به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صوفی در این نشست پس از شنیدن چند نغمه عاشورایی که توسط مداحان خارجی خوانده شد، گفت: بسیار شب شورانگیز و شوق آفرینی برای من بعد از مراسم بدرقه پیر غلامان اهل بیت در تهران، استقبال آنها در اهواز و برگزاری مراسم افتتاحیه و شرکت در کارگاه ههای آموزشی بود که توانستم توفیق حضور در جمع مهمانان خارجی را داشته باشم. حضور در این خوان گسترده حضرت سید الشهدا برای من غرور آفرین بود. البته خیر مقدم می گویم به حضور مهمانان خارجی شرکت کننده در اجلاس بین المللی «پیرغلامان حسینی» که وارد ام القرای جهان اسلام و پس از آن وارد استان شهید پرور خوزستان شدند، شهری که جای جای آن نشان از مقاومت و پایداری مردم قهرمان ایران دارد.
وی افزود: ما مسلمانان ظرفیت های زیادی برای وحدت داریم و دین مبین اسلام زمینههای بسیار ارزشمندی را برای ما فراهم کرده که پیامبر گرامی اسلام آن زمینه وحدت را ادامه دادهاند، این جریان به خودی خود باعث شده که ما نیز وحدت خود را محکم کنیم و امروز برای شرکت در مراسم تجلیل از پیر غلامان اهل بیت اینجا گردهم جمع شویم. البته امام حسین (ع) نقش برجسته ای در ترویج اسلام و احکام نورانی جد بزرگوارش به عهده داشتند. به راستی اگر امام حسین (ع)، عاشورا، کربلا و آموزه هایش نبود به هیج وجه نامی از اسلام و اسلامیت و مسلمانی نیز در جهان وجود نداشت.
معاون صدای رسانه ملی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه امروز بزرگترین دشمنان اسلام تکفیری ها هستند، یادآور شد: اینان در زمان زندگی حضرت رسول نیز بزرگترین دشمنان اسلام بودند و الان نیز بزرگترین دشمن ما داعشی ها هستند که دشمنان شیعه، اهل تسنن و دشمنان انسانیت و آزادی خواهی هستند و اینجا برای ما اما امام حسین (ع) بزرگترین منادی آزادی، حریت و دفاع از مظلوم بود. امروزه ما خوشحالیم که با تمسک به آموزه های کربلا، هم حرکت جهادی را پیگیری می کنیم و هم بر اساس آموزه های کربلا به دنبال وحدت، انسجام و یکپارچکی امت اسلام هستیم.
صوفی بیان کرد: امروز دنیای اسلام بیش از هر زمان دیگری به وحدت و یکپارچگی نیاز دارد و ما می بایست عاشورا ، محرم و کربلا را زمینه ساز وحدت اسلام کنیم و این بار خوشحالیم در جمع ما علاوه بر مداحان، مرثیه سرایان و ستایشگران شیعه از دین مسیحیت هم در کنار مهمانان حضور دارند و به نظر من چنین اتفاقی به این دلیل است که امام حسین (ع) منادی و شهید وحدت بود.
وی ادامه داد: امیدوارم برگزاری اجلاس جهانی «پیرغلامان حسینی» در ام القرای جهان اسلام زمینه ساز وحدت اقوام مسلمان در جای جای جهان باشد و امیدوارم سال آینده نیز شاهد حضور شما مداحین از کشورهای اسلامی باشیم و با رفتار سازنده همه، اسلام ناب محمدی بیش از گذشته معرفی شود و این آلودگی هم که داعشی ها و تکفیری ها در جهان ایجاد کردند، هر چه زودتر پاک شود .
معاون صدای سازمان صدا و سیما با تقدیر از جامعه المصطفی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در معرفی مهمانان خارجی شرکت کننده در اجلاس بین المللی «پیرغلامان حسینی»، تصریح کرد: وجود یک مهمان مسیحی بیان گر این است که نگاه ما بر اساس آموزه ها صرفا به شیعه نیست و هر آزادی خواهی در جهان می تواند مخاطب ما باشد. اعتقاد ما این است که امام حسین (ع) در ظرف مکانی و زمانی محدود نمی گنجد. امام حسین (ع) متعلق به همه جغرافیای جهان است. کما اینکه سال گذشته یکی از کسانی که در اجلاس بین المللی «پیرغلامان حسینی» در استان گلستان حضور داشت، هم وطن زرتشتی ما بود و این موضوع بسیار ارزشمندی است که باید بیشتر از اینها مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
صوفی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: خوشبختانه از تولیت آستان های مقدس نجف اشرف و کربلا دعوت داشتیم که این اجلاس را در شهرهای کربلا و نجف برگزار کنیم اما ما اعلام کردیم که اول قرار است که میزبان «پیرغلامان حسینی» در 30 استان کشور باشیم و بعد به کشورهای دیگر خواهیم رفت.
ابراهیم طاهری مدیرکل نغمات آیینی سازمان صدا و سیما هم در این نشست با ارائه گزارشی از حضور 850 ذاکر اهل بیت از شهرهای محتلف کشورمان و کشورهای اروپایی و غیر اروپایی، گفت: این افتخار ماست که در این دوره میزبان شرکت کنندگانی از 22 کشور دنبا بودیم که خوشبختانه با همیاری و همکاری نهادی چون جامعه المصطفی این امر میسر شد و این نهاد در برگزاری این اجلاس در اهواز نیز همراه ما شد.
حجت الاسلام سید فضل الله قدسی از افغانستان نیز با تقدیر از سازمان صدا و سیما در برگزاری اجلاس «پیر غلامان حسینی» در اهواز، گفت: امیدوارم دوستانی که در این اجلاس شرکت کردند با دستاوردها و پشتوانه های خوبی به کشورهایشان برگردند و در آستانه ماه محرم و صفر بتوانند با تکیه بر داشته ها و البته پشتوانه های این اجلاس، سفیران خوبی برای معرفی واقعه کربلا باشند.
آنتون باروا شرکت کننده مسیحی کشور کویت نیز که اخیرا کتال «حسین در اندیشه مسیحی» خود را در تهران رونمایی کرده بود، گفت: پسر من با وجودی که از مسیحیان کویت هستیم، از مداحان حضرت محمد (ص) است. او بسیار اصرار داشت که به عنوان اولین جوان مسیحی که مدح پیامبر (ص) را گفته، در این اجلاس حضور داشته باشد اما به دلیل آغاز سال تحصیلی این امر میسر نشد.
شیخ کمال الدین رکا از کشور آلبانی هم در این نشست توضیح داد: در کشور آلبانی تبلیغ ادیان مختلف به خاطر 50 سال حکومت کمونیسیتی ممنوع بود اما من هم اکنون مسجدی را تاسیس کرده ام که در آن به معرفی و توضیح پیرامون اسلام و البته فرهنگ عاشورایی مشغولم. ما در این مسجد تلاش می کنیم که فرهنگ عاشورایی بیشتر و با جدیت به مردم کشورم معرفی شود به همین خاطر با انگیزه زیادی در این اجلاس حضور پیدا کرده ام که بتوانم از تجربیات شرکت در اجلاس برای معرفی هرچه بهتر این فرهنگ استفاده کنم.
اجرای مداحانی از کشورهای تانزانیا، اندونزی، ترکیه، لبنان، پاکستان و هند از دیگر برنامههای این نشست بود.
نظر شما