۴ آبان ۱۳۹۳، ۲۱:۲۹

صفار هرندی:

امر به معروف و نهی از منکر اصلی ترین وظیفه انسان پوینده راه حق است

امر به معروف و نهی از منکر اصلی ترین وظیفه انسان پوینده راه حق است

سمنان - خبرگزاری مهر: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امر به معروف و نهی از منکر را یکی از اصلی ترین وظایف انسان پوینده راه حق دانست و گفت: اهمیت این فریضه به حدی است که امام حسین (ع) در این راه به شهادت رسیدند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین صفارهرندی عصر یکشنبه در همایش عاشورای زینبی در دانشگاه سمنان با بیان اینکه حرکت امام حسین علیه‌السلام در راستای ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر بود افزود: ایشان می‌خواستند در مسیر و راهی که جدشان، پیامبر گرامی اسلام (ص) گشودند، قدم بردارند.

وی با بیان اینکه  فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نهادینه نشده است، گفت: قوانین فعلی در این زمینه تا حدودی مبهم است و از این رو باید در حوزه وضع قوانین جدید در این بخش اهتمام ورزیم.

آمر به معروف خودش باید عامل به آن باشد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه هیچ آمر به معروفی حرفش نفوذ نمی کند جز اینکه خودش عامل به آن باشد، اظهار کرد: حرفهای بدون پشتوانه کارساز نیست و فایده ای ندارد.

صفارهرندی با توجه به اینکه اگر خیرخواهی از امر به معروف استنباط شود طرفدارهای آن زیاد می شود، بیان کرد: اگر فکر کنند که وسیله ای برای کینه توزی باشد در برابر آن مقاومت می کنند.

وی اظهار کرد: امروز باید بدانیم فلسفه نهضت حسینی چیست و حرکت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام در روز عاشورا به چه خاطر صورت گرفته است.

امر به معروف و نهی از منکر باعث پویایی و زنده بودن حیات جامعه است

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فلسفه قیام عاشورا به طور کل در این چند جمله خلاصه می‌شود که حرکت امام حسین علیه‌السلام در مسیر دستیابی به قدرت نبود و ایشان به دنبال اصلاحات واقعی که همان امر به معروف و نهی از منکر است، بودند

صفارهرندی، شناخت صحیح امر به معروف و نهی از منکر و مقتضیات آن را وظیفه جدی همه افراد دانست و درباره سطح انجام این فریضه اظهار داشت: آیا اگر یک نفر را به راه خیر دعوت یا یک نفر را اصلاح کنیم با زمانی که بتوانیم ملتی را دچار چنین تحول مثبتی کنیم، قابل قیاس است؛ به طور قطع چنین نیست.

وی گفت: مردم دوست دارند، امر به معروف و نهی از منکر در جامعه زنده شود، چرا که این موضوع از احکام نورانی اسلام و متناسب با فطرت بشر است و در واقع باعث پویایی و زنده بودن حیات جامعه است.

 

امام حسین (ع) با خون خود امر به معروف و نهی از منکر را آبیاری کرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه چند نکته اساسی در مورد امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد، بیان کرد: امام حسین (ع) پاک‌ترین شخص روی زمین و جگر گوشه پیامبر با ریخته شدن خون خود و یارانش درخت امر به معروف و نهی از منکر را آبیاری کرد و نشان داد، این موضوع یک دستور و حکم عادی نیست.

صفارهرندی افزود: پیام امام حسین(ع) برای اصلاح و هدایت جامعه بوده و اصلاح جامعه امکان ندارد، مگر با احیای امر به معروف و نهی از منکر و دیگر اینکه صراحت در امر به معروف و نهی از منکر از دیگر نکات قیام حضرت ابا عبدالله است.

وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر مایه حیات و پویایی جامعه است.

غبارآلود شدن محیط باعث جابجایی منکر و معروف می شود

مشاور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: امر به معروف محتوایی دارد که بسیار مهم است و باید به آن توجه شود و بدانیم که گاهی به واسطه غبارآلود شدن محیط و فضا ممکن است منکری جای معروف یا معروفی جای منکر را بگیرد.

صفارهرندی ادامه داد: فرق بین معروف و مشهور، امر مهم دیگری است که باید بدان عنایت داشت چرا که شهرت با معروفیت فرق دارد و به معنای واقعی کلمه خیلی از معروف‌ها، مشهور نیستند و خیلی از مشهورات نیز به معروفیت نرسیده‌اند.

وی گفت: فلسفه قیام و شکل دادن حکومت و به دست آوردن قدرت این است که نماز اقامه شود و بندگی در عالم هستی اشاعه یابد، چرا که نماز و طاعت پروردگار برجسته‌ترین نماد تعبد و بندگی است.

غربی‌ها مدعی هستند انسان نیازی به خدا ندارد

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جهانی که امروز سوغات شوم خود را برای ما به ارمغان می‌آورد، با افتخار ادعا می‌کند که در غرب خدا مرده است و سازوکارهای حاکم بر دنیای امروزی ربطی به آسمان ندارد.

صفارهرندی گفت: غربی‌ها مدعی هستند انسان زمینی از آسمان گسسته است و نیازی به خدا ندارد و این در حالی است که جهان اسلام به شدت با این نوع موضع‌گیری مخالفت دارد.

وی با بیان اینکه حضرت زینب از همان لحظه اول پس از واقعه عاشورا برای مقابله با تحریفات این قیام بزرگ اقدام کرد، گفت: باید از این اقدام حضرت زینب (س) درس بگیریم.

فلسفه قیام عاشورا در واقع حرکت برای دستیابی به قدرت نبود

مشاور فرمانده سپاه پاسداران با اشاره به اینکه شهید رجایی نخست‌وزیری در تراز نخست‌وزیران امام خمینی بود خاطرنشان کرد: در آن زمان هرچه فشار دشمن به کشور شدید‌تر می‌شد میل شهید رجایی به دفاع مقدس و شجاعت ایشان نیز بیشتر می‌شد.

صفارهرندی با اشاره به اینکه حرکت در راستای امر به معروف و نهی از منکر و عمل در مسیر راه و روش پیامبر فلسفه قیام عاشورا است، خاطرنشان کرد: فلسفه قیام عاشورا در واقع حرکت برای دستیابی به قدرت نبود بلکه قیام عاشورا به منظور ایجاد اصلاحات واقعی که همان امر به معروف و نهی از منکر است به وقوع پیوست.

وی با تأکید بر اینکه در زمان امام حسین (ع) نیز جای منکر و معروف عوض شده بود خاطرنشان کرد: بالاترین هزینه‌ای که در طول تاریخ برای این مهم پرداخته شد همان خونی است که در کربلا ریخته شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاتمه با تأکید بر اینکه معروف و مشهور دارای تفاوت‌هایی اساسی هستند، تصریح کرد: باید توجه داشت که هر فرد مشهوری نمی‌تواند معروف باشد.

همایش عاشورای زینبی هم‌زمان با آغاز ماه محرم‌الحرام و با حضور آحاد مردم و سوگواران حسینی، دانشجویان و دانشگاهیان در دانشگاه سمنان برگزار شد.

کد خبر 2410357

برچسب‌ها