به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری صبح شنبه در نشست هم اندیشی نخبگان و سرآمدان علمی استان با عنوان تعالی فرهنگ و اقتصاد با جهاد نخبگانی نخبگان همواره در تعیین مسیر حرکت جهان به سوی توسعه نقشی بسیار مهم ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه قلب و مغز جامعه نخبگان هستند، تصریح کرد: موفقیت یک جامعه در شرایط کنونی نیازمند باید پس از خودکفایی، در تولید علم و مرجعیت علمی دارای کرسی بزرگ در سطح بین الملل باشد.
امام جمعه بوشهر با اشاره به تلاش کشورهای قدرتمند دنیا برای انحصار و آپارتاید علمی و مدیریت علوم در سطح جهان، خاطرنشان ساخت: ایستادگی در مقابل جهان سلطه و استعمار علمی جهانی نیازمند استقلال علمی است که استقلال علمی مترتب بر یک فرآیند دانش بنیان است.
نگاه اقتصادی و سیاسی به نخبگان مردود است
وی تاکید کرد: استقلال علمی از مراتب مختلف علمی مانند آموزش پژوهش محور، ایجاد کرسی های آزاداندیشی ، تولید و گسترش فضاهای تبدیل علم به محصول، استفاده از محصول، نقد محصول، ارتقا سطح کیفی محصول، رسیدن به گزارهای تولید علم و سپس مرجعیت علمی تشکیل میشود.
آیتالله صفایی بوشهری به مشکلات متعدد نخبگان در ایران اشاره کرد و با بیان اینکه در همه جهان این مشکلات با فراز و نشیب هایی وجود دارد، افزود: در حوزه آموزش و پژوهش و بانک های سنجش نیازها باید حمایت صورت بگیرد و در عرصه تولید بازاریابی باید حمایت شود.
وی با بیان اینکه کسی که مراحل نخبگی را طی نکرده و نخبه نیست، نمی تواند در حوزه نخبگان تصمیم گیری کند، اذعان داشت: در رابطه با علم نباید با یک نگاه غیرعلمی تصمیم گیری شود و نگاه اقتصادی و سیاسی به نخبگان مردود است.
کنسرسیوم حمایت از تولیدات نخبگان در استان طراحی شود
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر بر لزوم نگاه دانشبنیان به استان بوشهر تاکید کرد و ادامه داد: نهضت تولید نخبگان با حاکمیت و نهادینه کردن فکر نخبگی و مدیریت نخبگانی باید در استان بوشهر راه اندازی شود.
وی به دعوت خود از بزرگان علم و فناوری ایران و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حضور در بوشهر و طراحی طرح مدیریت علم و تولید نخبه در افق 1404 بوشهر اشاره کرد و افزود: وقفهای علمی باید در دستور کار قرار بگیرد و کنسرسیوم حمایت از تولیدات نخبگان در استان طراحی شود.
صفایی بوشهری در ادامه با طرح این سوال که چرا استان بوشهر نباید یک وزیر در دولت داشته باشد، تصریح کرد: در بسیاری از نمایشگاه شاهد ارائه محصولات تکراری هستیم و بیانگر آن است که در تولیدات علمی متوقف هستیم.