به گزارش خبرنگار مهر، صادق صالحی ظهر یکشنبه در نشست مشترک با اکیپ های نظارتی دامپزشکی گفت: این اقدام به صورت ویژه در ماه محرم در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته صالحی از ابتدای سال جاری بیش از ۱۰ هزار مورد بازدید بهداشتی از این مراکز انجام شده است و بازدیدهای بهداشتی همچنان به قوت خود باقی است.
مدیر کل دامپزشکی استان با اذعان به اینکه این دستگاه اجرایی مسئولیت بهداشت فرآورده های دامی مورد مصرف شهروندان را عهده دار است، ادامه داد: بر همین اساس بازدید ها با هدف رعایت مولفه های بهداشتی انجام می شود.
وی با بیان اینکه ۳۶ اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی در استان همزمان با دهه اول ماه محرم فعال شده است، اضافه کرد: فعالیت اکیپ ها در نظارت بر سلامت دام و لاشه به صورت رایگان انجام می شود.
به گفته صالحی سه هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های دامی در سطح استان فعال است و اکیپ های نظارتی دامپزشکی به صورت مداوم از تمامی مراکز عرضه و تولید محصولات دامی بازدید می کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان افزود: از سه هزار مرکز تولید و عرضه فرآورده خام دامی در استان نزدیک به هزار و ۱۰۰ مورد در مرکز استان و شهرستان اردبیل مستقر بوده و بر همین اساس عمده نظارت ها متمرکز در مرکز استان است.
صالحی نتیجه بازدید های سال جاری را شناسایی بیش از ۸۷ تن فرآوردهای خام دامی آلوده و غیر بهداشتی و تاریخ مصرف گذشته برشمرد و افزود: این مقدار ضبط و معدوم شده و ۱۲۸ متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی تاکید کرد: شهروندان به هنگام خرید حتماً به تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، مهر دامپزشکی و علامتی که بدین منظور اخیراً بر روی لاشه های دامی استحصالی از کشتارگاه ها الصاق می شود، دقت لازم و کافی داشته باشند.
به گفته صالحی به منظور جلوگیری از شیوع برخی بیماریهای قابل انتقال بین دام و انسان و همچنین آلودگیهای زیست محیطی و آثار سوء روحی و روانی ذبح دام در جامعه ضروری است شهروندان حتی المقدور از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند.
وی با اذعان به اینکه ستاد اجرایی نظارت بر ذبح دامهای نذری مستقر در اداره دامپزشکی استان مستقر است بیان داشت: شماره تلفن های ۳۳۳۳۱۸۹۰ و ۲-۳۳۳۵۵۹۹۰ و ۳۳۳۳۲۸۰۰ آمـاده هـرگـونه راهنمـایـی و پاسخگویی به سؤالات عموم شهروندان و آماده دریافت گزارشات مردمی است.