به گزارش خبرنگار مهر، همایش یکروزه مشاورین امور ایثارگران دستگاه های اجرایی استان تهران ظهر دوشنبه با حضور معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، رئیس کارگروه ایثارگران مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی استانداری تهران، مشاور ایثارگران استاندار، ائمه جمعه، فرماندار، شهرداران و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در شهریار برگزار شد.
در این مراسم معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران مبحث شهید و شهادت را یک امر مسجّل و مشخص در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار داشت: ترویج فرهنگ شهادت و ایثارگری به عنوان اصلی اساسی در اهم برنامه های دولت تدبیر و امید قرار دارد.
حجت الاسلام سید حسن موذنی با اشاره به بازدیدهای دوره ای رئیس جمهور از خانواده معظم شهدا و جانبازان عنوان کرد: امروز افتخار ما در جامعه اسلامی این است که حضور ایثارگران در صحنه های مختلف کشور پررنگ تر شده و این امر برکات و خیرات فراوانی به همراه خواهد داشت.
پرداخت معوقات 9 ساله شاهد و ایثارگران
این مسئول پرداخت معوقات ایثارگران را یکی از دغدغه های بنیاد شهید برشمرد و گفت: از حدود 8 الی 9 سال پیش مبالغی تحت عنوان معوقات ایثارگران باقی مانده بود که با تدبیر ریاست جمهوری، مجلس و بنیاد شهید بیش از 17 هزار میلیارد ریال از این معوقات به جانبازان و آزادگان پرداخت شد.
وی افزود: پرداخت دوم نیز مربوط به معوقه خانواده معظم شهدا بود که طی هفته گذشته نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال پرداخت شد، ما معتقدیم که اگر مباحث مربوط به معیشت جامعه ایثارگران حل نشود بطور قطع در مباحث فرهنگی نیز موفق نخواهیم شد چراکه تهاجمات بسیاری از سوی دشمنان علیه تفکر ایثارگری وجود دارد.
مجاهد پروری، وظیفه اصلی متولیان فرهنگی است
موذنی بیان کرد: امروز بیش از 171 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر و هزار و 800 هیات علمی در دانشگاه های کشور فعال هستند، حمایت از دانشجویان و دانش آموزان خارج از کشور و پرداخت سه هزار میلیارد ریال شهریه دانشجویی نیز از جمله اقدامات حمایتی بنیاد شهید در حوزه علمی - فرهنگی است.
معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با همت 6 هزار نخبه جامعه شاهد و ایثارگر کشور، ستاد تدوین برنامه ششم توسعه در بنیاد مستقر شد که با توجه به دغدغه های برنامه چهارم و پنجم، جایگاه ایثارگران در برنامه ششم تقویت شده و بنیاد شهید امروز به عنوان یک مرجع در جامعه مطرح است.
تکیه بر ظرفیت ایثارگران راهگشای امور فرهنگی کشور
این مسئول با اشاره به نامگذاری مدبرانه رهبری در سالجاری و تاکید ویژه ایشان به مقوله فرهنگ، وظیفه اصلی متولیان فرهنگ در شرایط کنونی را مجاهد پروری دانست و افزود: امیدواریم با تلاش و تعامل تمام دستگاه های ذیربط بتوانیم وظیفه ای که شهدا و دولت بر گردن ما نهاده اند را به نحو احسن انجام دهیم.
در ادامه رئیس کارگروه ایثارگران مجلس شورای اسلامی طی سخنانی تکیه بر ظرفیت ایثارگران را امری راهگشا در امور فرهنگی کشور دانست و اظهار داشت: جامعه امروز ما به این مهم نیاز دارد و روز به روز نیز باید این تکیه و توجه به فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه افزون شود.
اجرای قوانین ایثارگری در دستگاه ها به شدت پیگیری می شود
مجتبی رحماندوست متذکر شد: اجرای قوانین مربوط به ایثارگران در دستگاه های دولتی به شدت از سوی کارگروه مربوطه در مجلس پیگیری می شود و با دستگاه های متخلفی که از اجرای قوانین سربازمی زنند برخورد خواهد شد.
این مسئول برای برخورد با چنین دستگاه هایی اعام آمادگی کرد و گفت: مجلس با استفاده از بُعد نظارتی خود این مساله را پیگیری می کند.
وی افزود: بنیاد شهید طبق اساسنامه خود موظف به خدمات دهی به سه قشر (شهدا، آزادگان و جانبازان) است که رزمندگان در رمزه آن قرار ندارند اما دستگاه های اجرایی باید این قشر را نیز در جامعه آماری خود داشته باشند و به آنها خدمات ارائه دهند.
در ادامه مراسم از فرماندار شهریار، شهرداران شهریار، باغستان، شاهدشهر، صباشهر، وحیدیه، اندیشه، احمدآباد مستوفی، پردیس، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای تهران، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ، مشاور رئیس دانشگاه تربیت شهید رجایی در امور ایثارگران و چند مسئول دیگر با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد که جای خالی ایثارگران و جانبازان ساده زیست در این میان بسیار خود نمایی می کرد.