علی حسینی در گفتگو با مهر با بیان اینکه نیاز آبی محصول زعفران پایین است اظهار داشت: خشکسالی امسال تاثیری بر تولید این محصول ندارد و میزان تولید طلای سرخ طی سال جاری اگر افزایش نداشته باشد به همان میزان سال گذشته خواهد بود.
وی میزان تولید طلای سرخ طی سال پیش را بالغ بر ۲۷۰ تن اعلام کرد و افزود: برداشت زعفران از روزهای گذشته در کشور آغاز شده است، ضمن اینکه صادرات زعفران در نیمه دوم سال به دلیل ورود محصول نو به بازار افزایش مییابد.
حسینی با اشاره به اینکه تولید میکند نیاز کل جهان به زعفران حدود ۳۰۰ تن است، افزود: سایر کشورهای تولیدکننده طلای سرخ در مجموع بین ۲۵ تا ۳۰ تن (۱۰ درصد) تولید دارند در حالی که سهم ایران در تولید زعفران بیش از ۹۰ درصد است.
وی بازارهای هدف صادرات زعفران کشور را کمتر از ۵۰ کشور عنوان کرد و اظهار داشت: پیش بینی ما این است که سالانه حدود ۲۰ درصد زعفران در کشور رسوب میشود و مازاد بر نیاز دنیا است به همین خاطر دولت باید از صادرکنندگان حمایت کند تا بسترهای لازم برای جذب بازارهای هدف بیشتر فراهم شود.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه تولید این محصول در هر هکتار حدود ۳.۵ کیلوگرم است، اضافه کرد: چند دهه پیش میزان تولید ما در هر هکتار بیشتر از ۵ کیلوگرم بوده است و باید از وزارت جهاد کشاورزی سوال کرد چرا نتوانسته ارقام قبلی را حفظ کند و با کاهش تولید مواجه بودهایم؟
حسینی با اشاره به اینکه ما این کاهش تولید را با افزایش سطح زیر کشت جبران کردهایم گفت: ما باید افزایش سطح زیر کشت را مهار و میزان تولید در واحد سطح را ارتقا دهیم تا قیمت تمام شده تولید کاهش یابد و قدرت رقابت ما در دنیا بالا رود.
عضو شورای ملی زعفران در مورد قاچاق پیاز این محصول به دیگر کشورها از جمله افغانستان نیز گفت: اگر مسئله مذکور صحت داشته باشد ناشی از برخی بی برنامگیها در امر حفاظت و حراست از این محصول استراتژیک است و باید حساسیت در مورد آن بیشتر و از این امر جلوگیری شود.
حسینی افزود: اگر قرار باشد پیاز زعفران ایرانی به راحتی به کشورهای همسایه منتقل گردد آنها توسعه کشت خواهند داد و بزودی جایگزین ایران در زمینه صادرات خواهند شد.
وی با بیان اینکه کشور افغانستان مصرف کننده زعفران نیست که محصول ایرانی به آنجا صادر شود، گفت: اگر این امر صحت داشته باشد ریشه در مسائل دیگری دارد، این یک ضعف است و واقعا جای تاسف دارد.
حسینی با مطرح کردن این سوال که آیا تجار افغانستان بهتر از ما میتوانند زعفران را بفروشند؟ اضافه کرد: در صورت صحت این مسئله باید علت ضعف ما شناسایی شود و به دنبال رفع آن باشیم.