۲۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۵:۵۹

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

گفت‌وگوهاي ديني مانع خشونت عليه انسانيت مي شود

گفت‌وگوهاي ديني مانع خشونت عليه انسانيت مي شود

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ديدار با رهبر ارامنه‌ جهان حوزه‌ي سيليسي گفت: گفت‌وگوهاي ديني مانع خشونت عليه انسانيت مي شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ظهر امروز شنبه 26 مهر، با حضور در كليساي سركيس مقدس تهران، با جاثليق آرام اول كشيشان، اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ سيليسي، ديدار و گفت‌وگو كرد. جاثليق آرام اول، براي ديداري چند روزه از جمهوري اسلامي ايران، از مقر خود در لبنان به كشورمان آمده است.

دكتر ابراهيمي در اين ديدار با ابراز خوشحالي از حضور اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ي سيليسي در ايران، به همكاري‌هاي اسقف سبوه سركيسيان، اسقف اعظم ارامنه‌ي تهران و شمال با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اشاره و از وي به عنوان محور اصلي نشست‌هاي گفت‌وگوي بين اديان اين سازمان با گروه‌هاي مسيحي، نام برد. وي تأكيد كرد: فعاليت‌هاي كليساي سركيس مقدس، در راستاي صلح، همدلي و يكدلي است.

ابراهيمي همچنين با بيان اينكه خوشبختانه در ايران، مسلمانان با دوستان ارمني خود، روابط بسيار خوبي دارند، خطاب به رهبر ارامنه‌ي جهان حوزه‌ي سيليسي، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، گفت‌وگوهاي ديني خوبي با كليساي لبنان برگزار كرده است.

وي با بيان اينكه جهان امروز به شدت نياز به صلح و همدلي دارد، افزود: وظيفه‌ رهبران ديني اين است كه مردم را به سمت صلح، هدايت كنند. هرچه خشونت در اطراف ما بيشتر شود، نياز به وحدت نيز بيشتر احساس خواهد شد.

اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه با تأكيد بر نقش گفت‌وگوهاي ديني براي حل معضلات كنوني جهان، گفت: مشكلات از زماني دامن‌گير بشر شده كه گفت‌وگوهاي رو در رو ناديده گرفته شدند. در حقيقت، انجام گفت‌وگوهاي رودرروي ديني، انرژي و جوّي از خود ساطع مي‌كند كه «يكديگرفهمي» حاصل آن است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هم، هرجا در گفت‌وگو شركت كرده، سود برده است و هميشه اين گفت‌وگوها به سمتي حركت كرده كه ما را با هم بيشتر آشنا كرده است.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در پايان سخنان خود، با ابراز تأسف از حركت بسياري از پيروان اديان كه به سمت دور شدن از صلح در حركتند، اظهار كرد: دين حتي به فكر حيوانات است و آزار و اذيت هيچ مخلوقي را نمي‌پسندد، با اين حال برخي به نام دين، عليه انسان‌ها جنايت مي‌كنند و كشتار به راه مي‌اندازند. همين نكته نشان مي‌دهد كه چقدر از آموزه‌هاي ديني دور افتاده‌اند و در حقيقت اقداماتشان، نه براي دين كه برعليه دين است.

جمهوري اسلامي ايران، جزو لاينفك جامعه‌ارامنه است

جاثليق آرام اول كشيشان ،حضور در ايران را همواره حضوري مفيد از نظر كاري دانست و رابطه‌ي خوب هميشگي ايران با جامعه‌ي ارمني را يادآور شد.

اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ي سيليسي، گفت: از قرون گذشته، هميشه روابط نزديكي بين ارامنه و ايران وجود داشته است و از همه مهم‌تر اينكه ارامنه در ايران، داراي جامعه‌اي منضبط و سازمان‌يافته است. جامعه‌اي كه جمهوري اسلامي ايران، جزو لاينفك آن است و فعاليت‌هايش را در محدوده‌ آن انجام مي‌دهد.

وي با بيان اينكه روابط جمهوري اسلامي ايران با حوزه‌ي عالي سيليسي، روابطي در حد عالي آن است، ادامه داد: جامعه‌ي ما در كشور ايران، در تمام مراحل، چه روزهاي سخت و چه روزهاي خوش، تنها نظاره‌گر نبوده و حتي در روند آن دخيل هم بوده و در فعاليت‌هاي آن حضور پررنگ داشته است.

رهبر كليساي ارتدكس لبنان، افزود: از 15 سال قبل كه به عنوان جاثليق انتخاب شدم، ارتباط با جمهوري اسلامي ايران و همكاري با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي براي انجام گفت‌وگوهاي ديني را آغاز كردم. رفته رفته اين روابط و همكاري‌ها عميق‌تر شد و همچنان در بهترين حالت خود ادامه دارد.

وي با تأكيد بر اينكه گفت‌وگوي بين اديان و همكاري آنان در دنياي امروز، از اهميت بسياري برخوردار است، اظهار كرد: زوال فرهنگي و اخلاقي در دنياي امروز وجود دارد. خرابكاري در منطقه‌اي از دنيا كه ما در آن قرار داريم و تقريباً در تمامي دنيا، در حال توسعه است و بدون شك؛ دين نمي‌تواند در قبال اين مسايل سكوت كند و بي‌تفاوت باشد.

جاثليق آرام اول، با اظهار اينكه اديان نقش و عملكردي شايان توجه در اين باره دارند، افزود: كليساي حوزه‌ عالي سيليسي، در گفت‌وگوي بين اسلام و مسيحيت، نقش بسيار مهم و در گفت‌وگوهاي بين اديان در واشنگتن، وين و استانبول حضور مفيد داشته است و اميدوارم كه اين نقش را همچنان ادامه دهد. در كل بايد اذعان كرد كه كليساي حوزه‌ عالي سيليسي، در جامعه‌ بين‌المللي در خصوص روابط بين اديان، جايگاه ويژه و مهمي دارد.

وي همچنين ضمن تأكيد بر نقش مهم اديان براي حل بحران‌هاي جهاني، مشكل امروز جهان را سوءاستفاده از دين عنوان كرد و گفت: دين براي استفاده‌هاي نامشروع غيرديني، مورد سوء استفاده قرار گرفته است. همه مي‌دانيم كه نقش دين، هدايت مردم به سوي خداست؛ ولي امروز اين تروريست‌ها، به نام دين آدم‌كشي به راه مي‌اندازند و جنايت مي‌كنند.

اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ سيليسي، افزود: بارها اعلام كرده‌ام كه رهبران اهل سنت، بايد مقابل اقدامات تروريست‌ها موضع‌گيري سختي داشته باشند و اعلام كنند كه آنان بر اساس دين رفتار نمي‌كنند. بنا بر اعلام اين خبر، اين ديدار با دعوت رسمي جاثليق آرام اول كشيشان، اسقف اعظم ارامنه جهان در حوزه‌ سيليسي، از دكتر ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي براي ديدار از كليساي لبنان، پايان يافت.

گفتني است قهرمان سليماني، معاون آموزشي و پژوهشي،علي محمد حلمي رئيس مركز گفتگوي اديان و تمدن ها و همچنين محمود صدقي‌زاده، مديركل حوزه‌ي رياست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اسقف سبوه سركيسيان، اسقف اعظم ارامنه‌ي تهران و شمال و جمعي از كشيشان و مسئولان كليساي سركيس مقدس در اين ديدار حضور داشتند.

کد خبر 2391394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha