به گزارش خبرنگار مهر، حسن رکنی در مراسم بزرگداشت روز جهانی غذا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تولید مرغ در کشور سالانه 2 میلیون تن است، اظهار داشت: ما ظرفیت ماهانه 10 هزار تن صادرات را در این زمینه داریم، ضمن آنکه در 6 ماهه اول امسال صادرات گوشت مرغ در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کشورهایی مانند روسیه برای واردات گوشت مرغ از ایران، افزود: حدود 10 میلیون تن گوشت مرغ در دنیا تبادل تجاری می شود که حدود 3 میلیون تن از این میزان در همسایگی ما اتفاق می افتد. به عنوان مثال، کشوری مانند عربستان بین 700 تا 800 هزار تن واردات مرغ در سال دارد.
رکنی با اشاره به اینکه ایران نیازی به واردات گوشت مرغ ندارد، افزود: ما سالانه حدود 900 هزار تن تخم مرغ تولید میکنیم که 10 درصد این میزان در واحدهای بومی (80 تا 90 هزار تن) و باقی در واحدهای صنعتی تولید می شود، ضمن آنکه در این زمینه نیز ما ماهانه قابلیت صادرات 10 هزار تن تخم مرغ را داریم.
وی با بیان اینکه نگاه دولت از تولیدات نگاهی حمایتی است و ما باید همواره صادرات و واردات را در کنار هم برای پایداری تولید داشته باشیم، اظهار داشت: به اعتقاد بنده در موضوع صادرات علاوه بر اقدامات معمول بخش خصوصی، حمایت دولت نیز باید وجود داشته باشد. با توجه به نظر مثبت دولتمردان در حمایت از صادرات، امیدواریم برای این قسمت از برنامه (صادرات) برنامه کمکی داشته باشیم، ضمن آنکه ما به 10 کشور صادرات انجام می دهیم.
رکنی با اشاره به تولید 900 هزار تن تخم مرغ در کشور، افزود: 95 درصد این میزان نیاز داخل است و باقی نیز صادر می شود. قابلیت صادرات بیشتر با استفاده از همین امکانات و ظرفیت ها نیز وجود دارد و این کار هم در بخش مرغ و هم در بخش تخم مرغ قابلیت اجرا دارد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه کشور در زمینه تولید گوشت قرمز نیز زیرساختهای خوبی دارد، گفت: تولید سالانه گوشت قرمز در کشور بین 750 تا 800 هزار تن است. ما اگر روند تولید را در یکسال گذشته بررسی کنیم، میبینیم هیچ تنشی در این زمینه وجود نداشته است، ضمن اینکه برای استمرار تولید محصول باید به مصرف داخلی برسد و مازاد آن نیز صادر شود.
رکنی در رابطه با سرانجام صادرات محصولات لبنی به کشورهای همسایه از جمله روسیه نیز اظهارداشت: این یک شرایط ممتاز برای ما است تا محصولات مازاد را صادر کنیم.
وی با اشاره به صادرات 550 هزار تن محصول لبنی طی سال گذشته، افزود: چرخه واردات شیر خشک در کشور هم اکنون به چرخه صادرات تبدیل شده و استانداردهای بهداشتی ما ارتقا قابل توجهی داشته است. در همین حال، به تازگی هیاتی از کشور روسیه برای بازدید از زیرساختهای تولید ما به کشور آمدهاند، همچنین هیاتی ایرانی نیز برای بررسی شرایط کشور روسیه به آنجا اعزام شدند تا روسیه یکی از خریداران محصولات لبنی کشور باشد.
نظر شما