۲۴ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۲۲

ميركريمي با سرداران شهيد مصطفي چمران و عباس دوران در جشنواره فيلم كوتاه

 ميركريمي با سرداران شهيد مصطفي چمران و عباس دوران در جشنواره فيلم كوتاه

رضا ميركريمی كارگردان سينمای ايران و عضو هيأت داوران سی و يكمين دوره از جشنواره «فيلم كوتاه تهران» با 2 فيلم تجربي كميک موشن از مجموعه «نام ها» كه به زندگي شهيد عباس دوران و شهيد مصطفي چمران مي پردازد، در خارج از بخش مسابقه اين دوره از جشنواره حضور دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ميركريمي اين مجموعه را با هدف گذاري مخاطب نوجوان كارگرداني كرده است. اين كارگردان درباره هدف از ساخت اين مجموعه گفته كه هميشه قصد ساخت مستندهايي درباره شهدا را داشته است، شهدايي كه تنها با نام و تصوير آنها در سطح شهر روبه‌ رو مي‌شويم اما شايد جوانان اين شهدا را نشناسند و متوجه دلايل اين ارادت به آنها نباشند.

اين كارگردان سينماي ايران درگفتگو با ستاد خبري جشنواره «فيلم كوتاه تهران» درباره انگيزه هاي حضور اين دو فيلم در جشنواره فيلم كوتاه تهران گفت: واقعيت اين است كه اين دو فيلم را براي شركت در جشنواره‌ها نساخته‌ام. مخاطبين اين مجموعه بيشتر مخاطب عادي سينما و به ‌خصوص نوجوان‌ها هستند. بنابراين انگيزه‌ چنداني براي نمايش دادن اين فيلمها در جشنواره‌ها ندارم اما هر فرصتي كه براي ديده شدنشان فراهم شود خب برايم مهم است. البته تهيه‌كننده اين فيلم‌ها را به جشنواره فيلم كوتاه تهران ارسال كرده، ابتدا زياد در جريان اين اتفاق نبودم اما خوشحالم كه فرصت نمايش در اين جشنواره را خواهند داشت. از همان ابتدا هم تقاضاي من اين بود كه خارج از بخش مسابقه به نمايش دربيايد چون اساسا انگيزه‌ي من از ساختن اين انيميشن‌ها شركت در رقابت‌ها نبود و فقط دوست داشتم ديده بشوند.

وي در ادامه با اشاره به اين مطلب كه بازخورد  تماشاگران در مواجه با اين دو فيلم براي او مهم است گفت: براي دريافت نظر مخاطبين در مورد فيلم‌ها ختما به جشنواره خواهم آمد خواهد بود. در واقع جذاب‌ترين بخش قصه همين بخش ارتباط برقرار كردن با مخاطب فيلم است.

رضا ميركريمي در ادامه صحبت هاي خود به سابقه مديريتي خود در دفتر زنجان انجمن سينماي جوانان و تفاوت هايي كه با امروز پيدا كرده است، اشاره كرد و گفت: حتما در طول اين سال‌ها تفاوت جدي اتفاق افتاده است. به نظرم ورود به دنياي ديجيتال سينما را همه‌گيرتر كرده است. اين همه‌گيري هم خوب ، هم سهل و الوصول و هم در تعارض با نخبه‌گرايي است.

وي ادامه داد: به همين دليل كميت فيلم‌ها افزايش پيداكرده و كيفيت فيلم‌ها نمي‌گويم كاهش پيداكرده اما به نسبت تعداد فيلم‌ها كاهش پيداكرده است. در آن زمان نگاتيو هشت ميلي‌متري در دسترس نبود و با حمايت نهادهايي مثل انجمن سهميه‌ نگاتيو تأمين مي‌شد. براي همين همه تمام تلاششان را مي‌كردند تا از فرصت كمي كه در اختيار دارند بيشترين و بهترين استفاده را بكنند. اما آنچه مسلم است اگر بخواهيم آثار خوب آن دوره را با آثار خوب امروز مقايسه كنيم مي‌توان گفت پيشرفت سينماي خيلي مهم و خوب اتفاق افتاده است.

اين كارگردان سينماي ايران در ادامه متذكر شد: بيش از يك دهه است كه انجمن زياد سينماي جوان جدي گرفته نشد و سير نزولي پيدا كرد.اما اميدوارم در دوره‌ي جديد انجمن بتواند با استفاده از مزيت‌هاي سينماي به امكاني تبديل شود تا به واسطه آن بتوانيم فيلم‌هايي را كه نمي توان در سينماي حرفه‌اي ديد و امكان ساخت وجود ندارد در قالب فيلم كوتاه ببينيم.

عضو هيات داوران سي و يكمين جشنواره فيلم كوتاه تهران در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به سطح كيفي آثار اين دوره از جشنواره گفت: سطح كيفي آثار خوب و قابل تامل بود و معتقدم بلوغ سينمايي در فيلم كوتاه وجود دارد اما جدي گرفته نمي شود. اين بلوغ تا اندازه اي است كه دوست دارم تعدادي از اين فيلم‌ها كه از انسجام ساختاري و استاندارد بالايي برخوردار هستند را به شكل يك مجموعه براي همكارانم و درسينماي حرفه‌اي ارسال كنم. و از اين تعداد فيلمساز حرفه اي بخواهم كه آثار را ببينند و درس بگيرند.

وي ادامه داد: به نظرم تعدادي از فيلم ها بديع و سينمايي بودند و تأثير خوبي در ذهن من باقي گذاشتند و به تجربيات سينمايي من افزوده شد.

ميركريمي كه فيلم«امروز» از ساخته هاي او نماينده ايران در اسكار شده است ، درپاسخ به اين سوال كه نظرش درباره تشكيل مكانيزمي براي انتخاب و معرفي فيلم‌هاي كوتاه شاخص براي بخش رقابت در اكادمي اسكار گفت: در اغلب كشورهاي صاحب سينما ارگان‌هاي مثل انجمن سينماي جوانان ايران تلاش مي‌كنند تا يكسري از فيلم‌هاي كوتاه را براي رقابت معرفي كنند تا شانس حضور در رقابت‌هاي اسكار فيلم كوتاه را فراهم كنند. بنابراين به نظرم ايده‌ي بسيار خوبي است.

مدت زمان دو فيلم «مصطفي» و «عباس» از مجموعه «نام ها» سي دقيقه است و در هر يك از اين دو مجموعه شرح زندگي و دلاوري هاي مصطفي چمران و عباس دوران را از زبان اين دو سردار شهيد بيان مي كند.

نويسنده فيلمنامه فيلم كميك موشن«عباس» اردشير طلوعي و رضا مير كريمي هستند  و ريما رامين فر و امير جعفري به عنوان صدا پيشگان اين فيلم حضور دارند.همچنين نويسنده فيلمنامه فيلم كميك موشن «مصطفي» مژگان اينانلو و رضا ميركريمي هستند و پرويز پرستويي به عنوان صدا پيشگان اين مجموعه حضور دارند.محمد پيرهادي تهيه كننده، آرش قاسمي صداگذار و امير مهران تدوينگر از ديگر عوامل مجموعه«نام ها» هستند.

فيلم كميك موشن «مصطفي» از مجموعه«نام ها» 24 مهرماه در سالن شماره 4 پرديس سينما ملت ساعت 18:30 نمايش داده مي شود و فيلم «عباس» از همين مجموعه روز جمعه 25 مهرماه در سالن شماره 2 ساعت 18 روي پرده مي رود.







 

کد خبر 2390122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha