۱۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۰۶

حسین میرزایی:

ثبت جهانی 10 اثر از میراث ناملموس ایران/ فقر اطلاعاتی نقش محوری زنان در میراث فرهنگی ناملموس وجود دارد

ثبت جهانی 10 اثر از میراث ناملموس ایران/ فقر اطلاعاتی نقش محوری زنان در میراث فرهنگی ناملموس وجود دارد

اصفهان – خبرگزاری مهر: دبیر اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگ ناملموس در اصفهان گفت: 10 اثر از میراث ناملموس ایران ثبت جهانی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود حسین میرزایی شامگاه سه شنبه در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه اصفهان اظهار داشت: اجلاس بین المللی زنان که یکی از امتیازات اصلی این اجلاس بین المللی است که پنجشنبه 17 مهرماه با حضور 30 کشور خارجی در مهانسرای هتل عباسی اصفهان به مدت یک روز برگزار میشود.

وی به برگزاری دو نشست تخصصی در این اجلاس اشاره کرد و بیان داشت: نخستین نشست با عنوان محیط زیست، کیفیت زندگی، اصلاح سبک زندگی جوامع و حفظ هویت انسانی  با سخنرانی سه تن از زنان از کشور چین و دو نفر از ایران برگزار می شود.

دبیر اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس تصریح کرد: دومین نشست تخصصی با عنوان برنامه ریزی شهری، گردشگری و دیپلماسی شهری با دو سخنران از کشور ویتنام و ایران برپا می شود.

وی به محورهای سخنرانی در این دو نشست اشاره کرد و اعلام داشت: زنان، میراث فرهنگی ناملموس و توسعه، معلمان در جایگاه مادران با عنوان سازندگان گاهواره میراث فرهنگی ناملموس در آموزش اولیه کودکان و زنان واقف ، پاسداران میراث فرهنگی ناملموس از محورهای سخنرانی است.

حسین میرزایی ادامه داد: جایگاه زنان در گردشگری و نقش آن در انتقال میراث فرهنگی ناملموس و پاسداری ، ترویج و انتقال میراث فرهنگی ناملموس، زنان و میراث فرهنگی ناملموس از دیدگاه ICCN از دیگر محورهای برگزاری این اجلاس است.

وی تجلیل از سه بانو را از دیگر برنامه های این اجلاس خواند و گفت: در زمان حاضر فقر اطلاعاتی زیادی در خصوص نقش محوری زنان در میراث فرهنگی ناملموس است که برگزاری این اجلاس نخستین گام بلند و موفق در اطلاع رسانی این موضوع مهم است.

دبیراجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس نیز با اشاره به برگزاری اجلاس مجمع عمومی طی دو روز در اصفهان گفت: در این اجلاس سه نشست تخصصی با عناوین گردشگری میراثی و دیپلماسی شهری، گردشگری و توسعه محلی و میراث فرهنگی ناملموس ، سبک زندگی ، محیط زیست و هویت انسانی برگزار می شود.

وی به 12 سخنران اصلی در این اجلاس اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: سخنرانان از کشورهای کرواسی، فلسطین، انیستیتوی بین المللی موزه جامع، ایران، هند، آذربایجان، اسپانیا و کره است.

وی به محورهای برگزاری این اجلاس اشاره کرد و اظهار داشت: تلاش برای احیای برنامه آریر یانگ و تاثیر آن بر گردشگری و توسعه محلی پایدار، میراث فرهنگی ناملموس و برنامه ریزی شهری در بیت ساحور و رویدادهای مرتبط، توسعه شهری و گردشگری تاریخی پایدار و تجویز گری، آفتی در ارتباط با میراث فرهنگی ناملموس از این جمله است.

حسین میرزایی با بیان اینکه نقش جشن های عامه در حفظ میراث فرهنگی ناملموس، مطالعه موردی در ایالت کوالای هند، میراث فرهنگی ناملموس، نگاهی دقیق تر، اثر فرهنگ اسلامی بر جشنهای الحمیسی از دیگر محورهای برگزاری اجلاس مجمع عمومی است ،افزود: میراث زنده اندلسف سیستم آبیاری در منطقه والتسیا و نقش میراث فرهنگی ناملموس در حفظ پایداری محیط زیست ایران از محورهای اجلاس است.

وی گفت: بیانیه اصفهان 2014، تحویل پرچم ICCN از اصفهان به میزبان از دیگر برنامه های این اجلاس است.

حسین میرزایی همچنین به برنامه های نخستین جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس اشاره کرد و افزود: نمایشگاه طب سنتی و گیاهان دارویی، نمایشگاه توانمندیهای زنان، پوشش اقوامی ایرانی، کودکان به عنوان میراث داران آینده، اجرای ورزش پهلوانی و زورخانه ای، اجرای بازی های بومی، محلی و جشنواره عشایر ، اجرای نقالی و پرده خوانی و گذر مهارت پخت غذای ایرانی از عناوین نمایشگاه های این جشنواره است.

دبیراجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس ادامه داد: برگزاری نمایشگاه و کارگاه صنایع دستی و هنرهای مرتبط با موضوع چوگان، صنایع دستی سن پترزبورگ روسیه، عکس مستند میراث فرهنگی ناملموس ایران، عکس الجمیسی ایران، نمایشگاه هنرهای تجسمی شیراز و نمایشگاه بین المللی تمبرهای قدیمی از دیگر محورهای نمایشگاه های این جشنواره است.

حسین میرزایی با اشاره به اینکه 15 برنامه نقاله خوانی در جشنواره برپا می شود، اضافه کرد: برگزاری محفل بین المللی شبی با قران کریم، جشن بزرگ مردمی در دهه ولایت، بیش از 20 برنامه اجرای موسیقی و سه کارگاه آموزشی و برگزاری دو مسابقه از دیگر برنامه های نخستین جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس است.

دبیر اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگ ناملموس در اصفهان گفت: 10 اثر از میراث ناملموس ایران ثبت جهانی شد که قالیشویی در مشهد اردهال، مهارت های فنی فرش بافی کاشان از این جمله است.
 

کد خبر 2385233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha