به گزارش خبرنگار مهر، ناصر سراج پیش از ظهر پنجشنبه در آئین معرفی بازرس کل استان سمنان، با بیان اینکه در ستاد مبارزه با مفاسد بصورت جدی با مفاسد برخورد می شود، به همفکری و تعامل سه قوه اشاره و گفت: جلسات این ستاد با حضور نمایندگان هر سه قوه در سطح بسیار بالا و بصورت هفتگی برگزار و قوه قضاییه در سطح معاون اول، دادستان کل و رئیس بارزسی کشور، مجلس در سطح نواب مجلس و روسای کمیسیون ها و دولت نیز در سطح وزرا و با ریاست معاون اول رئیس جمهوری در این جلسات حضور می یابند.
وی با اشاره به هماهنگی کامل بین قوای سه گانه کشور در برخورد با زمین خواری، گفت: سه قوه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برای برخورد با افرادی که به شکل باندی به زمین خواری می پردازند مصمم هستند.
مصمم بودن قوای سه گانه کشور برای برخورد با فساد در کشور
رئيس بازرسي كل كشور ضمن بیان اینکه با این هماهنگی بی سابقه قوا به مبارزه با مفاسد مصمم هستیم ادامه داد: دستور اکید در این ستاد، مبارزه با مفاسد و خصوصا زمین خواری است، خصوصا در خصوص زمین های دولتی و اراضی ملی با حساسیت پیگیر هستیم.
سراج افزود: با حضور معاون اول رئیس جمهوری و پنج وزیر دولت تدبیر و امید، برخورد جدی با متخلفان زمین خواری در دستور کار اول ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی قرار گرفته است.
وی گفت: مصمم بودن قوای سه گانه کشور برای برخورد با فساد در کشور بی سابقه است و به ویژه شخص رئیس جمهوری و رئیس قوه قضاییه با جدیت از هیئت های مربوطه حاضر در ستاد مبارزه با فساد گزارش کار می خواهند و نتیجه اجرایی شدن مصوبات را به صورت شخصی پیگیری می کنند.
انجام معامله های سوری برای بدست آوردن زمین های مرغوب
رئيس بازرسي كل كشور افزود: در زمینه زمین های غیر دولتی، گروه هایی هستند که زمین های مرغوب را شناسایی و پس از چند معامله صوری و دست به دست کردن مالکیت زمین، به دادگاه مراجعه و درخواست تنظیم سند می کنند.
سراج اضافه کرد: برنامه این افراد کلاهبردار و فاسد اینگونه است که خریدار زمین به دادگاه مراجعه و دفاعی انجام نمی دهد در نتیجه دادگاه به نفع کسی که درخواست تنظیم سند کرده حکم می دهد و بعد از مدتی مالک اصلی پیدا می شود می بیند که سند زمین وی به اسم دیگری درآمده است.
وی با اشاره به یک مورد از زمین خواری های دولتی، خاطرنشان کرد: فردی در مورد یکی از اتوبانهای تهران که ۱۰ سال است اتوبان شده، با تهیه گزارش و ادعای شکایت مبنی بر اینکه مالک اتوبان بوده و می خواهد خسارت بگیرد، ادعای یک هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال در مرحله اول کرده است
.
کار بازرسی این نیست که سراغ قالپاق دزدها برود
این مقام مسئول با اشاره به چگونگی شکل گیری اینگونه شکایات، تصریح کرد: اینگونه افراد باند هستند و به یک مورد اکتفا نمی کنند.
سراج ادامه داد: فردی در سال ۱۳۳۳ در دفتر اسناد ثبت شماره ای زده، حالا وکیل معلوم الحالی وراث آن فرد را تحریک کرده برای گرفتن خسارت به این رقم و حتی در کارشناسی رسمی دادگستری که با تقاضای آنها انجام شده، محیط ادعا شده پنج هزار میلیارد ریال برآورد قیمت شده است.
وی با بیان اینکه کار بازرسی این نیست که سراغ قالپاق دزدها برود و به مدیران سازمان بازرسی تاکید شده که به دنبال گلوگاه ها و سرچشمه های فساد بروند، اظهار داشت: وظیفه سازمان بازرسی در اینگونه موارد این است که دولت را آگاه کند عده ای از خدا بی خبر می خواهند با این شیوه ها، زمین های دولتی را به یغما ببرند.
نظارت دقیق سازمان بازرسی بر ۲۰ هزار مزایده و مناقصه
رئيس بازرسي كل كشور با تاکید بر اینکه کارهای اساسی و کلان باید در دستور کار بازرسی در سراسر کشور قرار بگیرد، اضافه کرد: اگر سازمان بازرسی به جزئیات بپردازد، گلوگاه های فساد مجال مجدد برای آلوده کردن افراد زمینه دار را پیدا می کنند.
سراج با اشاره به نظارت دقیق سازمان بازرسی کشور بر بیش از ۲۰ هزار مزایده و مناقصه از طریق فضای سایبری، ادامه داد: از این میان، هفت هزار مزایده دارای اشکال بود که با هماهنگی با مدیران دولتی به حداقل رسید.
وی تاکید کرد: بازرسی کشور هیچ مناقصه و مزایده ای را به دلیل مسایل شکلی متوقف نمی کند و تنها مزایده و مناقصه ای که اشکال ماهوی داشته باشد و ضرر دولت هنگفت باشد از سوی بازرسی متوقف می شود.
نظارت و پیشگیری مقدم بر تشکیل پرونده کیفری
رئيس بازرسي كل كشور با بیان اینکه نظارت و پیشگیری را مقدم بر تشکیل پرونده کیفری می دانیم یادآور شد: بر اساس همین رویکرد در مدت یک سالی که افتخار خدمت در بازرسی کل کشور را داشتم کمتر از انگشت های دست شاهد تشکیل پرونده های کیفری بودیم.
سراج با اذعان به اینکه مدیران را سرمایه های نظام می دانیم و از این رو نباید با سرمایه های نظام بازی کرد، اظهار کرد: البته این به معنای این نیست که با فساد و مشکلات احتمالی برخورد نشود چرا که ما در برخورد با فساد جدی هستیم و آنجا که نیاز باشد تذکر و راهنمایی می کنیم لذا مدیران باید بعنوان راهنما به بازرسی نگاه کنند.
وی با بیان اینکه ما خود را همراه دولت می دانیم خاطرنشان کرد: از همین منظر اجازه نمی دهیم آنهایی که دام در پیش پای مدیران می گذارند سوء استفاده کنند و انشاا... با همفکری، همکاری و تعامل با دولت جلوی فساد را می گیریم.
مدیران سازمان بازرسی را چراغ راهنمای خود بدانند
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه با توجه به اجازه قانونی ورود سازمان بازرسی به سه قوه، نظارت و پیشگیری را مقدم بر بازرسی و تشکیل پرونده کیفری می دانیم، افزود: از زمان مدیریتم بر سازمان بازرسی کشور که بیش از یک سال می گذرد، تعداد پرونده های کیفری تشکیل شده به تعداد انگشتان یک دست نمی رسد.
سراج مدیران دستگاه های اجرایی را خطاب قرار داد و افزود: مدیران سازمان بازرسی را چراغ راهنمای خود بدانند چرا که این سازمان تذکر دهنده نارسایی ها است.
وی در خاتمه با اشاره به تفاوت دستگاه بازرسی در ایران و دیگر کشورها، گفت: در عمده کشورها بازرسی تنها می تواند به قوه مجریه ورود پیدا کند اما خوشبختانه در نظام ما بازرسی می تواند به دستگاه های زیر نظر سه قوه ورود پیدا کند.
در این مراسم محمدتقی مشهدی به عنوان بازرس کل استان سمنان معرفی و از مسعود صفری بازرس کل قبلی این استان تجلیل شد.