به گزارش خبرنگار مهر، دوباره خیمهای به وسعت هستی گسترده شد و بیرقهای عزا تا سقف آسمانها قد برافراشتند تا مهمان سفره شهیدی شویم که تشنگی بشریت را پایان میدهد. همزمان که بانگ کاروان محرم به گوش می رسد، بغض ناله ها از حنجره ها آزاد می شود و همگان در عزای سید و سالار شهیدان به سوگ می نشینند و بر مظلومیت امام حسین(ع) اشک ماتم می ریزند.
محرم ماه شور و شعور و عشق و فریاد است و مردم ولایت مدار و دین دار هرمزگان هم با راه انداختن دسته جات سینه زنی و زنجیر زنی و طنین انداز کردن صدای طبل و سنج، مظلومیت امام حسین(ع) و هدف قیام امام حسین(ع) و واقعه عاشورا بار دیگر فریاد می زنند و بر مظلومیت سید الشهدا و یاران با وفایش اشک ماتم می ریزند.
سخنرانان و مداحان با حضور در جلسات روضه و عزاداری امام حسین(ع) در نقاط مختلف این جزیره، ضمن تبیین فلسفه قیام امام حسین(ع) و عاشورا، در سوگ این امام مظلوم به مداحی می پردازند و مردم در رثای امام حسین(ع) اشک ماتم می ریزند.
روضه خوانی، تشکیل دسته های سینه زنی وزنجیر زنی، تعزیه خوانی، علم گردانی و پخش نذورات در دهه اول محرم از جمله برنامه های شاخص ماه محرم در جزیره هرمز است.
6 هیات عزاداری در این جزیره وجود دارد که از روز اول محرم برنامه های خود را برای سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالحسین(ع) و 72 یار باوفایش آغاز کرده اند.
كاشكي مجالي بيابيم كه به سخنان امام در روز عاشورا نگاهي دوبار بيندازيم. آنجا كه حرف از آزادي و آزادگي است آنجا كه از فساد حكومت و ماهيت شيطاني آن پرده بر مي دارد و آنجا كه ماهيت قيام خود را تشريح مي كند.
او تمام جوانب امر را مي دانست و پايان كار برايش روشن و هويدا بود و با ديد خدايي به آن مينگريست ايمان بياوريم كه آن قيام بزرگ بي نقشه و راهنما نبوده است. فرزند پيغمبر براي به ثمر رساندن نهضت مقدس خويش طرحي بهت انگيز و موثر دارد كه بايد با دست كاروان اسيران يعني همان زنان و كودکان كه در چنگال اهريمنان گرفتارند اجرا گردد.
از همين روست كه مردم جزیره هرمز با شور و نوا و اخلاص(تل دودو) را يکجا خاك برداري مي كنند و بجاي آن حسينه مي سازند و همين موج بيداريست كه زنان و دختران هرمزي حلقه و انگشتر طلايي خود را در روز عاشورا نذر خونهاي شهيدان كربلا مي كنند و چه معصومانه و بي تكبر براي برگزاري هر چه بهتر عزاي امام حسين(ع) تقديم مي كنند.
عطر محرم در تمام فضای شهر پیچیده با آمدن این ماه سینه ها مالامال از عشق به حسین منتظر ضرب سنگین دست ها هستند و شانه ها چشم انتظار زنجیر، در این ماه اشک های گرم بر گونه ها شیار می زند و از گوشه چشم ها سرازیر خواهند شد و ناخودآگاه شور محرم در میان کوچه پس کوچه های دلمان غوغا می کند.
با آمدن محرم بر شانه های سرتا سر شهر و مناره های مساجد غصه تکیه زده است و ردپای محرم دیر هنگامی است که مسلمان و غیرمسلمان نمی شناسد هر کس از هر دین و آیینی که باشد به نذری های در این ماه و بر آستان مقدس حسین ارادت دارد انگار تمام جهان او را و قیامش را باور دارند.
در تمام روزهای این ماه و به ویژه دو روز عاشورا و تاسوعا در سر تا سرشهر بوی نذری می پیچد و هیچ کس، حتی آنها هم که در خانه هستند از این برکت بی نصیب نخواهند ماند.
محرم که می آید دسته ها و هیئت های عزاداری نیز با شور حال خود و با گذشتن از مسیرهای طولانی با پای پیاده و قدم های خسته به سوی خیمه های عاشقانه حسین (ع) رهسپار می شوند.
آنها در میانه راه در کنار ایستگاه های صلواتی برای لحظه ای توقف می کنند تا جان و روانشان را با خوردن شربت بهشتی سیراب کنند اما بسیاری نیز در این روزها کم تر دست به آشامیدنی می برند و دوست دارند صحنه ای هر چند کوچک از کربلا را در درون خویش مجسم کنند.
شهرهرمز سیاه پوش شد
پرچم های سیاه، خیمه های عزا، ایستگاه های صلواتی، نگاه های ملتمس، پیراهن های مشکی، شال های عزا این ها همه نمادهای محرم است همان نمادهایی که هرکدامش نشانه ای برای این ماه است.
محرم فرارسید و کوچه پس کوچه های انتظار رخت سیاه بر تن کردند و پرچم هایی که بر روی آن همان شعر معروف محتشم کاشانی نقش شده "باز این چه شورش است که در خلق عالم است" بر دیواره های سرد شهر آویزان شد و جانی دوباره یافت.
به یاد دارم بزرگی می گفت، حسین و عاشورا هیچگاه تکراری نیستند، درست مانند کتابی که هر چقدر مطالعه کنی بیشتر به محتوا و عمقش پی می بری، یا به مانند شعری زیبا که هر گاه بخوانیش تازه است.
دیر زمانی است که همه حسین را می شناسند و علت قیامش را فهمیده اند اما در کنار تمام این موارد از مظلومیت حسین حرف های زیادی نقل محافل و مجالس مذهبی است.
ابتدا باید مداحان شعرهای پر مغز و محتوای خود را مرور کنند تا مبادا شعر و حزن صدایشان به ورطه افراط و تفریط کشیده شود و خدای ناکرده باعث وهن حقیقت عاشورا گردد و رفت و آمد به دفتر امام جمعه بیشتر می شود.
تعداد روحانیون بیشتر شده و حضور آنها نیز برای سخنرانی و ارائه نقطه نظرات کارشناسی در مورد نحوه عزاداری جلوه تازه تری به خود می گیرد و برای تهیه وسایل و تجهیزات لازم برای عزاداری و نیز اطعام و نذر برای عزاداران خیرین و پیر غلامان عرض ادب می کنند.
حجت الاسلام محمد کاظم مناقبیان امام جمعه هرمز در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه، با توجه به فرارسیدن ماه محرم افزود: در ایام عزا و ماتم 6روحانی امر مقدس مبلغی را به مدت 12 شب با اجرای جلسات وعظ و ارشاد، تفسیر و تعزیت توأم با زیارت عاشورا در سطح جزیره هرمز اجرا می کنند.
مدیر اداره تبلیغات اسلامی هرمز اظهار داشت: به مناسبت ماه محرم بسته های فرهنگی از قبیل کتاب و دی وی دی و بنر مذهبی حاوی عکس امام (ره) و مقام معظم رهبری به هیئات مذهبی اهدا شد.
گلزاری تصریح کرد: در جلسه مادحین و ذاکرین اهل بیت(ع) تاکید شده این دوستان از هرگونه شعر و مدیحه سرایی غلو آمیز بپرهیزند و مسائل واقعی را در خصوص واقعه کربلا جهت بصیرت افزایی جوانان و نوجوانان بیان کنند.
وی یاد آور شد: از هیئات خواسته شده از علامت کشی و نصب تصاویر منصوب به اهل بیت(ع) در هیئت ها جلوگیری شود.
حجت السلام گلزاری بیان داشت: با اینکه قرن ها از این حادثه بزرگ می گذرد ، نام و یاد حسین (ع) بر صفحات تاریخ ما اسوه و الگو برای مسلمانان و آزادی خواهان دنیا شده است و امسال نیز شاهد این شور و حرارت وصف ناپذیر هستیم.
مدیر اداره تبلیغات اسلامی هرمز گفت: با اینکه چند روز به واقعه کربلا مانده بوی کربلا و عاشورا از هرکوی و برزنی به مشام می رسد.
وی افزود: مهمترین رسالت اباعبدالله الحسین(ع) و شهدای والا مقام عاشورا احیای امر به معروف و نهی از منکر است و همان طور که این دو اصل از فروعات دین است سلامت و صیانت جامعه اسلامی به واسطه این دو امر است و به همین مناسبت هفته اول محرم را هفته امر به معروف و نهی از منکر دانسته اند.
گلزاری اظهار داشت: هیئت های مذهبی با تأسی به این شعار عامر به معروف و نهی از منکر باشند و مواظب باشند جلساتشان توأم با منکر نباشد و این هدف نهایی از رسالت قیام امام در جامعه امروز نهادینه شود.
وی بیان داشت: امسال نیز چون سنوات گذشته قبل از فرا رسیدن ماه حزن و ماتم اهل بیت(ع) جوانان و هیئت های مذهبی بر سر در حسینیه ها و تکیه ها علم بیرق سیاه برافراشتند و با قلوب محزون و چشم هایی اشک بار و قلبی شکسته خود را در حزن و ماتم جان کاه صاحب اصلی این ایام شریک و سهیم می دانند.