به گزارش خبرنگار مهر،تبادل اجتماعی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند و پاکستان روی پوشش مردم استان هرمزگان و جزایر آن تاثیر گذاشته است به طوریکه ظاهر زنان بندرعباس و جزایر اطراف مانند قشم و هرمز به دلیل استفاده از چادرهای وارداتی شبیه به زنان هندی و پاکستانی شده است.
سعیده دبیری نژاد از اهالی بندرعباس و کارشناس جوان مردم شناسی است او به خبرنگار مهر می گوید: فقط زمانی که از بندرعباس و یا جزایر جنوبی به سمت استانهای دیگر می رویم، از چادرهای مشکی استفاده می کنیم. در بندرعباس پارچه ایرانی برای تهیه چادر وجود ندارد. اگر هم باشد فقط در رنگ های سورمه ای، سیاه و یا خاکستری تولید می شوند و چون در بندر هوا گرم است ما از این پارچه ها برای دوخت چادر نمی خریم.
دبیری نژاد می گوید: تبادل اجتماعی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، هند و پاکستان روی پوشاک مردم استان هرمزگان و جزایر آن تاثیر گذاشته است. مردم این مناطق با مردم مناطق دیگر در شرایط اقلیمی متفاوت تری هستند، شرایط آب و هوایی گرم و شرجی باعث می شود که از لباس های خنک و روشن استفاده کنند به همین علت تنوع رنگ در میان پوشش زنان و مردان به خصوص چادر زنان بسیار زیاد است.
نقش گلابتون بر چادر ۵۰۰ هزار تومانی ژاپنی
در بازار بندرعباس، تنوع پارچه های تولید شده توسط کشورهای هند، پاکستان، اندونزی، ژاپن و چین بیشتر از تنوع پارچه های ایرانی است. آنها سلیقه و شرایط اقلیمی مردم جنوب ایران را بررسی و طبق آن پارچه تولید می کنند ولی هنوز تولیدکنندگان ایرانی روی این موضوع مطالعه ای انجام نداده اند به همین علت پارچه های تولید شده ایرانی تنوع و کیفیت لازم را برای پوشش چادرهای بندری ندارد. جنس پارچه های چادری ایرانی بسیار کلفت است اما پارچه های چادری خارجی خنک هستند. همچنین چادرهای ابریشمین با نقش گلابتون از جمله گران ترین چادرهای تولید شده توسط ژاپن است که گاهی تا ۵۰۰ هزار تومان نیز فروخته می شود و ارزان ترین چادر متعلق به پارچه های پاکستانی است که قواره ای ده تا ۱۵ هزار تومان نرخ دارند.
فاطیما باستانی، از پژوهشگران بندرعباس است که کتابی نیز درباره پوشش زنان و مردان هرمزگان نوشته است به خبرنگار مهر می گوید: مبدا بیشتر چادرهای بندری هند و پاکستان و آفریقای جنوبی است ژاپن نیز مختص زنان جنوب ایران پارچه چادری تولید می کند. کارخانه داران ژاپنی از یک نوع طرح تنها یک قواره چادر صادر می کنند تا در این زمینه بتوانند طبق خواسته زنان بندری پارچه تولید کنند در این میان هند و ژاپن رقیب یکدیگر شده اند ولی پارچه های پاکستانی چندان کیفیت ندارند به همین علت از پارچه های ارزان قیمت پاکستان فقط به عنوان چادرهای دم دستی استفاده می شود.
سفر با قطار بین المللی گردشگری به ایران شگفت انگیز بود
این هفته گروهی از گردشگران آمریکایی و اروپایی مهمان تهران شدند همان گردشگرانی که با لوکس ترین قطار بین المللی گردشگری به ایران آمده اند و شهرهای گردشگری را دیده اند. آنها در گفتگو با خبرنگاران ایران را شگفت انگیز و سفر با قطاررا جذاب دانستند و گفتند که تا قبل از سفرشان به ایران تصور می کردند که ایران همان عراق است اما متوجه شدند ایران یکی ا کشورهای متمدن است حتی یکی از بانوان این گروه از گردشگران اعلام کرد که می خواهد برای خانواده اش روسری ایرانی سوغات ببرد.
یکی از مدیران شرکت گردشگری استرالیایی گفت: سفر با قطار بین المللی گردشگری به ایران شگفت انگیز بود به همین دلیل می خواهم سال آینده بازهم با همین قطار به ایران بیایم.
فیل اسکر ( PHIL ASKER) سرمایه گذار و لیدر شرکت توریستی CAPITAIN s CHOICE که با قطار لوکس 5 ستاره و بین المللی از استرالیا به ایران آمده است درباره سفرش به ایران با این قطار مجارستانی به خبرنگار مهر گفت: من خیلی کشور شما را دوست دارم این سومین سفر من به ایران است ایران کشور زیبایی است و هر بار به آن سفر می کنم با افراد مختلفی آشنا می شوم.
زتا هم از گردشگران بحرینی ساکن آلمان است که با این گروه همراه شده، او نیز به خبرنگار مهر گفت: تصورم از ایران بسیار متفاوت بود. فکر می کردم ایران سرسبز است. چون عکسهایی که در اینترنت دیده بودم این را می گفت. اما الان متوجه شدم که این طور نیست. البته راهنمای ما می گوید الان فصل سرمای ایران است و مردم با خشکسالی مواجه شده اند. من این را نمی دانستم.
او در حاشیه بازدیدش از کاخ گلستان گفت: پذیرایی از ما در قطار و رستوران های ایران بسیار خوب بود. فقط تخت قطار کوچک است ولی کلاسیک بودن آن برای ما جذاب تر است. یکی از اتفاقاتی که در طول سفر ما را متعجب کرد این بود که در زنجان کباب ترکی دیدم درحالی که همین کباب را در ترکیه نیز می فروشند. من توانستم از زنجان کفش بوقی بخرم. جلوی این کفش یک توپی قرار گرفته و مثل یک بوق است برایم جالب بود. ایرانی ها به آن کفش سنتی می گفتند.
این گروه از گردشگران خارجی که بیشتر آنها مسن هستند، پس از دیدن جاذبه های شهرهای پرگردشگر ایران جای خودشان را به گروه 55 نفره دیگری می دهند. این گروه از گردشگران اروپایی و آمریکایی آنطور که خودشان می گویند توانسته اند از طریق آژانسهای مسافرتی داخل کشورشان با ایران آشنا شوند. ایرانی که در سایت های اینترنتی کشوری سیاه است.
راه اندازی آسانسور کاخ گلستان با تصمیم شورای راهبردی
پروین صدر ثقه الاسلامی رئیس کاخ گلستان درباره آسانسور کاخ که توسط رئیس قبلی این کاخ تعبیه شده بود گفت: تمامی کارهای مربوط به راه اندازی آسانسور در بخش اداری و پهلوی کاخ قرار دارد که برای سه طبقه تعبیه شده است. درباره راه اندازی این آسانسور باید شورای راهبردی تصمیم بگیرد. توجیه مدیران قبلی این کاخ برای ایجاد آسانسور، رفاه حال مراجعه کنندگان و محققان و پژوهشگران پیشکسوتی است که باید برای بررسی اسناد سه طبقه را طی می کردند. از سوی دیگر امکان نقل و انتقال اسناد و کتاب ها به طبقات دیگر وجود ندارد چرا که هر گونه انتقال این آثار باید با تشریفات مخصوص به خود انجام شود.
وی با بیان اینکه برای نصب آسانسور هزینه های زیادی صرف شده است تصریح کرد: افرادی که با روی ویلچر تردد می کنند نمی توانند تا طبقات بالا بروند به همین علت در کنار پله ها این آسانسور را زده اند منتها باید نمای بیرونی آسانسور به نحوی طراحی شود که وجود آن در یک ساختمان متعلق به دوران پهلوی ناهمخوان با ساختمان نباشد.
نبود مراقب موزه ای علت اصلی بسته بودن برخی از تالارهای کاخ
وی درباره اینکه بازدید از برخی تالارهای کاخ گلستان برای مردم در همه ایام امکان پذیر نیست بیان کرد: اگر تعداد نیروهای یگان و «مراقب موزه ای» ما زیاد باشد می توانیم بازدید همه روزه از برخی تالارهای کاخ را برای مردم فراهم کنیم. مانند تالار الماس که تنها سه روز در هفته باز است و یا تالار برلیان که بسته بودن آن مورد سوال مردم است.