به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی ظهر پنجشنبه در دیدار با روسا و هیات علمی دانشگاه های شیراز تاکید کرد: دانشگاه باید به سه اصل مهم توجه ویژه داشته باشد که یکی از آنها استقلال است.
وی افزود: استقلال فکری و استقلال اداری لازم است اما این مطلب به معنی استفاده نکردن از علوم غربیان نیست بلکه باید از داشته های آنها استفاده کنیم اما استقلال فکری خود را نیز حفظ کنیم.
وی ادامه داد: اولویت دیگر برای دانشگاه بحث علم است چراکه مردم از دانشگاه توقع پژوهش و تولید علم را دارند اما این مطلب نیز به معنی توجه نکردن دانشگاه ها به مباحث دیگر نیست.
مرجع عالیقدر تشیع تصریح کرد: دانشگاه به مسائل سیاسی توجه کند و آن را در جای مشخصی نیز قرار دهد اما اولویت دانشگاه تولید علم و پژوهش است که باید مدنظر قرار داده شود.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی یادآور شد: بحث تقوا و اخلاق اسلامی سومین داشته مهم دانشگاه است چراکه امروز اگر موفقیتی و پیشرفتی حاصل گردد به دلیل داشتن تقوا و اخلاق اسلامی است و تفاوت مهم دانشمندان ما با کشورهای غربی نیز همین است.
مرجع عالیقدر تشیع در بخش دیگری از سخنان خود توجه به علم و دانش را مهمترین تفاوت ادیان دانست و گفت: زمانی که بخواهیم ادیان مختلف را شناسایی کنیم باید به موضع گیری آنها در قبال علم و دانش توجه داشته باشیم. به طور مثال برخی از ادیان کاذب علم را حجاب اکبر می دانند که این نشان از کذب بودن سخنان آنان است و یا اینکه برخی از فرقه ضاله نسبت به کتاب و علم و دانش تعابیری عجیبی دارند.
وی تاکید کرد: این گونه تعابیر به دلیل دور نگه داشتن مردم از علم و دانش است چراکه اگر مردم به علم و دانش مجهز باشند مرید افکار نادرست نمی شوند. در حالی که اسلام از همان اوایل مردم را به علم و دانش توصیه کرده است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم جایگاه بسیار ویژه ای را به علم و دانش اختصاص داده است تاکید کرد: شهدا دارای حیات جاودان و در نزد پروردگار دارای جایگاه والایی هستند اما در آیات قرآن نیز مرکب عالم بر آنان ترجیح داده شده البته به غیر از شهدای کربلا که همان عالم بودند و هم شهید شدند.
وی ادامه داد: اگر آثار شهیدان باقی است به وسیله مرکب دانشمندان است که خون شهیدان را جاودان و به ثمر می رساند.
مرجع عالیقدر تشیع گفت: در زمانی که اروپاییان در دوران تاریک و قرون وسطایی خود بودند دانشمندان محاکمه و اعدام می کردند در حالی که همان زمان دانشمندان بزرگ اسلام در کنار حوزه های علمیه پرورش می یافتند.
وی با بیان اینکه دانشگاه و حوزه علمیه هیچگاه از یکدیگر جدا نبودند تاکید کرد: جدا کردن محل دانشگاه از حوزه علمیه به معنی جدایی در افکار و هدف نیست بلکه باید دست به دست هم بدهند تا راه و روشی روشن در جهت حل مشکل مادی و معنوی جامعه برسند.
مرجع عالیقدر تشیع در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اطلاع رسانی باید از جمله اهداف دانشگاه ها باشد گفت: من اطلاع نداشتم که برج میلاد را دانشگاهیان شیراز طراحی کردند و یا اینکه ۹۰ درصد از سدهای امروز کشور توسط دانشگاهیان شیراز طرح داده شده است بنابراین عدم اطلاع رسانی را می توان به عنوان ضعف دانشگاه عنوان کرد.
وی افزود: دانشگاه باید هنرها و کشفیات خود را با استفاده از رسانه ها به مردم اطلاع رسانی کند و در این میان رسانه ملی نیز باید بیش از گذشته کشفیات و ایرادات دانشگاه ها را منعکس کند.
مرجع عالیقدر تشیع با بیان اینکه امروز بحران آب تنها به وسیله صرفه جویی کردن برطرف نمی شود گفت: طرح های مقابله با بحران آب که در دانشگاه های شیراز مطرح می شود را به من برسانید تا ما نیز از آن حمایت و به دیگر مسئولین منتقل کنیم چراکه امروز مشکل بحران آب بسیار جدی است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی یادآور شد: توجه به سفره های آب های زیرزمینی باید مدنظر قرار داده شود چراکه این سفره ها در یک مدت زمان کوتاه ایجاد نشده و در یک مدت زمان مشخص نیز پر نمی شود بنابراین باید راه های مناسب و طرح های اجرایی ارائه و انجام شود.