ایسنا: بنا به گزارش شینهوا ، ماری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به دنبال برگزاری مراسم 13 آبان در ایران گفت: فکر میکنم بر این مساله تاکید داشتهایم که این مساله از دشواری برخوردار است و سابقهای عمیق از بیاعتمادی در اینجا وجود دارد. ما امروز این را با تظاهراتی که در ایران دیدیم، شاهد بودیم.
وی گفت: بنابراین مسلم است این کار آسانی نخواهد بود، ولی ما در اینجا فرصتی داریم و وظیفهای داریم تا ببنیم این مسیر دیپلماتیک به کجا ختم میشود، زیرا همه ما ترجیح میدهیم این مساله به صورت دیپلماتیک حل شود.
وی گفت که دولت باراک اوباما به دنبال به تعویق افتادن اعمال تحریمهای بیشتر توسط کنگره آمریکاست.
هارف تاکید کرد: ما در مرحله فعلی تحریمهای موجود را لغو نمیکنیم. بگذارید با صراحت بگویم که پیش از این بتوانیم درباره هرگونه لغو محدود تحریمها صحبت کنیم. ایران باید گامهای معتبر و قابل راستیآزمایی بردارد.
به گزارش روزنامه سری بیکن، وی تاکید کرد که دولت آمریکا تنها خواستار «وقفه کوتاهی» در اعمال تحریمهاست و افزود: تیم مذاکراتی ما معتقد است بهترین کار یک وقفه کوتاه است تا اجازه دهیم دیپلماسی شانسی برای ظهور داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما خواستار این هستیم که تحریمهایمان با استراتژی مذاکراتیمان هماهنگی داشته باشد؛ بنابراین ما در حال حاضر وظیفه داریم لحن دلگرمکنندهای را که از جانب دولت جدید ایران میشنویم،بیازماییم.
هارف در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: اظهارات مختلفی از اعضای کنگره درباره این مساله شنیدهایم؛ بنابراین ما به کار کردن با کنگره ادامه خواهیم داد. آنها شریک بسیار مهمی برای ما بودهاند و اگر تحریمهای شدید جامعه بینالمللی و همینطور کنگره نبود، ما امروز سر میز مذاکرات نبودیم؛ بنابراین به گفتوگو با آنها ادامه خواهیم داد، ولی قویا معتقدیم که استراتژی تحریمهایمان باید با استراتژی مذاکراتیمان هماهنگی داشته باشد و وقتی آمریکا سر میز مذاکرات مینشیند و مذاکره میکند که خود یک روند دیپلماتیک دشوار است، بتواند با یک صدا صحبت کند.
تاکید آمریکا بر تعهد به حل موضوع هستهای ایران از طریق مذاکرات
در همین راستا جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید نیز در یک کنفرانس خبری هفتگی گفت: تاریخچه بیاعتمادی بین آمریکا و جمهوری اسلامی ایران عمیق است و یک شبه پاک نخواهد شد.
بنا به گزارش شینهوا وی گفت: اما آنچه ما اکنون در حال انجام آن هستیم ربطی به اعتماد ندارد. ما درگیر مذاکرات جدی و اساسی شدهایم که با این احتمال همراه است که بتوانیم جلوی پیشرفت برنامه هستهیی ایران را بگیریم، شفافیت بیشتری در زمینه فعالیتهای هستهیی آنها به دست آوریم و درباره یک راهحل دراز مدت و جامع که نگرانیهای جامعه بینالمللی در مورد برنامه هستهیی ایران را رفع کند، مذاکره کنیم.
ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) در تاریخ 15 و 16 اکتبر در ژنو با یکدیگر گفتوگو کردند و توافق کردند که در تاریخ 7 و 8 نوامبر مجددا تشکیل جلسه دهند.
به گزارش روزنامه هیل، دولت باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا علاوه بر آن روز دوشنبه سوزانده شدن پرچمهای آمریکا در ایران و فریادهای «مرگ بر آمریکا» در سالگرد اشغال سفارت پیشین آمریکا در تهران را کم اهمیت جلوه داد و مدعی شد که «اکثریت» مردم ایران خواستار روابط بهتر با آمریکا هستند.
این در حالی است که در روز سیزدهم آبان امسال حضور پرشور مردمی که در سراسر ایران شعار مرگ بر آمریکا سر دادند، نمایان بود.
سخنگوی کاخ سفید مدعی شد: ما معتقدیم که اکثریت مردم ایران یک رابطه بهتر با غرب را ترجیح میدهند و خواستار مزایای آن رابطه بهتر با غرب از جمله مزایای اقتصادی بازگشت مجدد به جامعه بینالمللی هستند.
کارنی افزود: من فکر میکنم این چیزی است که انتخابات به ما گفت که تا حدودی به این تحولات و احتمال تحقق این دستاورد منجر شد. ما به تمرکز روی مذاکرات اساسی برای تحقق اهداف سیاسی که به دنبال آن هستیم ادامه خواهیم داد.
نظر شما