به گزارش ایسنا، به گفته برخی از واردکنندگان کره و کارخانههای تولیدکننده این کالا بانک مرکزی اعلام کرده است که ارز مرجع کره را تامین نمیکند.
براساس این گزارش نامههای ارسال شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ارز مرجع به واردات کره بدون نتیجه مانده است.
همچنین در این روند کره در بنادر متوقف شده و ارز مورد نیاز آن برای واردات همچنان تامین نشده است.
به گفته برخی از واردکنندگان اگر ارز مرجع کره تامین نشود قیمت آن دو برابر شده و از کیلویی 12 هزار تومان به 24 هزار تومان میرسد.
گزارشهای رسیده حاکی از آن است که بانک مرکزی قصدی برای اختصاص ارز مرجع به واردات کره ندارد و واردکنندگان میتوانند این کالا را با ارز مبادلهای به کشور وارد کنند.
در حالی بانک مرکزی اعلام کرده ارز مرجع برای واردات کره را تامین نمیکند که بر اساس تصیمات دولت قرار بود ارز مرجع همچنان به واردات کالاهای اساسی تعلق گیرد. پیش از این وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که ارز مرجع کالاهای اسای قرار است حذف شود و در پی آن بازار شاهد افزایش 40 تا 70 درصدی قیمت کالاهای اساسی بود.
در این روند از سوی معاون اول زییس جمهور اعلام شد که ارز مرجع حذف نمیشود و رییس سازمان توسعه تجارت نیز از بازگشت ارز مرجع خبر داد.
در حال حاضر نیز هرچند ارز مرجع واردات کالاهای اساسی خذف نشده است ولی بانک مرکزی از تامین ارز کره خود داری و به واردکنندگان این کالا اعلام کردهاست که باید از ارز مبادلهای برای واردات این کالاها استفاده کنند.
از سوی دیگر در پی گران شدن کره و اعلام کمبود آن در بازار، ناظر گمرکهای هرمزگان اعلام کرده که از ابتدای سال جاری تاکنون 2265 تن کره از گمرک شهیدرجایی بندرعباس ترخیص شده است.
ناظر گمرکهای هرمزگان با اعلام این که ارزش کرههای ترخیص شده ۱۱ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۶۲۰ دلار بوده است افزود: اکنون 1592 تن کره به ارزش هشت میلیون و ۲۰۵ هزار دلار در حال پیگیری امور گمرکی برای ترخیص است.
به گفته علیدادی کرههای مورد نیاز مردم در بستههای ۲۵ کیلوگرمی به سراسر کشور ارسال میشود.
نظر شما