۱۴ آبان ۱۳۹۳، ۹:۳۷

حجت الاسلام میرباقری:

مجالس عزاداری معطوف به دهه اول محرم نباشد/ زیارت امام حسین(ع) تبعات گناه را از بین می‌برد

مجالس عزاداری معطوف به دهه اول محرم نباشد/ زیارت امام حسین(ع) تبعات گناه را از بین می‌برد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: برپایی مجلس عزا و گریه برای شیدالشهدا(ع) نباید معطوف به همین ایام دهه اول محرم شود بلکه باید در طول سال دایر باشد چرا که این امر موجب ناامید شدن شیطان خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری، در شب شام غریبان حسینی در جمع عزاداران در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) اظهار داشت: در روایات داریم که اشک و بکاء برای سیدالشهدا(ع) فضیلت بسیاری دارد که آثاری همانند رقت قلب برای انسان به ارمغان می‌آورد.

وی ابراز داشت: در روایاتی نیز آمده است که زیارت امام حسین(ع) آثار بسیاری برای انسان دارد که یکی از آنها این است که انسان در هنگام ملاقات پروردگار، پاک و مطهر خواهد بود.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اعمال بد و گناهان برای انسان تبعاتی به همراه دارد که گاهی تا قیامت با انسان می‌ماند و تبعات اعمال، ما را در این دنیا و آخرت درگیر خواهد کرد.

وی گفت: اعمال انسان همواره با انسان خواهد بود و همه افعال و اعمال در روز قیامت ملازم و بار دوش انسان هستند، از این رو باید مراقب کردار خود در این دنیا باشیم و در روایات آمده است که زیارت سیدالشهدا(ع) آثار و تبعات اعمال بد را از انسان جدا می‌کند.

زیارت امام حسین (ع) به منزله توبه است

حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه، زیارت امام حسین(ع) به منزله توبه است که گناه و تبعات آن را از انسان دور می‌کند، افزود: باید دشمنان نبی اکرم(ص) و قاتل امام حسین(ع) را لعن کرد چرا که در روایات آمده است، تبعات گناهان از طریق لعن کردن و با زیارت رفتن از انسان زدوده می‌شود.

وی بیان داشت: اگر همه عالم به نحوی در شهادت امام حسین(ع) شریک باشند و از این اقدام حمایت کنند بی‌شک خداوند آنان را عذاب خواهد کرد و در این راستا انسان باید مسیر خود را مشخص کند، در واقع لعن گفتن برائت از صف کسانی است که در شهادت امام حسین(ع) نقش داشتند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، افزود: انسان باید نسبت به این امر غصه بخورد که چرا روز عاشورا در کربلا نبوده تا بتواند جان خود را در رکاب حضرت فدا کند و این حسرت منتهی به توبه خواهد شد و از این طریق می‌توان به دعوت عام سیدالشهدا(ع) رسید.

وی تصریح کرد: سفره شفاعت حضرت سیدالشهدا در روز قیامت به گونه‌ای خواهد بود که شیطان بر سر خود خواهد زد و می‌گوید هر آنچه که در دنیا تلاش کردم این آقا آنها را باطل کرد.

حجت الاسلام میرباقری ابراز داشت: انسان اگر به شیطان روی بیاورد، شیطان بر او مسلط خواهد شد و امید و رحمت الهی را از انسان دور می‌کند.

وی در ادامه عنوان کرد: سه چیز موجب می‌شود انسان در بهشت با امام خود همراه باشد و آن سه مورد این است که انسان با خوشحالی و غم امام، خوشحال و ناراحت باشد و ولایت امامان را قبول داشته باشد.

استاد حوزه علمیه قم گفت: انسان نباید برای امور دنیوی غصه بخورد چرا که هیچ ثمر و رشدی برای انسان ندارد بلکه نشان دهنده کوچکی روح انسان است.

انسان باید ریشه‌های فساد را از دل خود بیرون کند

وی با بیان اینکه انسان باید ریشه‌های فساد را از دل خود بیرون کند، افزود: اگر انسان ریشه‌های فساد را در دل خود بخشکاند، احترام و بی‌احترامی دیگران در احوالات وی تاثیری نخواهد داشت که در این صورت غصه‌های بزرگی هانند غصه‌های اولیا و انبیای الهی در دلش وارد می‌شود که این اتفاق بزرگی است و موجب رشد و تعالی انسان می‌شود.

حجت الاسلام میرباقری افزود: در روایات آمده است اگر انسان در این دنیا به هر چیز دل بندد در آن دنیا نیز با‌‌‌ همان محشور خواهد شد و اگر انسان در این دنیا خاضع و خاشع شد و توانست محبت ائمه معصومین را در دلش جا دهد از همین دنیا، با امامان خواهد بود و در عالم آخرت نیز این همراهی ادامه دارد.

وی افزود: برپایی مجلس عزا و گریه برای شیدالشهدا(ع) نباید معطوف به همین ایام دهه اول محرم شود؛ بلکه باید در طول سال دایر باشد چرا که این امر موجب ناامیدی شیطان خواهد شد.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، با بیان اینکه امروز شرایط برای گناه کردن آسان است، افزود: ابزارهای مختلف گناه به راحتی در اختیار جوانان وجود دارد که بتوانند در مسیر معصیت گام بردارند، اما به برکت برپایی مجالس امام حسین(ع) و گریه بر سیدالشهدا شیطان ناامید خواهد شد.

وی تاکید کرد: در منازل باید حتما مراسم و مجالس عزاداری برپا کنیم، وقتی ذکر امام حسین(ع) در خانه‌ای طنین انداز باشد شیاطین بدان راه نخواهند داشت.

کد خبر 2415231