۱۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۴:۳۲

وزارت خانه ای که رکورد بی وزیری را شکست

از میان 5 وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان در دولت دهم و یازدهم، تنها یک نفر رای اعتماد گرفته است.وزارت خانه ای که از 954 روز عمرش، 224 روز وزیر نداشته.

مجله مهر: بی اعتمادی، از آن «سجادی» تا این «سجادی».وزارت خانه ای که از 954 روز عمرش، 224 روز وزیر نداشته. یعنی یک چهارم عمر وزارتخانه، بدون وزیر سپری شده است. این، رکورد وزارت نوپای ورزش و جوانان است. وزارت‌خانه ای که وزاری پیشنهادیش تا به حال594 رای عدم اعتماد از مجلس گرفته اند و تنها یک نفرشان با کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس، راهی ساختمان خیابان سئول شده است. جدیدترین وزیر پیشنهادی  این وزارت خانه هم «سیدنصراله سجادی» بود که امروز نتوانست از نمایندگان مردم رای اعتماد بگیرد تا کابینه حسن روحانی با گذشت حدود 3 ماه از آغاز فعالیت، همچنان بدون وزیر ورزش باقی بماند. سجادی،سومین وزیر پیشنهادی روحانی برای این وزارت خانه بود که نتوانست بر صندلی وزارت بنشیند. اتفاقی که در دولت دهم هم افتاده بود.

داستان یک وزارت خانه کم اعتماد

وزارت ورزش و جوانان در تاریخ ۸ دیماه ۱۳۸۹ و پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم تشکیل شد. با تاسیس وزارت ورزش و جوانان، دو سازمان اصلی متولی امور وانان یعنی «سازمان ملی جوانان» و «سازمان تربیت بدنی» با هم ادغام شدند تا وزارت ورزش و جوانان شکل بگیرد. «محمود احمدی نژاد» به عنوان رئیس دولت دهم، «سیدحمید سجادی» را به عنوان اولین وزیر پیشنهادی این وزارت، به مجلس معرفی کرد. اما سجادی که از قهرمانان قدیمی دوومیدانی کشور بود و در دولت احمدی نژاد به معاونت سازمان تربیت بدنی هم رسیده بود، نتوانست در اخرین روز خردادماه سال 90، از نمایندگان مجلس هشتم رای اعتماد بگیرد.

از مجموع 247 رای نمایندگان مجلس، 87 نفر موافق، 23 نفر ممتنع و 137 نفر مخالف تصدی وزارت ورزش و جوانان توسط حمید سجادی بودند و بدین ترتیب وی برای تصدی این مسئولیت نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.

تنها وزیر معتمد

با رای عدم اعتماد به سجادی،«محمد عباسی» 12 مرداد به مجلس رفت تا به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش، از مجلس رای اعتماد بگیرد. نتیجه تنها اعتماد مجلس به 5 وزیر پیشنهادی مجلس، راهی کردن عباسی به ساختمان خیابان سئول بود.عباسي  موفق به كسب 165راي موافق از مجموع آراي 246 نماينده حاضر در صحن علني شد. 61 نفر به او رای مخالف دادند و رای  19 نماینده دیگر به عباسی هم ممتنع بود. به این ترتیب او تا پایان دولت دهم، وزیر ورزش و جوانان بود.

سریال عدم اعتماد

با شروع به کار دولت یازدهم، وزیر پیشنهادی  ورزش و جوانان، با معرفی حسن روحانی به مجلس رفت تا از نمایندگان مردم رای اعتماد بگیرد. «مسعود سلطانی فر» اما در جلسه روز 25 مردادماه مجلس که به رای اعتماد به وزیران کابینه اختصاص داشت، از همراهی کابینه بازماند و از مجموع 283 رای ماخوذه با 117 رای موافق، 148 رای مخالف و 18 رای ممتنع نتوانست رای اعتماد مجلس را بگیرد.

5 آبان، حسن روحانی دومین گزینه را برای وزارت ورزش و جوانان معرفی کرد. «رضا صالحی امیری» به بهارستان رفت و در پایان رای گیری نمایندگان مجلس، از مجموع 261 رای، با 141 رای مخالف ، 107رای موافق و 13 رای ممتنع نتوانست اعتماد مجلس را برای تصدی گری وزارت ورزش و جوانان کسب کند.

19 آبان، نوبت سومین وزیر پیشنهادی رئیس جمهور برای تکمیل کابینه اش بود. اما «سیدنصراله سجادی» هم از مجموع 253 رای 124 رای موافق ، 107 رای مخالف و 22 رای ممتنع کسب کرد تا چهارمین وزیر پیشنهادی ورزش در این سه سال اخیر باشد که نتوانسته رای اعتماد نمایندگان مجلس را بگیرد.

حالا نام «محمود گودرزی» به عنوان ششمین وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است و او باید 26 آبان به بهارستان برود تا خود و برنامه هایش را در معرض رای اعتماد نمایندگان بگذارد. آیا گودرزی می تواند دومین وزیر معتمد وزارت ورزش و جوانان باشد؟

کد خبر 2404823

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha