به گزارش خبرگزاری مهر، تازه ترین گزارش «وضعیت غذا و کشاورزی جهان در سال 2014» که توسط سازمان خواربار و کشاروزی ملل متحد (فائو) منتشر شد، نشان می دهد که بالغ بر 90 درصد از مجموع 570 میلیون قطعه زمین کشاورزی در جهان توسط خانواده های کشاورز مدیریت و نگهداری می شوند.
این گزارش به راهکارهایی در خصوص کاهش فقر و تحقق پایداری زیست محیطی از طریق کشاوزی خانوادگی که هم اکنون بالغ بر 80 درصد غذای مورد نیاز جهان را تولید می کند، پرداخته است.
به گزارش دفتر نمایندگی فائو در تهران، "خوزه گرازیانو داسیلوا" مدیر کل فائو در مقدمه گزارش وضعیت غذا و کشاورزی جهان در سال 2014 بر نقش حیاتی کشاورزی خانوادگی تاکید داشته و آن را به عنوان راهکاری برای مقابله با بحران گرسنگی که هم اکنون افزون بر 800 میلیون نفر در جهان را تحت شعاع خود قرار داده است، می پردازد.
خانواده های کشاورز هم اکنون متولی تقریبا 75 درصد از منابع کشاورزی جهان محسوب می شوند که از این منظر نقش بسیار مهمی را در ارتقاء پایداری منابع طبیعی و زیست محیطی ایفا می کنند.
گزارش فائو، اطلاعات غنی و جدیدی در خصوص مزارع خانوادگی که اکثر آنها کوچک هستند، ارائه کرده است. بر اساس این گزارش، بالغ بر 84 درصد مزارع جهان کمتر از دو هکتار مساحت دارند. با این وجود وسعت مزارع از تنوع بالایی برخوردار بوده، به طوری که مزارع بزرگتر از 50 هکتار که شامل مزارع خانوادگی نیز می شود، دو سوم مساحت اراضی کشاوزی جهان را به خود اختصاص داده اند.
بنا بر این گزارش در کشورهای با سطح درآمد بالا و یا متوسط رو به بالا، مزارع بزرگ مسئولیت تولید سهم قابل توجهی از محصولات کشاروزی را بر عهده دارند، حال آنکه در کشورهای با سطح درآمد پایین و یا متوسط رو به پایین، مزارع با قطع کوچک یا متوسط بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی را اشغال کرده و تولید کننده بیشترین میزان محصولات غذایی به شمار می آیند.
شایان ذکر است، متن کامل گزارش وضعیت غذا و کشاورزی جهان در سال 2014 در وبسایت رسمی فائو به آدرس http://www.fao.org/publications/sofa/2014/en قابل دسترسی است.
نظر شما