هوشنگ فلاحتیان در گفتگو با مهر در تشریح آخرین وضعتی مذاکرات برقی ایران و روسیه، گفت: در قالب توافق های انجام شده ایران پیشنهادی برقی خود را به مقامات روسی ارائه کرده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه منتظر دریافت پیشنهاد نهایی روسها برای اجرای طرحهای مشترک برقی بین دو کشور هستیم، تصریح کرد: پیش بینی میشود تا یک ماه آینده روسیه پیشنهاد نهایی خود را برای به ایران ارئه کند.
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به پرسش مهر در خصوص ارزش توافق احتمالی برقی ایران و روسیه، اظهار داشت: تاکنون حدود هفت میلیارد دلار پیشنهاد برقی به منظور اجرای طرح ها و پروژه هیا صنعت برق و تامین فاینانس از سوی ایران به روسیه ارائه شده است.
فلاحتیان با بیان اینکه حجم دقیق و ارزش قراردادهای آتی ببرقی بین ایران و روسیه با دریافت پیشنهاد رسمی این کشور تعیین و خواهد شد، بیان کرد: با این وجود قطعا حجم توافق های برقی بین تهران و مسکو از مرز هفت میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
معاون وزیر نیرو با اشاره به احتمال برگزاری نشستهای مشترک بین مقامات برقی ایران و روسیه در تهران و مسکو، خاطرنشان کرد: این نشست ها پس از دریافت پیشنهاد برقی روسها و بررسی آن برگزار خواهد شد.
همایون حائری مدیرعامل توانیر اخیرا با تشریح 3 توافق جدید برقی ایران و روسیه، اعلام کرده است: با استفاده از منابع فاینانس بیش از سه هزار و 500 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در ایران با مشارکت روسها احداث خواهد شد.
به گزارش مهر، شهریور ماه سال جاری با حضور وزرای نیرو و انرژی ایران و روسیه دو کشور در سه حوزه صادرات و واردات برق، احداث نیروگاه های بخار و ذغالسنگ و بازسازی نیروگاههای قدیمی ایران به توافق مقدماتی دست یافته اند.
2 سناریوی انتقال برق ایران به اروپا
این مقام مسئول همچنین در خصوص برنامه های وزارت نیرو برای اتصال و سنکرون شبکه برق ایران به شبکه برق اروپا، توضیح داد: هم اکنون دو مسیر برای اتصال شبکه برق ایران به کشورهای اروپایی در دستور کار قرار دارد.
فلاحتیان از مسیر کشور جمهوری آذربایجان و گرجستان به عنوان این دو سناریو یاد کرد و افزود: تاکنون بررسی های مقدماتی انجام شده و به زودی نشست و مذاکرات نهایی توسط ایران با مقامات جمهوری آذربایجان و گرجستان انجام خواهد شد.
به گزارش مهر، حمید چیت چیان وزیر نیرو پیشتر در گفتگو با مهر با بیان اینکه هم اکنون از نظر فنی مشکلی برای اتصال شبکه برق ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد، گفته بود: از این رو باید مذاکراتی با کشورهای مختلف همسایه همچون ترکیه، گرجستان، ارمنستان، آذربایجان و روسیه برای اتصال و سنکرون شبکه برق انجام شود.
نظر شما