۲۸ مهر ۱۳۹۳، ۱۳:۰۵

توسط حسین پاینده/

کارگاه «روایت‌شناسی عکس» برپا می‌شود/ پل زدن بین نقد داستان و تحلیل عکس

کارگاه «روایت‌شناسی عکس» برپا می‌شود/ پل زدن بین نقد داستان و تحلیل عکس

کارگاه نیم‌روزه «روایت‌شناسی عکس» توسط حسین پاینده در موسسه پژوهشی بهاران برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین پاینده نویسنده و منتقد ادبی که در کتاب‌ها و نقدهایش بر آثار ادبی همواره رویکردی میان‌رشته‌ای اتخاذ می‌کند، به زودی کارگاه نیم‌روزه‌ «روایت‌شناسی عکس» را برگزار خواهد کرد که این کارگاه پلی بین نقد ادبیات داستانی و تحلیل عکس است.

پاینده در این باره به خبرنگار مهر، گفت: عکس حکم نوعی «روایت خاموش» را دارد و با نظریه‌های روایت‌شناسی در نقد ادبی می‌توان عکس را تحلیل کرد و به روایت ناگفته‌ آن پی برد. روایت‌شناسی حوزه‌ای از نظریه و نقد است که چیستی و ساختار روایت را تبیین می‌کند. با ظهور رمان در قرن هجدهم و متعاقباً شکل‌گیری ژانر داستان کوتاه در قرن نوزدهم، نظریه‌های روایت‌شناسانه هم مطرح شدند، اما پیدایش ساختارگرایی در دهه‌ 1960 نقطه‌ عطفی در شکوفایی نظریه‌های نوین روایت‌شناسی بود.

وی در ادامه گفت: استراوس، تودوروف، بارت، گریما، ژنت و اخیراً استانتزل و فلادرنیک برخی از شاخص‌ترین نظریه‌پردازان این حوزه‌اند.

هدف پاینده از برگزاری کارگاه «روایت‌شناسی عکس»، معرفی رویکردی میان‌رشته‌ای برای استفاده از برخی از مفاهیم نظریه‌های روایت‌شناسی در تحلیل عکس است. پاینده در جلسه‌ اول این کارگاه که در 2 جلسه‌ متوالی تشکیل می‌شود، برخی از مفاهیم پایه‌ای در نظریه‌های روایت‌شناسی را مطرح کرده و در جلسه‌ دوم، یک عکس را از منظر مفاهیم روایت‌شناختی معرفی‌شده در جلسه‌ اول به تفصیل، تحلیل خواهد کرد.

این کارگاه روز یکشنبه 11 آبان، از ساعت 16 تا 20 در مؤسسه‌ پژوهشی بهاران (وابسته به دانشگاه علم و فرهنگ) واقع در خیابان ولی‌عصر، بالاتر از زرتشت، روبه‌روی پمپ بنزین، کوچه‌ نوربخش، پلاک 21 برگزار می‌شود.

 

کد خبر 2392464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha