به گزارش خبرنگار مهر، در حالي كه در قانون اساسي مدرن ايران بيش از سه دهه قبل اصل مترقي 44 در جهت خصوصي سازي در كشور پيش بيني شده بود اما به دليل شرايط مختلف كشور چون جنگ تحميلي و عدم ايجاد زير ساختها شايد بتوان گفت عملا به اين موضوع نگاه جدي در دهههای اخير نشد و كشور با سرمايه گذاریهای دولتي و بزرگ شدن بدنه دولت مواجه شده است
از سوي ديگر وابستگي بيش از 70 درصدي به تامين بودجه از نفت و تبعات آن كه با تحریمها دامن گير كشور شده، يكي از عوملي است كه خواسته يا ناخواسته ديدگاه دولت مردان را به سوي توجه به بخش خصوصي و خصوصي سازي اقتصاد برده است.
اين آرمان با تاكيد رهبر معظم انقلاب بر لزوم اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي و تبيين اين منشور در كشور خود موجب شده كه شايد مهمترین اولويت نماينده دولت در همدان جذب سرمايه گذار باشد، در حالي كه دولت نه تنها توان مالي سرمايه گذاري ندارد بلكه از نظر قانوني نيز منع شده است هرچند استان همدان در يك سال اخير با شتابي بالا به دنبال استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصي چه در بخش اقتصادي و چه در بخش گردشگري براي توسعه است.
استاندار همدان در همین خصوص در گفتگو با مهر معتقد است جاذبههای فراوانی که در این استان وجود دارد بسیاری از سرمایه گذاران راجهت سرمایه گذاری در این زمینهها به سوی خود جلب میکند.
محمد ناصر نیکبخت ادامه داد: امروز با وجود اتوبان ساوه و در ادامه ساخت اتوبان از ساوه به سمت همدان، فاصله تهران تا همدان به دو ساعت و نیم تقلیل یافته، در حالیکه در اغلب اوقات سال مسافرین باید شش یا هفت ساعت راه را برای رسیدن به شمال کشور طی کنند .
آثار تاریخی همدان و شهرهای اطراف بیشتر از استان اصفهان است
نیکبخت ظرفیت بالای استان را برای جذب و جلب گردشگران از دلایل منحصر به فرد بودن استان دانست و گفت: آثار تاریخی همدان و شهرهای اطراف بیشتر از استان اصفهان است ، آب و هوای استان همدان بسیار ایده آل است و دور تا دور استان را کمربند سبزی از مراتع و درخت فراگرفته که این موارد باعث شده در سالهای اخیر بسیاری از شهروندان استان تهران برای زندگی استان همدان را انتخاب کنند همچنین دو منطقه ویژه اقتصادی در جهان آباد همدان و ملایر را نیز در حال تکمیل داریم .
استاندار همدان با تاکيد بر ورود بخش خصوصي به ميدان اشتغالزايي کشور بيان داشت: در هفته دولت امسال چهار هزار ميليارد تومان پروژه صنعتي و معدني و هزار ميليارد تومان پروژه گردشگري عمليات اجرايي خود را در استان همدان آغاز کردند که ميتواند نويد اشتغال خوبي را به دنبال داشته باشد.
نيکبخت با اشاره به محدوديتهاي اعتباري بخش دولتي براي سرمايهگذاري و اشتغالزايي افزود: وقتي بخش خصوصي وارد ميدان اقتصادي ميشود توسعه و اشتغالزايي سرعت قابل توجهي به خود ميگيرد.
استاندار همدان با بيان اينکه تا دو سال آينده مشکل بيکاري استان را حل ميکنيم، عنوان کرد: بي احتياطي کرده و به مردم قول دادهايم که تا دو سال آينده مشکل بيکاري در استان حل ميشود که براي حل اين موضوع تمامي سازمانها بايد همکاري لازم را داشته باشند.
نيكبخت با بیان اینکه عزم ملي يعني استفاده از توان مردم و بخش خصوصي و مديريت جهادي يعني اين سرمایهها به خوبي مديريت شود، اذعان داشت: استان همدان با گذشته فرق کرده چون اکنون از نظرات صاحب نظران و متخصصان به خوبي استفاده میشود.
وي اظهار داشت: براي بنده همه امور استان مهم است و بايد پيگير باشيم اما حل مشکلات اقتصادي و توسعه استان در اولويت است و در اين راه دوري استان از حاشیهها به توسعه کمک خواهد کرد زيرا سياسي کاري و جناح بازي، دردي از مردم درمان نمیکند
قصد برگزاري همايش سرمايه گذاري شعاري نداريم
استاندار همدان عنوان كرد: قصد برگزاري همايش سرمايه گذاري شعاري نداريم و حاصل آن جلب و جذب سرمايه گذار و رشد سرمايه گذاري در استان خواهد بود و قصد اين است که چالشها و تنگناهاي استان در بخش اقتصاد احصا و در اين همايش طرح و حل شود.
وي با تأکید بر استقبال از سرمایه گذاران در استان همدان، ادامه داد: من تا به حال در هیچ کجای ایران سرمایه گذاری نکردهام اما وقتی یک واحد تولیدی راه اندازی میشود و اشتغالزایی میکند، به وضعیت اشتغال دلگرم میشوم و به همین دلیل از سرمایه گذاران استقبال میکنم.
استاندار همدان با بیان اینکه دولت با وجود همه مشکلات اقتصادی و تحریمها فرصت را برای استفاده استانها از صندوق توسعه ملی فراهم کرده است، اظهار داشت: پیگیری سهم دستگاهها از صندوق، پیگیری معوقات طرحهای اجرایی و برنامه بانکها از جمله مواردی است که از مدیران میخواهیم هرچه سریعتر پیگیری کنند.
وی با اشاره به فعالیت خوب بانکهای استان در پرداخت سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی، یادآور شد: تکلیف دستگاهها با بانکها باید هرچه سریعتر مشخص شود.
وی کلنگ زنی مجموعه بزرگ گردشگری همدان را بهانه و انگیزه ای برای ورود سرمایه گذاران بیشتر به استان عنوان کرد و افزود: خوشبختانه کلنگ زنی این طرح باعث شد که سه سرمایه گذار جهت راه اندازی هتل پنج ستاره در همدان اعلام آمادگی کنند.
استاندار همدان ادامه داد: سرمایه گذار این مجموعه گردشگری جهت سرمایه گذاری 800 میلیارد تومانی اعلام آمادگی کرده که 500 میلیارد تومان آن قطعی شده است.
نیکبخت همچنین بيان داشت: قرار بر این بود که 100 واحد کمپینگ در کنار هایپر استار و هتل پنج ستاره مجموعه گردشگری همدان احداث شود که به 300 واحد افزایش پیدا کرد.
وی با اشاره به اعلام آمادگی شرکت سرمایه گذاری «شستا» جهت اجرای چند پروژه معدنی در استان همدان، اظهار داشت: این شرکت همچنین آمادگی خود را جهت راه اندازی واحد پتروشیمی اعلام کرده که این اعلام آمادگی پس از کلنگ زنی مجموعه گردشگری انجام شد.
استاندار همدان زمان برگزاري همايش سرمايه گذاران را با حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي اواخر آبان ماه عنوان كرد
مجموعه مدیریتی استان همدان زیر ساختهای لازم برای جذب سرمایه گذار را فراهم معرفي میکند
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نيزگفت: مجموعه مدیریتی استان همدان زیر ساختهای لازم برای جذب سرمایه گذار را فراهم معرفي میکند.
امیر خجسته عنوان كرد: فرودگاه همدان یکی از زیر ساختها بوده که به اتمام رسیده و 10 کیلومتر از آزاد راه ساوه - همدان نیز باقی مانده است که امسال به اتمام میرسد.
وی ایجاد راه آهن را از دیگر زیر ساختها برای جذب سرمایه گذار عنوان کرد و گفت: این طرح به دلیل نبود ریل در حال حاضر تعطیل شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون استان همدان موفق به جذب 40 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری خصوصی در زمینه پتروشیمی ، فولاد و دارو سازی شده است.
خجسته افزود: برای منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد فامنین نیز 40 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است که این طرح میتواند زمینه اشتغال 30 هزار شغل را فراهم کند.
خجسته بر جذب اعتبارات ملی تاکید کرد و گفت: مدیران دستگاههای اجرای باید برای جذب اعتبارات ملی تلاش کنند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: چهار هزار میلیارد تومان سرمایه از طریق بخش خصوصی برای راه اندازی پتروشیمی ابن سینا، شهرک دارویی و فولاد فامنین در استان همدان جذب شده است
توسعه استان در شرف یک تحول بزرگ است
وی با اشاره به اینکه توسعه استان در شرف یک تحول بزرگ است، اظهار کرد: با توجه به تحریمها باید جبران مافات کرده و با ایجاد تحولات امید را در بین مردم استان همدان ایجاد کنیم.
خجسته افزود: امسال 27 کیلومتر از آزادراه همدان به ساوه باقی مانده بود که با پیگیری تنها 10 کیلومتر از این میزان باقی مانده است و باید تا قبل از رسیدن فصل سرما به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه 40 میلیارد تومان به فرودگاه همدان اختصاص یافته است، گفت: پروژه ریل گذاری همدان به میزان 100 کیلومتر در حال انجام است که به سبب نبود ریل کار خوابیده است و به دنبال تأمین ریل از هند و چین هستیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس درباره جذب سرمایه گذار عنوان کرد: چهار هزار میلیارد تومان سرمایه از طریق بخش خصوصی برای راه اندازی پتروشیمی ابن سینا، شهرک دارویی و فولاد فامنین در استان همدان جذب شده است.
وی با بیان اینکه در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد ایجاد 30 هزار شغل پیش بینی شده است، گفت: پتروشیمی هگمتانه در حالی که سرمایه گذار کار را رها کرده بود با پیگیری مداوم مجمع نمایندگان استان و استاندار همدان دوباره احیا شد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی افزود: پتروشیمی ابن سینا نیز به زودی با یک هزار و 200 هکتار زمین کلنگ زنی میشود و تا دیروز به دنبال سرمایه گذار بودیم در آینده سرمایه گذاران در همدان صف خواهند كشيد.
خجسته با اشاره به ساخت شهرک داروسازی در همدان بیان داشت: یکی از مشکلات همدان زیر ساختها بود که اکنون زیر ساختها آماده است و همدان با منطقه ویژه جهان آباد به منطقه ای صنعتی تبدیل خواهد شد.
پتروشیمی هگمتانه در آستانه افتتاح است
وی که ایجاد کننده اشتغال را در کشور قهرمان ملی عنوان میکرد، افزود: پتروشیمی هگمتانه در آستانه افتتاح است و دو هزار شغل ایجاد میکند و همدان در آستانه یک تحول عظیم در بخش اشتغال قرار دارد.
خجسته اضافه کرد: دولت دیگر توان سرمایه گذاری ندارد چرا که به دنبال کوچک سازی است.
مدیر کل امور اقتصادی استانداری همدان نيز در خصوص گزینههای سرمایه گذاری در استان همدان عنوان کرد: استان همدان در زمینه کشاورزی و صنایع فرآوری آن ظرفیت مناسبی دارد و پتانسیلهای مناسبی برای ساخت واحدهای بزرگ داریم.
احمد فضلعلی ادامه داد: واحدهای دامپروری، پرورش شتر مرغ،صنایع تبدیلی و فرآوری سیب زمینی و دیگر محصولات کشاورزی و صنایع فرآوری شیر میتواند از گزینههای سرمایه گذاری باشد.
وي با اشاره به برگزاری جلسات با سرمایه گذاران داخلی و خارجی عنوان کرد: با افراد صاحب سرمایه ایرانی وخارجی جلسات زیادی داشتهایم تا به جذب آنان بینجامد.
مدیر کل امور اقتصادی استانداری همدان اذعان داشت: با سرمایه گذاران کشورهای خارجی رایزنیهایی در حال انجام است و هیئتهایی از استان همدان به این کشورها سفر کردهاند و از کشورهای دیگر نیز برای آشنایی با ظرفیتهای تجاری استان هیئت تجاری دعوت میشوند.
وی با اشاره به اینکه همدان در زمینه ایجاد صنایع فولاد، پتروشیمی و خدمات برتر ظرفیتهای مناسبی برای سرمایه گذاری دارد، عنوان کرد: در زمینه خدمات فنی مهندسی و گردشگری از ظرفیتهای خوبی برخوردار هستیم.
مدیر کل امور اقتصادی استانداری همدان با اشاره به اینکه ظرفیتهای استان همدان یک مزیت است، افزود: در دیگر نقاط کشور ممکن است کمتر این شرایط وجود داشته باشد.
فضلعلی افزود: همه تلاش مسئولان استان در این است که از امکانات و توان سرمایه گذاریهای داخلی در کنار سرمایه گذاریهای خارجی استفاده لازم را ببرد.
وی در خصوص طرحهای آماده استان برای ارائه به سرمایه گذاران خارجی وداخلی گفت: 120 طرح مطالعه شده و آماده ارائه است ولی نمیتوان آمار دقیقی در خصوص میزان اعتبار لازم برای سرمایه گذاری در آن سخن گفت.
نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی همدان نیز به موانع سرمایه گذاری و راهکارهای رفع آن در استان اشاره کرد.
سرمایه همواره در حاشیه امنیت حرکت میکند
محمد مسعود خیری با اشاره به اینکه سرمایه همواره در حاشیه امنیت حرکت میکند، بیان داشت: امنیت سرمایه گذاری یک اصل است و موانع سرمایه گذاری در استان بخشی ملی است وبخشی استانی که نشات گرفته از وضع کشور است.
وی اذعان داشت: برخی موارد چون وضع قوانین و رفع موانع کسب کار از موارد اصلی مانع بودن سرمایه گذاری در کشور و استان است و عدم ثبات در تصمیمات اقتصادی نیز یکی دیگر از این عوامل است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی همدان با اشاره به اینکه سفیر شدن مهدی سنایی در روسیه موجب اعلام آمادگی سرمایه گذاران این کشور برای حضور در همدان شده است، بیان داشت: سرمایه گذاری در بخشهای مختلف از توان دولت خارج است و نیاز است سرمایه گذاران همدانی خود برای توسعه استان وارد عمل شوند.
خیری با تاکید براینکه خواست همه مسئولان استان توجه به لزوم سرمایه گذاری در همدان است، افزود: پس از جذب سرمایه گذار باید به دنبال حفظ او بود،چرا که هر فردی که میخواهد وارد این عرصه شود قطعا وضعیت واحدهای موجود را بررسی و سپس وارد میدان میشود.
در اين بين كه شاهد استقبال از سرمايه گذاران در استان هستيم بايد به به برخي نكات نيز توجه كرد تا از فرصت ايجاد شده سو استفاده نشد ،تا جايي كه ديده میشود در برخي پروژهها مسئولان استان خواستار تسریع در صدور مجوز تغيير كاربري وصدور مجوز زيست محيطي هستند.
ناگفته پيداست بررسیها زيست بومي براي تغيير يك منطقه به صنعتي زمان بر و نياز مند كار دقيق كارشناسي است پس بايد توجه كرد به خاطر سرمايه گذاري ظرفیتهای طبيعي استان از بين نرود چرا كه اين داشتهها را بايد به آيندگان نيز برسانيم .
از سوي ديگر مسئولاني كه از سرمايه گذاري سخن به ميان میآورند بايد به دنبال تفسيرآن براي آحاد مردم نيز باشند چرا كه سرمايه گذاري پروسه اي زمان بر است وممكن است نتيجه آن حتي در دولتهای آتي در استان ديده شود،پس لازم است و نبایدانتظار نادرست ايجاد نكنيم .
نظر شما