضوع دومین جشنواره کاریکاتور «روز جهانی قدس» شد

تسلیح کرانه باختری موضوع دومین جشنواره کاریکاتور «روز جهانی قدس»  شد

دبیر نخستین جشنواره بین المللی کاریکاتور «روز جهانی قدس» در مراسم اختتامیه این دوره و اهدای جوایز به برگزیدگان اعلام کرد که موضوع بخش ویژه این جشنواره در سال آینده به  موضوع تسلیح کرانه باختری اختصاص می یابد. 

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به برگزیدگان نخستین جشنواره بین المللی کاریکاتور «روز جهانی قدس» عصر امروز دوشنبه 14 مهرماه با حضور نمایندگان کشورهای فلسطین و سوریه و نمایندگانی از نهادهای مرتبط با موضوع فلسطین در ایران در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

اختصاص موضوع بخش ویژه جشنواره دوم به «تسلیح کرانه باختری»

حجت الاسلام سیدعلیرضا عارف حسینی دبیر این جشنواره آغازگر این مراسم بود که در سخنانی درباره برگزاری این جشنواره گفت: با تشویق معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و با همکاری خبرگزاری «ابنا» و خانه کاریکاتور ایران فراخوان این جشنواره را در ابتدای ماه رمضان سال جاری منتشر کردیم این در حالی بود که هنوز تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی به غزه اتفاق نیفتاده بود اما بعد از مدتی با بروز این حملات از سوی رژیم صهیونیستی شاهد تأثیر عمده ای در ارسال آثار این جشنواره بودیم چرا که هم با استقبال هنرمندان مسلمان بیشتری روبرو شد و هم این که بخشی از آثار آن به سمت موضوع غزه کشیده شد.

او با اشاره به دو بخش اصلی و ویژه این جشنواره یادآور شد: بخش اصلی جشنواره به موضوع «روز جهانی قدس» اختصاص یافت و در بخش ویژه به موضوع «تحرکات تکفیری ها برای فراموشی فلسطین» پرداختیم.

دبیر این جشنواره درباره موضوع بخش ویژه بیان کرد: با توجه به بیان مقام معظم رهبری و همچنین رییس جمهوری ایران مبنی بر این که یکی از اهداف حضور تکفیری ها در منطقه به حاشیه راندن موضوع فلسطین است، بخش ویژه جشنواره را به این موضوع  اختصاص دادیم.

عارف حسینی در ادامه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره ارائه کرد و گفت: در این دوره با فرصت محدود یک ماهه ای که در اختیار هنرمندان بود، 199 کاریکاتوریست از 33 کشور با 546 اثر شرکت کردند که کشورهای آرژانتین، اوکراین، ایتالیا، بلژیک، بوسنی و هرزگوین، برزیل، تایلند، فرانسه، لبنان، روسیه، سوئیس، مصر، هلند و یونان از آن جمله اند.

وی افزود: در مجموع 163 اثر از سوی هیئت داوران برای حضور در نمایشگاه پذیرفته شد که از آن میان 118 اثر در بخش اصلی و 45 اثر در بخش ویژه ارائه شده است.

دبیر این جشنواره در بخش دیگری از سخنانش درباره موضوع بخش ویژه دومین جشنواره کاریکاتور «روز جهانی قدس» اظهار کرد: تا چند سال تصور داشتن اسلحه برای مردم فلسطین مذموم بود اما در این جشنواره یک کاریکاتوریست غیر مسلمان اثری را در حمایت از مسلح بودن مردم فلسطین ارائه کرده است که نشان می دهد می توان از رهگذر یک جشنواره کاریکاتور به چنین مفهومی در دنیا دست یافت به همین منظور در نظر داریم بخش ویژه جشنواره سال آینده را به گفته مقام معظم رهبری مبنی بر «تسلیح کرانه باختری» اختصاص دهیم چرا که تجربه نشان داده است آثار کاریکاتور زود تولید است و زود منتشر می شود و از این روز می تواند زمینه ساز اهداف ما در جامعه اسلامی و سراسر دنیا باشد.

انتفاضه فلسطین در پرتو حضور مردم معنا می یابد

حجت الاسلام شیخ الاسلام رییس دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین سخنران بعدی این مراسم بود که در سخنانش به روش امام خمینی (ره) در به صحنه آوردن مردم در دوران انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: روش امام خمینی در اولین ماه رمضان سال 58 به صحنه آوردن ملت مسلمان با نیت الهی در مقابل توپ و تانک بود و همین روش را نیز درباره روز قدس نهادینه کردند.

وی یادآور شد: هیچ سخنرانی سیاسی امام خمینی (ره) قبل از انقلاب اسلامی وجود ندارد مگر آن که به موضوع شاه، استبداد،آمریکا، صهیونیسم و فلسطین در آن اشاره کرده باشد و همین روش را نیز در به صحنه آوردن مردم به مناسبت روز قدس در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در پیش گرفتند و پس از آن نیز در مراسم حج و برائت از مشرکان باز هم مردم را با انگیزه الهی شاهد بودیم که شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل  سر می دادند و این اساس انتفاضه مردم فلسطین شد که یک سال بعد از کشتار مردم در حج سال 66 به خروش فلسطینی ها منجر شد.

معاون امور بین الملل مجلس شورای اسلامی با بیان این که مقاومت فلسطین در پرتو حضور مردم معنا پیدا می کند ابراز امیدواری کرد همان طور که نابودی شاه را در ایران جشن گرفتیم، به زودی نابودی رژیم صهیونیستی را در فلسطین جشن خواهیم گرفت و برای نابودی استعمار تا ظهور آقا امام زمان (عج) پیش خواهیم رفت.

مسعود شجاعی طباطبایی رییس خانه کاریکاتور ایران و رییس هیئت داوران این جشنواره در  ادامه این مراسم بیانیه هیئت داوران را خواند.

او با اشاره به داوری این آثار در دو بخش اولیه و نهایی گفت: سه هنرمند کاریکاتوریست شامل حمیدرضا مسیبی، بهرام ارجمندنیا و سعید فرهنگیان داوری اولیه آثار را بر عهده داشتند که در مرحله نهایی نیز بنده به همراه جواد علیزاده و هیکاب دمیرچی از ترکیه (به صورت اینترنتی) آثار نهایی را داوری کردیم.

او ملاک های داوری این آثار را نیز مطابقت موضوع اثر خلق شده با موضوع جشنواره، نوآوری و خلاقیت، ارتباط سریع با مخاطب، آشنایی هنرمند با موضوع روز و رسیدن به زبان تصویری گویا و استفاده درست از عناصر بصری عنوان کرد.

موفقیت اندیشه امام (ره) در جهانی کردن موضوع فلسطین

در ادامه، جوایز برگزیدگان بخش اصلی جشنواره اهدا شد و پس از آن حجت الاسلام محمدحسن اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) درباره این جشنواره گفت: شرکت فراگیر هنرمندان از 33 کشور جهان و آثار خوبی که در فاصله زمانی کوتاه به جشنواره ارسال کرده اند نشان دهنده موفقیت اندیشه امام (ره) در طرح مسئله فلسطین به عنوان مسئله جهانی است.

وی افزود: امروز ما شاهد تحقق ندای پیامبر گونه حضرت امام (ره) درآغاز پیروزی انقلاب اسلامی و جهان شمولی ساختن فلسطین هستیم که تلاش می شد در محدوده فلسطین محصور بماند. در این جشنواره نیز شرکت کنندگان بسیاری مشارکت داشته اند که حضرت امام (ره) را ندیده اند و از فرمایش های ایشان و دیدگاه ایشان جسته و گریخته شنیده اند اما امروز ایده امام (ره) تحقق یافته و فلسطین جهانی شده است به طوری که هنرمندانی از آمریکای لاتین تا شرق دور و از شمال تا جنوب در این جشنواره با موضوع فلسطین شرکت کرده اند.

وی تأکید کرد: امتیاز آوردن یا نیاوردن مسئله اصلی نیست بلکه موضوع مهم مشارکت بین المللی در برگزاری این جشنواره با موضوع فلسطین است و این نویدبخش آن وعده دیگر امام (ره) مبنی بر نابودی اسراییل است. دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) یادآور شد: امام (ره) از پیروزی انقلاب اسلامی موضوع ریشه کن کردن اسراییل به عنوان غده سرطانی را مطرح و به نوعی آینده نگری کرده بودند.

او به سخنان دیگری از امام خمینی (ره) در دهه 20 و 30 اشاره کرد و افزود: امام (ره) در فاصله سالهای 24 تا 36 در جلسه ای سخنی گفته اند که من آن را به نقل از شنیده ها عنوان می کنم که خطاب به شاه فرموده بودند «من این مرتیکه را از سکه می  اندازم» و ما دیدیم که امام (ره) این مرتیکه را از سکه انداخت و سکه اسلامی را جایگزین آن کردند، ایشان درباره اسراییل هم گفته بودند که اسراییل باید از بین برود و ما بعد از 25 سال از درگذشت ایشان شاهد تحقق این آینده نگری و آرمان ها هستیم، چرا که نابودی اسراییل در حال آشکار شدن است.

او تصریح کرد: امروز اسراییل به لحاظ امنیتی، سیاسی و جایگاه بین المللی در منطقه در حال فرو ریختن است و امروز ضعیف تر از یک ماه گذشته خود شده است. کما آن که در نیویورک شاهد بودیم که بسیاری از نمایندگان کشورهای مختلف از سخنان بنیامین نتانیاهو ابراز انزجار کردند، حتی مقامات دولت آمریکا به او حمله کرده و او را به سخره گرفتند.

اختری در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که این حرکت هنرمندانه بتواند ملت های بیشتری را در پشتیبانی از ملت فلسطین به حرکت درآورد و شاهد تحقق وعده رهبر معظم انقلاب باشیم که تمام فلسطین به حرکت درآید و این مقدمه ای برای نابودی اسراییل است که امیدواریم به زودی نابودی این رژیم را با نماز مقام معظم رهبری در بیت المقدس با حضور همه مسلمانان جشن بگیریم.

در ادامه جوایز بخش ویژه این جشنواره به برگزیدگان اهدا شد و پس از آن از کتاب آثار جشنواره و نرم افزار آن رونمایی شد.

کد خبر 2384410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha