به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ولی عادلی ظهر پنجشنبه در نشست با کارشناسان اوقاف استان افزود: برای ثبت اطلاعات رقبات گیلان نیاز به تکمیل و ثبت افزون بر 60 هزار فیلد خالی در سیستم هوشمند سازمان اوقاف و امور خیریه است.
وی در ادامه از ثبت و تکمیل اطلاعات جی آی اس موقوفات استان در سامانه جامع اطلاعات موقوفات و اماکن متبرکه کشور خبر داد و اظهارداشت: سامانه اطلاعات مکانی یا سیستم اطلاعات جغرافیایی ( جی آی اس) یک سیستم کامپیوتری برای مدیریت، تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع آوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل و نمایش اطلاعات جغرافیایی (مکانی) را دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان گفت: این سازمان به دنبال دستیابی و تکمیل اطلاعات مزبور برای موقوفات و اماکن متبرکه با هدف برنامه ریزی دقیق و صحیح است.
وی افزود: سیستم های اطلاعات جغرافیایی مجموعه ای از سخت افزار، نرم افزار، داده های جغرافیایی و منابع انسانی که با هدف کسب، ذخیره، به روزرسانی، بکارگیری، تحلیل و نمایش تمامی اشکال اطلاعات مرجع جغرافیایی طراحی می شود.
عادلی تاکید کرد: این سامانه امکان انجام تحلیل، پردازش و پرسش و پاسخ های مکانی مورد نیاز و همچنین ارائه نتایج در قالب نقشه، گزارش، جدول و نمودار را دارد.
وی گفت: جمع آوری و ثبت اطلاعات جی آی اس برای تدوین برنامه ریزی های زیربنایی بلند مدت برای احیا و توسعه موقوفات انجام می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان در ادامه به گسترش فرهنگ وقف در جامعه اشاره کرد و افزود: بازده عین وقف در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه ای اسلامی بسیار گسترده است.
وی با تصریح اینکه وقف در فرهنگ اسلامی و دینی از اهمیت و ارزش والایی برخوردار است، اذعان داشت: در احادیث از وقف به عنوان صدقه جاریه یاد و پیامبر اکرم(ص) یکی از موارد باقیات الصالحات را وقف اعلام کرده اند.
عادلی با بیان اینکه ابعاد آموزشی و فرهنگی وقف در جوامع اسلامی بسیار گسترده است، اظهارداشت: وقف به عنوان یک منبع مستمر مالی مراکز علمی پشتوانه مردمی داشته و بسیاری از مدارس و مراکز علمی در جهان اسلام از طریق وقف ایجاد شده است.
وی در ادامه نخستین و مهمترین کارکرد وقف از گذشته های دور تاکنون را کارکرد فرهنگی دانست و بر ضرورت زمینه سازی توسعه فرهنگ وقف در جامعه تاکید کرد.
نظر شما