مجید امرایی هنرمند تئاتر و مدیر سابق دفتر تئاتر خیابانی درباره حمایتهایی که باید نهادهای مختلف از افراد تحت پوشش بهزیستی داشته باشند، به خبرنگار مهر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی به عنوان متولیان اصلی تئاتر با حمایت های مادی و معنوی باید سهم خود را به بچه های بهزیستی ادا کنند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی ظرف سالهای گذشته فعالیتهای متعدد و متنوعی داشته ولی کمتر در حوزه هنرهایی که می توانند به موضوع توانبخشی یا توان افزایی کمک کنند، کار کرده است. اما امروز که این سازمان وارد گود فعالیتهای هنری شده است نباید در این سرمایه گذاری دست تنها بماند.
این هنرمند تئاتر خیابانی بیان کرد: نمایش یک ابزار درمانی است و می تواند در جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی، رویکرد توانبخشی و بازتوانی داشته باشد. تئاتر به گروه معلولان و جامعه بهزیستی می تواند کمک زیادی کند و در جهت افزایش توانایی هایشان نگاه تأثیرگذاری داشته باشد.
امرایی افزود: بر پایی جشنواره اقدامی مثبت است اما اینکه فقط تحت یک عنوان باشد و پس از مدتی رها شود نه تنها راهگشا نیست بلکه آسیب زننده نیز است. بنابراین متولیان جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی برای رسیدن به رویکردها باید برنامه ریزی کنند که جشنواره به صورت مستمر برگزار شود.
این هنرمند تئاتر با تاکید بر لزوم حمایت نهادهای مرتبط با هنر از فعالیتهای هنری سازمان بهزیستی، ادامه داد: از سوی دیگر معتقدم نهادهای مرتبط با حوزه هنر نیز باید به طور مستقیم از سازمان هایی که جشنواره های تئاتری برگزار می کنند، حمایت کند. جشنواره ای چون بهزیستی وجه مستقلی برای برپایی جشنواره ندارد و عمدتاً فعالیتش در حوزه درمان است بنابراین باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرد.
امرایی اضافه کرد: سازمان بهزیستی بخشی از پیکره جامعه است و اداره کل هنرهای نمایشی باید سهم معلولان را ادا کند. باید توجه داشته باشیم که یک معلول از جامعه جدا نیست بلکه بخشی از پیکره جامعه است که حتی ممکن است بتواند یک شاهکار را به مخاطب نمایشی ارائه کند.
وی در پایان پیشنهاد داد: ما در حال حاضر بیش از 5 یا 6 میلیون معلول در کشور داریم که اکثراً در گروه سنی نوجوان، جوان و میانسال هستند، بنابراین بهتر است در جشنواره های تئاتر فجر، آئینی سنتی و تئاتر عروسکی بخشی نیز برای بهزیستی در نظر گرفته شود.
نظر شما